«Torpet kjendis»

Beklager blemme i «Torpet kjendis»

Ikke alt gikk etter planen da det skulle kjempes om den siste finaleplassen i «Torpet kjendis».

FEIL: TV 2 og Strix beklager etter at en feil ble oppdaget. Foto: Alex Iversen / TV 2
FEIL: TV 2 og Strix beklager etter at en feil ble oppdaget. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • SPOILER! Ikke les mer om du ikke ønsker å bli spoilet søndagens utfall av tvekampen i «Farmen Kjendis» og resultatet av «Torpet kjendis».

Ingrid Simensen (28) måtte søndag kveld forlate «Farmen kjendis», etter å ha tapt i melkespannholding mot Kjersti Grini (50). Søndag kveld beklager imidlertid TV 2 og produksjonsselskapet Stix etter «Torpet kjendis»-blemme, opplyser TV 2 søndag.

Ifølge kanalen skal det dreie seg om en produksjonsfeil. Feilen skal ha skjedd da to deltakere i søndagens episode av «Torpet kjendis» skulle kjempe om en finaleplass gjennom en kunnskapskonkurranse.

I det avgjørende spørsmålet var det nemlig oppgitt feil svaralternativer og fasit, opplyser kanalen.

«På spørsmål 3 fikk Marna rett og Ingrid feil om måleenheten spann. Marna svarte rett i forhold til det som står i gårdsboken på Torpet. Men Ingrid svarte rett i forhold til det som står i gårdsboken på Farmen», skriver Strix i en uttalelse.

GÅRDSROMANSE: Det kommer i små drypp, men nå letter Isak Dreyer og Sophie Elise litt mer på hvordan forhold de egentlig fikk inne på «Farmen Kjendis». Video: Rød Løper Vis mer

Feilen ligger altså i at de to deltakerne hadde lært om målenheten spann i hver sin gårdsbok - og i gårdsbøkene sto det oppgitt forskjellig. Redaksjonen bak konkurransen var ikke oppmerksomme på dette.

Oppdaget feilen

Målenheten varierer etter geografisk område og tidsepoke. «Fra 1604 ble et spann målt til om lag 7.72 kg i det geografiske området der Farmen og Torpet ble spilt inn. Det betyr at måleenheten spann var oppført med feil verdi i begge gårdsbøkene.», opplyses det videre.

Fasiten for konkurransen var hentet fra gårdsboka til Torpet.

Ifølge TV 2 var det Simensen som oppdaget feilen. Det bekrefter hun også overfor Se og Hør i en tekstmelding.

«Det stemmer at jeg skjønte at fasiten var feil. Men jeg trodde det var meningen. Selvfølgelig kjipt, men jeg er bare glad for at jeg faktisk huska rett», skriver hun.

«FARMEN KJENDIS»: Det ble tøft for Tomine Harket å sjekke inn på gården. Det ver derimot lite forståelse å hente fra Niklas Baarli. Video: TV 2 Vis mer

Marna Haugen, som svarte riktig i henholdt til gårdsboka på Torpet, skriver til Se og Hør at hun ikke var klar over at boka fra Farmen-gården hadde en annen fasit.

«Det er såklart skikkelig kleint, for jeg vil jo føle at jeg vant 100%. Men ingrid har bedyret meg at hun valgte å ikke gjøre noe med det og at jeg verken skal ha bismak eller føle at seieren (i kunnskapskonkurransen, journ.anm.) ikke var fortjent.»

LES OGSÅ: «Torpet kjendis»: Dette har aldri skjedd før

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer