Andrea Zeline Eriksen:

Beklager etter TV-blemme

Et klipp fra «Alle elsker David» viser det som kan se ut som et lovbrudd.

PÅ KJØRETUR: Andrea Eriksen (til venstre) øvelseskjørte med Tone Damli i TV-serien. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
PÅ KJØRETUR: Andrea Eriksen (til venstre) øvelseskjørte med Tone Damli i TV-serien. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert

Datteren til kjendismanager David Eriksen (55), Andrea Zeline Eriksen (25), byr stadig vekk seerne på innblikk fra eget liv i TV 2-suksessen «Alle elsker David».

I sesong tre har hun kameraene på slep under en øvelseskjøring gjennom hovedstaden sammen med «kjørelærer» Tone Damli (34).

Under kjøreturen ser det tilsynelatende ut som at realityduoen havner på kanten med loven.

- En fin ting å bruke riktig

I realityseriens tiende episode tar Eriksen med seerne når hun gjester Damlis podkast «Råning med Tone».

Der blir temaet førerkort tatt opp: 25-åringen har nemlig tenkt til å ta lappen i en årrekke, kan hun fortelle.

ISFRONT: I serien «Alle elsker David» får vi se hvordan stemningen var mellom Hedvig Sophie Glestad og David Eriksen rett før bruddet. Video: Rød Løper Vis mer

På et tidspunkt stopper programleder Damli bilen, og duoen bytter plass for at Eriksen skal øvelseskjøre. Klipp fra TV-serien viser bilen som cruiser ned Oslos gater.

Det kan imidlertid se ut til at de har glemt en viktig, og ikke minst påpudt detalj: L-skiltet som vanligvis festes bak på kjøretøyet.

Ifølge Statens Vegvesens nettsider er det visse regler man må følge under øvelseskjøring, blant annet at bilen «må være merket bak med en godt synlig rød L på hvit bakgrunn».

Les svaret fra TV 2 lenger ned i saken!

Til Se og Hør mener pressesjef i Trygg Trafikk, Christoffer Solstad Steen, at dette er et viktig krav å følge.

- Her handler det først og fremst om å hjelpe sjåføren og de rundt til å forstå at her er det en uerfaren sjåfør som trenger litt mer tid og plass enn andre, forklarer Steen.

GRUET SEG: Det gikk hardt for seg da Hedvig Glestad skulle feire 30-års dag, heldigvis var TV-kameraene fra «Alle elsker David» med. Video: Steffen Pettersen/ TV 2 Vis mer

- Det er en fin ting å bruke riktig.

Han kan fortelle at det er ledsageren, som i dette tilfelle er Damli, er ansvarlig for å følge kravet om L-skilt.

- Det er for eksempel det samme hvis ledsager bruker mobilen. Du må følge de samme reglene som om du skulle kjørt selv.

Se og Hør har forsøkt å komme i kontakt med Andrea Eriksen og Tone Damli, foreløpig uten hell.

TV 2 forklarer

Overfor Se og Hør forteller pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, at det kun er filmet inni bilen når Eriksen øvelseskjører sammen med Damli.

- Bildene fra baksiden av bilen er innklippsbilder tatt en annen dag der David Eriksen selv kjører bilen, bekrefter produksjonsselskapet, skriver Dahl i en e-post.

- Innklippsbildene som viser bilen uten en øvelseskjøringsmerking «L» er tatt en annen dag og blir misvisende - det beklager vi.

NYTT: Da vi møtte Hedvig og David før sesongpremieren til «Alle elsker David», så vi at det var noe nytt med sjefen sjøl. Nå forteller han om det lille inngrepet han har gjort. Video: Jonas Hammer, Celina Morken, Thea Hope/ Rød Løp Vis mer

Ifølge Dahl kan både Damli og Eriksen bekrefte at bilen var merket med en «L» under øvelseskjøringen.

LES OGSÅ: - Litt noia da jeg fikk tilbudet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer