Will Smith

Beklager seg etter Oscar-bråket

- Jeg er flau, skriver Will Smith i et Instagram-innlegg natt til tirsdag norsk tid.

SLÅR: Will Smith slo komiker Chris Rock under årets Oscar-utdeling etter at Rock vitset om kona til Smith. Video: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vold i alle dens former er giftig og destruktivt. Oppførselen min på gårsdagens Oscar-utdeling var uakseptabel og utilgivelig, skriver Will Smith i et Instagram-innlegg.

Skuespilleren sjokkerte publikum i salen og seerne hjemme da han gikk opp på scenen under humorinnslaget til Chris Rock og slo ham etter at han kom med et sleivspark i retning Jada Pinkett Smith ved å si at han så fram til å se en oppfølger til «G.I. Jane» - en film fra 1997 hvor Demi Moore spiller en snauklipt soldat.

I 2018 ble Pinkett Smith diagnostisert med alopecia, en hudsykdom som gjør at håret slutter å vokse og faller av. Hun har vært åpen om sykdommen og forsøkt å avstigmatisere den og hjelpe andre i samme situasjon.

Smith skriver i Instagram-innlegget at vitser på hans bekostning er en del av jobben, men at en vits om Jadas medisinske tilstand var for mye for ham å bære, og at han dermed reagerte følelsesmessig.

SLO KOMIKEREN: Will Smith så rødt etter Chris Rocks kommentar. Foto: Robyn Beck / AFP/NTB
SLO KOMIKEREN: Will Smith så rødt etter Chris Rocks kommentar. Foto: Robyn Beck / AFP/NTB Vis mer

- Angrer dypt

- Jeg vil be deg om unnskyldning offentlig, Chris. Jeg gjorde en feil. Jeg er flau og handlingene mine var ikke en refleksjon av mannen jeg ønsker å være, skriver Smith.

Smith retter også en beklagelse til Oscar-akademiet, produsentene, deltakerne og alle seerne hjemme.

- Jeg angrer dypt på at oppførselen min har tilsmusset det som ellers har vært en fantastisk reise for oss alle, skriver han i innlegget.

Etter voldshendelsen vant Smith i kategorien beste mannlige skuespiller for filmen «King Richard». I takketalen sin tok han til tårene og beklaget til Akademiet. Ifølge Rolling Stone kommer Rock ikke til å anmelde Smith for episoden.

ETTER SLAGET: Flere videoer viser hva som skjedde i etterkant av Will Smiths slag mot Chris Rock under Oscar-utdelingen natt til mandag. Vis mer

Starter granskning

Mandag kveld norsk tid ble det klart at Oscar-akademiet vil starte en formell granskning av hendelsen.

Det er sannsynlig at det vil komme noen sanksjoner mot Smith, skriver Hollywood Reporter. Det kan måtte vente til Akademiets neste ordinære styremøte. Det første styremøte etter Oscar-utdelingen innebærer alltid en gjennomgang av årets show.

Det kan bli aktuelt å vurdere Smiths Academy-medlemskap, melder blant andre Reuters. Det skal imidlertid ikke være aktuelt å trekke tilbake Oscar-priser.

- Akademiet fordømmer handlingene til Smith under gårsdagens show. Vi har offisielt startet en formell granskning av hendelsen og vil vurdere videre handlinger og konsekvenser i henhold til våre retningslinjer og lovene i California, skriver de i uttalelsen.

LES OGSÅ: På Oscar-fest etter bruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer