- Beinet brakk som et par billige spisepinner

Rockestjernen Dave Grohl må avlyse Foo Fighters-turnéen etter at han falt av scenen i Gøteborg.

REDUSERT ROCKEFOT: Foo Fighters-vokalist Dave Grohl brakk beinet under bandets konsert i Gøteborg fredag forrige uke. I helgen var han på plass i London, der han ble operert etter fallet. Onsdag avlyste bandet resten av sommerens konserter i Europa, ettersom Grohls skade er mer alvolrig enn først antatt. Foto: Splash News/ NTB Scanpix
REDUSERT ROCKEFOT: Foo Fighters-vokalist Dave Grohl brakk beinet under bandets konsert i Gøteborg fredag forrige uke. I helgen var han på plass i London, der han ble operert etter fallet. Onsdag avlyste bandet resten av sommerens konserter i Europa, ettersom Grohls skade er mer alvolrig enn først antatt. Foto: Splash News/ NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Onsdag forrige uke gav Dave Grohl (46) og resten av Foo Fighters den norske fansen alt, da rockebandet spilte på Telenor Arena.

To dager senere stod Gøteborg for tur, men knappe to låter ut i konserten falt Grohl av scenen og brakk beinet, meldte Dagbladet.

Vokalisten fortsatte innbitt konserten etter å ha fått legebehandling, men etter konserten på Ullevi sa det imidlertid stopp for Grohl.

Ifølge Foo Fighters hjemmeside må bandet nå avlyse resten av sommerens konsertdatoer i Europa, etter først å ha avlyst to konserter, i henholdsvis Nederland og Sveits.

Opprinnelig skulle «Montage of Heck»-aktuelle Grohl vært tilbake på scenen med Foo Fighters på Wembley Stadium i London fredag kveld, ifølge bandets turnéoversikt. Men det dramatiske fallet til Grohl viste seg altså å være mer alvorlig enn først antatt.

Saken fortsetter under bildet.

FØR FALLET: Dave Grohl i full vigør i et fullsatt Ullevi stadion i Gøteborg. Rockeren fortsatte konserten i sittende stilling etter fallulykken. Foto: wenn.com
FØR FALLET: Dave Grohl i full vigør i et fullsatt Ullevi stadion i Gøteborg. Rockeren fortsatte konserten i sittende stilling etter fallulykken. Foto: wenn.com Vis mer

- Jeg tumlet over scenekanten med beina først, falt omtrent 3,6 meter, fikk ankelen ut av ledd og brakk leggbeinet som et par billige spisepinner, forteller Grohl med galgenhumor om fallet i et åpent brev til fansen.

Kurt Cobains Nirvana-kollega forteller videre at han prøvde å reise seg for å komme seg opp på scenen igjen, men at beina sviktet under ham.

Må fokusere på å bli frisk

Grohl klarte som kjent å fullføre Gøteborg-konserten, men etterpå bar det rett til sykehus der røngtenbilder avslørte skadens omfang.

- Det var da ting ble alvorlig. Jeg fikk vite at jeg måtte opereres for å fikse bruddet. Jeg bestemte meg for å fly tilbake til London og finne en lege som kunne møte meg sporenstreks, legger Grohl til i innlegget på bandets hjemmeside.

Etter en MR-undersøkelse og flere røntgenbilder ble den vellykkede operasjonen, der bruddet ble fikset med seks skruer, gjennomført.

- Legene mine har bedt meg ligge lavt en stund. Det viktigste for meg nå er å komme meg etter operasjonen, holde beinet høyt for å holde hevelsen nede og forhindre infeksjon/ komplikasjoner som kan gjøre varig skade, forklarer Foo Fighters-vokalisten beklagende.

Saken fortsetter under bildet.

LEGENDARISK BAND: Arkivbilder og -opptak fra Dave Grohls (t.v) tid i grungebandet Nirvana er å se i den ferske dokumentaren «Kurt Cobain: Montage of Heck». Her er Grohl avbildet med Cobain og bassist Krist Novoselic (t.h) i London i august 1991, i anledning den europeiske lanseringen av albumet «Nevermind».  Foto: Zuma Press
LEGENDARISK BAND: Arkivbilder og -opptak fra Dave Grohls (t.v) tid i grungebandet Nirvana er å se i den ferske dokumentaren «Kurt Cobain: Montage of Heck». Her er Grohl avbildet med Cobain og bassist Krist Novoselic (t.h) i London i august 1991, i anledning den europeiske lanseringen av albumet «Nevermind». Foto: Zuma Press Vis mer

Søndag ble Dave Grohl fotografert i London, etter å ha spist på en restaurant i Mayfair. Den rocka trebarnsfaren tok krykkene fatt, med beinet godt beskyttet av en støtte i plast. Om 46-åringen allerede da var operert, vites ikke.

I helgen delte Foo Fighters et røntgenbilde av Grohls beinbrudd på bandets Instagram-profil, med et sporty takk til publikum i Gøteborg:

«Takk, Gøteborg. Det der var fantastisk».

Thank you Gothenburg. That was amazing.

Et bilde publisert av Foo Fighters (@foofighters)

LES OGSÅ: Legger seg flat etter fyllekjøring

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer