«Forræder»:

- Begynte å bli veldig ubehagelig

Kveldens avstemning fikk alle deltakerne til å sperre opp øynene.

ELIMINERT: Etter en spennende avstemning i rådsalen er nok en deltaker ute av «Forræder». Foto: TV 2
ELIMINERT: Etter en spennende avstemning i rådsalen er nok en deltaker ute av «Forræder». Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

Tidligere i kveldens episode av «Forræder» ble det kjent at det var langrennsløper Emil Iversen (31) som trakk det korteste strået, og nok en gang var en «lojal» deltaker ute av det beinharde spillet.

Etter den første elimineringen, var spillrunde seks for alvor i gang. I første del av episoden hadde samtlige av deltakerne allerede sett seg ut en bestemt person.

Ingen av de tre forræderne Jonas Lihaug (33), Cathrine Fossum (44) og Jørn Lier Horst (52) har så langt blitt avslørt. Det snudde riktignok i kveldens avstemning i rådsalen.

ENDELIG: De har famlet i blinde, men endelig klarte de lojale å ta en forræder i den psykologiske TV 2-serien. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- En påkjenning

De lojale deltakerne har hittil bommet under hver eneste avstemning, og var nå innstilt på å avsløre den første forræderen.

Til slutt var det kriminalforfatter og tidligere etterforsker Jørn Lier Horst som ble forvist etter at han fikk flest stemmer.

For aller første gang ble en forræder avslørt. Nå som forræderne er redusert i antall, betyr det at Lihaug og Fossum kan friste en lojal til å konvertere. Den lojale kan selv velge om den vil takke ja eller nei.

Overfor Se og Hør forteller Horst at han følte selv at han var på overtid, og innrømmer at det var befriende å endelig kunne slippe løgnen.

UTSTEMT: Deltakerne bestemte seg for å sende hjem Jørn Lier Horst. Foto: TV 2
UTSTEMT: Deltakerne bestemte seg for å sende hjem Jørn Lier Horst. Foto: TV 2 Vis mer

- Jeg hadde jo holdt på den hemmeligheten i seks dager, etter å ha forledet, løyet og bedratt de andre. Og vi kom jo alle tett innpå hverandre, så det ble bare vanskeligere og vanskeligere.

Han fortsetter:

- Det å være den første forræderen som ble avslørt var et vel så stort øyeblikk som det skulle vært å vinne hele greia. De andre hadde i flere dager båret på mye frustrasjon, så det var stort å se at det ble om til jubel.

SPØKELSER: TV 2 og Mads Hansen gikk drastisk til verks for å dytte «Forræder»-deltakerne så langt inn i bobla som mulig. Video: Rød Løper/TV 2/Netflix Vis mer

Horst legger ikke skjul på at rollen hans som forræder ble ubehagelig etter hvert som tiden gikk.

- Vi ble jo mer og mer kjent med hverandre. Jeg kjente at det begynte å bli veldig ubehagelig for meg når Anne B. Ragde ble eliminert, og Emil Iversen var en av de jeg kom nærmest. Det var en vanskelig avgjørelse å sende han hjem. Vi ble bare færre og fikk mer tid med hver enkelt, så det å bære på løgnen rundt mennesker jeg brydde meg om, kjente jeg begynte å bli en påkjenning, innrømmer Horst.

- Sviktet litt

Til tross for at det ikke bare var en dans på roser for forfatteren, bestemte han seg likevel for å gjøre sitt beste i rollen som forræder.

- Jeg dro jo litt nytte underveis, med tanke på min bakgrunn som etterforsker. Bare det å lede de andre spillerne på villspor og i feil retning, samt å peke ut mine mistanker, kom godt med.

Men Horsts ekspertise innen etterforskning ble det til slutt for mistenksomt. Horst trekker frem det han tror var årsaken til at de andre deltakerne rettet blikket mot ham.

- Det handlet jo om at jeg som etterforsker burde vært mer aktiv for å forsøke å finne en forræder, og at det var rart at forræderne ikke hadde eliminert meg for lenge siden med tanke på at jeg hadde en bakgrunn som gjorde det farlig for dem. Men jeg tror det var bakgrunnen min som gjorde at mistanken kom. Jeg sviktet litt der, innrømmer han.

UTSTEMT: «Forræder» har krevd sitt andre offer, etter at Kristin Gjelsvik ble eliminert - 19 ble til 18 da gruppa gikk sammen om å stemme ut en av deltakerne. Reporter: Bjørn Ekker. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Videre forteller Horst at han hele tiden tenkte fremover i spillet. Det mener han også kunne vært en av grunnene til at han røk ut.

- Det var jo viktig å tenke noen trekk frem for oss forrædere. Etter kameraet var skrudd av i rådsalen, ventet vi lenge før vi kunne dra videre til konklaven. Timene der i ensomhet gikk mye på å prøve å legge opp et taktisk løp videre.

- En ting var at jeg ikke hadde helt oversikt over hva som kom til å skje i rådsalen den kvelden, og stemmene ble jo litt spredt. Jeg var vel så opptatt av neste dag og ville prøve å rette en mistanke mot Sandra. Men det ble langt på vei i min bane, så jeg forsikret heller alle om at hun var lojal.

LES OGSÅ: - De andre viste psykopatiske trekk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer