Kjell Nordström:

Beklager for «Maskorama»-kostyme

Det er ikke bare lett å ha på seg Kjell Nordströms kreasjoner i det populære TV-programmet.

«MASKORAMA»: Kjell Nordstrøm står bak kostymene. Foto: Agnete Brun.
«MASKORAMA»: Kjell Nordstrøm står bak kostymene. Foto: Agnete Brun. Vis mer
Publisert

Designeren Kjell Nordström (60) står igjen bak årets «Maskorama»-kostymer, etter å ha vært kostymemaker i programmets to foregående sesonger.

Men det er ikke bare bare å ha på seg de elleville kostymene, skal vi tro designeren selv.

GJETTET FEIL: Maskorama-detektiv Nicolay Ramm gjettet feil under lørdagens sending. Nå må han løpe naken gjennom slottsparken. Reporter: Karoline Henriette Video: Nora Skavhaug Vis mer

I et intervju med Dagbladet kan Nordström avsløre at det faktisk er ganske tøft å ha de på seg, fordi det er trangt og stramt, og dårlig luft.

Nordström tenker spesielt på den første sesongen av suksessen. Da var produksjonen noe helt nytt for kostymeteamet og for NRK.

Det er spesielt en deltaker som fikk gjennomgå, betror han seg.

- Jeg må nesten be om unnskyldning til Ulrikke Brandstorp. Hun fikk et så utrolig varmt og tungt kostyme.

VENDING: Det var en overraskelse som skjulte seg bak maska i «Maskorama». Video fra NRK Vis mer

I podkasten «Casa The Kaos», som Brandstorp (27) leder med manageren Christoffer Gunnestad, snakket hun nylig om tida inne i «Trollet».

- Jeg hadde helt panikk etter de første prøvene. Det var sånn: «jeg greier ikke synge lenger», «Jeg har ikke noe luft». Jeg ble litt dramaqueen, men det var så vanskelig å synge.

Nordstöm sier de har lært mye siden første sesong.

- Vi plager ikke deltakerne like mye i årets sesong. Tror og håper jeg.

SJOKK: Vi avslører for Helene Spilling at hennes samboer, Birgit Skarstein, var med i «Maskorama». Reporter: Maria Ludvigsen. Video: Nora Skavhaug Vis mer

- Vanskelig å få til

Det er mange hensyn som må tas i arbeidet med kostymene. Det skal være mulig for deltakerne å bevege seg, samtidig som de synger live.

Det gjør at det tekniske på innsida av kostyme er det vanskeligste å få til.

- En ting er å ta på seg et kostyme. Det er noe helt annet å skulle synge og danse med det på, og puste og se til en viss grad – selv om det er vanskelig å få til.

GLIPP: «Maskorama» er tilbake på skjermen, og spekulasjonene om hvem som skjuler seg bak maskene, er godt i gang. En av figurene ga seerne et ufrivillig hint under lørdagens opptreden. Video: Rød Løper Vis mer

- De ser jo ikke veldig bra, det går jo ikke rent praktisk, forteller han videre.

Hvordan maskene festes til deltakerne røper ikke kostymemakeren. Brandstorp derimot, kunne avsløre det i «Casa The Kaos» i forrige uke.

- Det store trollhodet var festet på en hjelm. Hver gang jeg hører den lyden når man strammer hjulet på en hjelm, får jeg helt sånn «åh! Trollet».

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer