Beklager, men angrer ikke

Harald og Bård er både sjarmører og provokatører. Se sjokk-merittlista deres her!

PÅ DIREKTEN: Bård ikledde seg et kyllingkostyme og gjorde narr av TV 2 på direkten. Reporteren har ofte lyst til å "ta en kylling" selv.
PÅ DIREKTEN: Bård ikledde seg et kyllingkostyme og gjorde narr av TV 2 på direkten. Reporteren har ofte lyst til å "ta en kylling" selv. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: - Jeg går ikke rundt og angrer meg, men det er klart jeg ikke liker å gjøre folk triste og lei seg.

Dette sier komiker Harald Eia til Seher.no.

Han er nok en gang er i vinden etter å ha provosert Elisabeth "Bettan" Andreassen under premiereshowet på "Uti vår hage 2" tirsdag.

- Det var "Bettan" som drepte ham. Jævla Bettan.... Norges svar på Madame Curie, ropte Eia fra scenen angående avdøde Jan Werner Danielsen.

Han har beklaget skjetsjen, og forklarte det med at det ble en improvisasjon og en overgang som skar seg.

- Jeg driter i hva Harald Eia måtte si eller mene om meg, men det hører ikke hjemme noen steder å gjøre seg morsom på bekostning av døde mennesker, er noe av det "Bettan" sier til Se og Hør Weekend.

Det er ikke første gang Harald, som sier det er flaut å være kjendis, har beklaget seg.

- Er det noen episoder eller sketsjer du angrer spesielt på å ha gjort?

- Ja, det er det. De Finn Kalvik-greiene var ikke bra. Han ble lei seg. Vi hadde en dialog med ham, men vi misforsto, sier Eia til Seher.no.

Les om Kalvik-saken under!

Eia legger til:

- Men mange ganger har vi provosert alle andre enn den det gjelder.

Sammen med Bård Tufte Johansen, som ikke var tilgjengelig for en kommentar, har han engasjert og provosert det norske folket i mer enn ti år.

Dette er noen av sjokkene de gamle "Lille Lørdag"-gutta har stått bak:

Sjokk-skrukken
De færreste vil nok glemme da Harald Eia i 1999 viste frem "skrukken" i tv-serien "Åpen Post".

Her skulle han parodiere sexundervisning, og utforsket området mellom anus og testiklene foran kameraene...

- I den berømmelige skrukkesketsjen er teksten at seksualitet er naturlig, og underteksten at dette er helt jævlig å gjøre, men jeg gjør det likevel. Det blir en stivhet i kroppsspråket. Vi jobbet mye med å få fram det. Ingenting er naturlig, og sladden er så stor at ansiktet mitt blir borte når jeg bøyer meg fram for å forklare noe, forklarer Eia sketsjen ifølge Flux.no.

Men det var likevel ikke alle - til tross for sladden - som forventet å få servert en halvnaken og skrevende Eia på statskanalen...

Se sketsjen her! (ekstern lenke)

Kyllingkostymet
I 2002 ikledde Bård Tufte Johansen seg et kyllingkostyme og stilte seg opp bak TV 2-reporter Elin Sørsdahl under en direktesending.

I halvannet minutt lagde han høylytte kaklelyder mens Sørsdahl forsøkte å lage reportasjen utenfor Rikshospitalet, hvor Thorbjørn Jagland var innlagt på grunn av et illebefinnende.

- Først er vi slemme, så er vi snille - vi er så flinke som har direktesending, skal ha vært noe av det Tufte Johansen kaklet i bakgrunnen.

Bård forklarte at stuntet var ment som kritikk av medienes dobbeltmoral i behandlingen av Jagland.

Daværende kringkastingssjef John G. Bernander beklaget episoden, som var ment å skulle sendes i "Åpen Post".

- TV 2 skrøt av at de var først på Rikshospitalet. Det provoserte meg, men jeg ante ikke at det skulle bli så mye bråk av kyllingstuntet, fortalte Bård i etterkant ifølge Flux.no.

Se stuntet her! (ekstern lenke)

Sørsdahl skriver forøvrig i bloggen sin på TV2.no at hun ofte tenker på å "ta en kylling" på sine kollegaer når hun er ute på oppdrag.

- Så mens du hører en hylende amerikaner ved siden av deg, så forsøker du etter beste evne å formulere deg presist og kjapt om klima og rakettskjold. Det er i disse øyeblikkene jeg får lyst til å ta en "kylling" på min kjære kollega, knapt en meter bortenfor meg, skriver hun.

Se Elins blogg her. (ekstern lenke)

- Ble helt uvel
Harald Eia og Bård Tufte Johansen harselerte i 2001 med sexskandalene i Fremskrittspartiet.

Foran over 600.000 seere, "avslørte" de to i "Åpen Post" innholdet i SMS politiker Terje Søviknes hadde sendt til en 16 år gammel jente han hadde hatt sex med, skriver BA:

- Du glemte å takke meg for de beste 40 sekundene i ditt liv. Nå vet du hvorfor de kaller meg Trollmannen fra Os:-).

Terje Søviknes gikk ut og sa at han måtte avbryte en telefonsamtale da han fikk se innslaget på tv.

- Jeg synes det var vondt å se på. Dette gjør inderlig vondt for både meg og mine nærmeste, sa Søviknes til avisa.

Partiets daværende 1. nestformann Siv Jensen fikk se et manipulert bilde av seg selv, hvor hun gikk fra å gråte til å fortelle en vits:

- Jeg kom inn et sted og fikk se at programmet var på. Jeg ble helt uvel. Det var min første reaksjon, sa Jensen, og la til at hun mente innslaget var relativt vulgært.

- Det ser ikke ut til å være grenser for hva en skal kunne bruke som humoristiske innslag. Det er neste er spørsmål om jeg skal ta dette personlig eller ikke. Men det var mitt fjes de brukte på den måten, sa hun.

Finn Kalvik-nyhetene
Det ble oppstyr etter at guttene bak tv-serien satte i gang programposten "Finn Kalvik-nyhetene" i 1998.

Artisten Kalvik innrømte i 2000 at han etter innslagene måtte søke profesjonell hjelp - to år etter at han deltok han i programmet for å sette et punktum for programposten.

- Jeg ble stoppet av folk på gaten som spurte om jeg var Finn Kalvik - og så begynte de å le av meg. 20 ungdommer stod og gapskrattet. Jeg følte meg mobbet av gutta i "Åpen post", sa Kalvik til VG.

Tufte Johansen beklaget seg etterpå i "Tabloid" på TV 2.

Hva har sjokkert deg mest? Si din mening til høyre!

"Uti vår hage 2", med Eia, Tufte Johansen og Atle Antonsen sendes på NRK torsdager klokken 22.30.

Besøk programmets nettsider her!

LES OGSÅ: Eia slakter kjendisvenner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer