Begynte å røyke som seksåring

Hjertespesialisten fikk sjokk da Knut Sputnik Storbukås avslørte sin utrolige hemmelighet. Deretter ga han den populære artisten et ultimatum.

HYPNOTISERT: Sputniks gode venn, Bjørn Lunde fra Bergen er hypnoterapeut og hjalp sangkometen med å kutte røyken - ved hjelp av hypnose.  Foto: Trond Mæland
HYPNOTISERT: Sputniks gode venn, Bjørn Lunde fra Bergen er hypnoterapeut og hjalp sangkometen med å kutte røyken - ved hjelp av hypnose. Foto: Trond Mæland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO:  Hjertespesialisten på Bangkok Hospital i Thailand fikk sjokk da Knut Sputnik Storbukås (71) røpet sin utrolige hemmelighet:

- Jeg har røkt siden jeg var seks år gammel.

Tobakken til den første sigaretten som han rullet seg fikk Sputnik av bestemoren.

- Bestemor gikk rundt i stua og smattet på pipa si hele dagen, forteller han.

Den folkekjære sangkometen fra Drangedal ble sendt hjem fra sykehuset i Pattaya med en stor boks hjertemedisin og klar beskjed om at han ikke kom til å leve særlig lenge hvis han ikke kuttet ut røykingen umiddelbart.

Hypnotisert

GUTTEN I RØYKEN: Sputnik begynte å røyke da han var bare seks år gammel. Men nå har han kuttet ut sigarettene for godt. Foto: Werner Juvik, Se og Hør
GUTTEN I RØYKEN: Sputnik begynte å røyke da han var bare seks år gammel. Men nå har han kuttet ut sigarettene for godt. Foto: Werner Juvik, Se og Hør Vis mer

Noen dager senere fikk den norske artisten imidlertid uventet hjelp med å holde seg unna tobakken:

- En kamerat kom på besøk til oss fra Norge. Bjørn Lunde er hypnoterapeut og står bak hypnoseakademiet i Bergen. Han driver med smertelindring og mental trening, og er blant annet spesialist i å hjelpe mennesker med å kutte røyken og bli slankere - ved hjelp av hypnose. Da han hørte om skrekkopplevelsen min tilbød han seg å hypnotisere meg.

Sputnik beskriver behandlingen som helt uvirkelig:

40 om dagen

Foto: Se og Hør
Foto: Se og Hør Vis mer

- Først gikk jeg inn i en dyp transe. Det kjentes som om en strøm av gnister fra en vinkelsliper for gjennom hodet mitt. Så ble jeg varm og følte at jeg fløy av sted mens røyksuget ble dratt ut av kroppen min.

- Det er utrolig deilig å føle at røyken ikke har makta over livet mitt lenger. Jeg har på en måte skilt meg fra sigarettene, ler sangkometen som har hatt ufattelig suksess med slageren «Skilles Johanne». På det verste røkte han minst 40 sigaretter om dagen.

Dårlig forbilde

- For noen år siden fikk jeg sågar brev fra helseministeren om at jeg måtte slutte å la meg avbilde med sneipen i munnviken. Jeg var et dårlig forbilde. Men det hjalp ikke. Jeg klarte ikke å kutte ut røyken hverken på scenen eller på bilder, forteller Sputnik som nå har vært røykfri i over to måneder.

Les mer om Sputniks dramatiske tid i tirsdagens utgave av Se og Hør.

LES OGSÅ: Sputnik er stjerne i Thailand

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer