Karen McDougal om Trump-affæren:

- Begynte å gråte da Trump tilbød meg penger for sex

Den tidligere Playboy-modellen Karen McDougal forteller om sin angivelige affære med Donald Trump.

- JEG VAR FORELSKET I HAN: I et ekslusivt intervju med CNN forteller Playboy-modellen Karen McDougal at Donald Trump prøvde å betale henne etter sex. Video: CNN Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Tidligere denne uka sto nok en kvinne fram med at hun har hatt en affære med USAs president, Donald Trump (71). Denne gangen var den tidligere playboy-modellen Karen McDougal (47).

Mens pornoskuespilleren Stormy Daniels hevder hun mottok 130 000 dollar av Trumps advokater for å holde kjeft om forholdet, skal playboy-modellen ha vært bundet til en avtale med medieselskapet American Media Inc (AMI). De skal angivelig ha «kjøpt stillheten hennes» ved å betale for rettighetene, men aldri publisert saken.

HEVDER DE VAR FORELSKET: Den tidligere playboymodellen Karen McDougal åpner opp om affæren hun angivelig skal ha hatt med nåværende president Donal Trump. Foto: Splash News.
HEVDER DE VAR FORELSKET: Den tidligere playboymodellen Karen McDougal åpner opp om affæren hun angivelig skal ha hatt med nåværende president Donal Trump. Foto: Splash News. Vis mer

Etter å ha gått til sak mot medieselskapet, benektet selskapet denne uka for at de skal ha holdt henne tilbake fra å snakke ut om affæren.

Nå forteller McDougal derfor selv for første gang til tv-kanalen CNN om den angivelige affæren med den nåværende amerikanske presidenten.

- Brøt ut i gråt

Ifølge McDougal skal affæren med Donald Trump ha funnet sted i 2006, bare få måneder etter kona Melania (47) hadde født sønnen Barron (12). Ifølge kvinnen skal det heller ikke være snakk om noen kortvarig affære. Hun hevder affæren pågikk i hele ni måneder bak Melanias rygg, og at de to var forelsket i hverandre.

I intervjuet forteller hun blant annet at Trump, som hun beskriver som en karismatisk og kjekk mann, skal ha tilbudt henne penger etter den første gangen de hadde vært intime sammen. Dette skal ha såret henne dypt.

- Etter at vi hadde vært intime, forsøkte han å betale meg, og jeg visste ikke hvordan jeg skulle ta det, forklarer hun og fortsetter:

- Jeg vet ikke hvordan jeg skal beskrive uttrykket i ansiktet mitt. Det må ha vært så trist.

Hun skal ha forklart Trump at hun ikke var ute etter pengene hans, at hun ikke var av dem som tar penger for seksuelle tjenester, hvorav Trump angivelig skal ha uttalt at hun var «svært spesiell».

Da hun samme dag forlot Trump, skal hun angivelig ha brutt ut i gråt som følge av hans tilbud. Likevel skal affæren ha pågått i månedsvis etter hendelsen.

HEVDER DE VAR FORELSKET: McDougal hevder de ikke var en overfladisk affære hun hadde til Donald Trump, men at de begge var forelsket i hverandre. Foto: Splash News.
HEVDER DE VAR FORELSKET: McDougal hevder de ikke var en overfladisk affære hun hadde til Donald Trump, men at de begge var forelsket i hverandre. Foto: Splash News. Vis mer

- Ble sammenliknet med Ivanka

Ifølge McDougal skal det omsider ha vært dårlig samvittighet over forholdet til den gifte mannen som førte til at hun avsluttet affæren.

Hun beskriver blant annet en gang Trump viste henne rundt i sin fasjonable leilighet i New York, hvor han også skal ha pekt på kona Melanias rom.

I intervjuet med CNN blir McDougal konfrontert med et bilde hvor hun, blant andre, figurer sammen med førstedamen. Hun forklarer at gruppebildet ble tatt under en lanseringsfest for Trumps tv-program «The Apprentice», men at hun, grunnet sin dårlige samvittighet, forsøkte å holde avstand til Melania på bildet.

Hun forteller også at hun har møtt flere av presidentens eldste barn, og at Trump forsøkte å gi henne en kompliment ved å fortelle at hun var like vakker som hans datter Ivanka.

Han skal også ha komplimentert henne for at hun var en smart jente - noe hun også mener var ment som en sammenlikning til eldstedatteren i positiv forstand.

Beklager ovenfor førstedamen

Det hvite hus har tidligere benektet den angivelige affæren med McDougal på vegne av presidenten. På spørsmål rundt dette, viser den tidligere Playboy-modellen en viss forståelse for presidentens valg.

- Jeg forstår vel på sett og vis at han gjør det, fordi han forsøker å beskytte familien sin, imaget sitt, og ting som det. Men det var definitivt litt sånn «Wow, skal du virkelig lyve om det?»

McDougal, som beskriver seg selv som republikaner og Trump-velger, uttrykker i intervjuet også anger ovenfor Trumps kone, Melania, og beklager ovenfor førstedamen at hun hadde et forhold til hennes ektemann.

- Hva kan man si, annet en at jeg er lei meg? Jeg beklager, jeg ville ikke ønsket at noen gjorde det samme mot meg.

- Er ikke ute etter pengene

Det var rett før presidentvalget i 2016 at The Wall Street Journal først publiserte saken om at American Media Inc. hadde betalt kvinnen 150.000 dollar, altså i overkant av 1,1 millioner kroner etter dagens valuta, angivelig for å sørge for at hun tiet om affæren.

Praksisen, som i USA blir omtalt som «catch and kill» - fang og drep, går ut på at man kjøper eksklusive rettigheter til en historie, men velger å ikke skrive den ut for å holde intervjuobjektet tilbake.

Ifølge avisa skal kontrakten med McDougal ikke ha pålagt avisa å publisere historien, men skal altså likevel ha holdt McDougal tilbake fra å selge historien til andre medier.

I februar publiserte avisa The New Yorker en artikkel som refererte til et åtte siders dokument hvor McDougal selv skal ha beskrevet affæren. Dokumentet ble overlevert avisa via en venn av kvinnen, og ved at McDougal bare bekreftet påstandene fra avisa, skal hun den gang ha kommet seg utenom kontrakten.

Det hvite hus benektet historien, og i kjent stil ble den omtalt som «fake news».

SAKSØKER TRUMP: Stephanie Clifford, også kjent som Stormy Daniels, sier hun skrev under avtalen rett før valgkampen i 2016. I rettsdokumentene heter det at avtalen er ugyldig ettersom Trump selv aldri underskrev og at Cohen har forsøkt å skremme henne til stillhet. I februar erkjente Trumps advokat, Michael Cohen, at han betalte Clifford om lag 1 million kroner, for trolig å ikke snakke om sitt påståtte forhold til presidenten. Magasinet In Touch publiserte i januar et intervju med Clifford fra 2011 der hun legger ut i detalj om et påstått seksuelt forhold til Trump. Men etter å ha mottatt pengene har hun nektet for å ha hatt et forhold til Trump. Trump har gjennom sine advokater nektet for at de hadde et forhold. (NTB) Video: CNN Vis mer

For få dager siden ga det nå saksøkte medieselskapet en uttalelse til CNN i forbindelse med søksmålet mot seg. De hevdet at McDougal «har stått fritt til å uttale seg til pressen vedrørende sitt forhold til president Trump siden 2016», og benektet at selskapet hadde forsøkt å «kjøpe stillheten hennes». Dermed sto kvinnen fritt til å la seg intervjue av tv-kanalen.

Til CNN benekter hun at det er økonomisk profitt som ligger bak ønsket om å dele historien med andre medier, og hevder hun gjorde det av ønske om å eie rettighetene til sin egen historie. Hun skal videre ha tilbudt å tilbakebetale den drøye millionen hun har mottatt fra medieselskapet.

- Historien er allerede ute. Som dere kan se, forteller jeg ikke alle detaljene. Jeg er veldig selektiv i hva jeg sier om forholdet vårt. Jeg er ikke ute etter å tjene penger på dette. Jeg er ute etter å få rettighetene mine tilbake, bevise at en kontrakt var ulovlig, at jeg ble utnyttet, og gå tilbake til livet mitt. Punktum.

Melania Trumps talsperson skal ikke ha kommentert de siste påstandene fra Karen McDougal.

LES OGSÅ: Derfor vil ikke Ellen ha Donald Trump på talkshowet sitt​​

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer