Tonje Frøystad Garvik:

- Begynner å bli virkelig

Tonje Frøystad Garvik merker graviditeten godt på kroppen.

VENTER NUMMER TO: Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud venter sitt barn nummer to til høsten. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
VENTER NUMMER TO: Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud venter sitt barn nummer to til høsten. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Tidligere i år kunne «Farmen»-paret Tonje Frøystad Garvik (32) og Lene Sleperud (32) røpe at de til høsten venter sitt andre barn - og denne gangen er det førstnevnte som bærer frem barnet.

Garvik er godt over halvveis i svangerskapet, og begynner nå for alvor å merke hvordan en graviditet preger kroppen. Joggeturene har blitt til gåturer med pause, og oppoverbakkene virker plutselig både lengre og brattere.

- Man merker at man er gravid, det er en helt annen tilværelse. Plutselig kommer det en uforutsigbar bekkenplage som hindrer deg fra å gjøre noe, forteller hun, og legger til:

- Jeg er i mye dårligere form enn det Lene var.

TØFT: «Farmen»-paret Lene og Tonje har laget minidokumentaren «På innsiden» i samarbeid med Medicus. Der viser de fram sine erfaringer med assistert befruktning og veien mot å bli mødre for sønnen Max. Vis mer

Anemi

I fjor på denne tiden var det forloveden som gikk gravid. Men selv om Garvik nylig har fulgt en graviditet tett, er det fortsatt noe som kom overraskende på.

- Jeg er litt overrasket over hvor mye det har gått utover energien min.

Den kommende tobarnsmoren forteller at energitapet trolig skyldes jernmangel.

- Jeg har jernmangel deluxe kan du si. Gjennom hele svangerskapet har jeg tatt jerntilskudd, men det har tydeligvis ikke hjulpet da jeg er ganske nærme å få anemi.

Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud forteller åpner opp om prosessen de var gjennom for å bli gravide. Video: Dagbladet / Frank Karlsen Vis mer

Anemi, eller blodmangel, er en tilstand hvor man ar for få friske røde blodceller. Det medfører at mengden av det hemoglobin, som befinner seg inne i de røde blodcellene, blir lavt. Hemoglobin er det stoffet som sørger for oksygentransporten i blodet fra lungene og ut i alle kroppens vev, skriver NHI. Å øke inntaket av jernrik mat er anbefalt.

- Jeg er glad det er forbigående å være gravid. Både Lene og jeg savner energien min.

- Føles uvirkelig

Til tross for litt plager og lite energi, er Garvik klar på at hun ikke har noe å klage på.

- Jeg er sykt takknemlig for at jeg kan bli gravid og at kroppen min kan håndtere et svangerskap, selv om jeg gleder meg veldig til å bli meg selv igjen og fungere som man ønsker i det daglige liv. Det er litt rart med alle hormonene, men det begynner å bli veldig virkelig at han kommer - og det er bare en liten sommer til.

FÅR BAKOVERSVEIS: «Farmen»-vinner Tonje Frøystad Garvik (29) blir noe satt ut når hun får høre hva kjæresten Lene Sleperud (29) ønsker seg til jul. Video: Lina Hekkli / Se og Hør Vis mer

32-åringen har nå gått ut i mammaperm, noe hun ikke har blitt vant med helt ennå.

- Jeg er vant til at det skjer mye, men akkurat nå er det en del som skjer med boken og lansering da - og det er jeg glad for. Å gå rett fra å reise verden rundt og ha en veldig hektisk hverdag, til å være hjemme hele dagen ville vært veldig rart. Men det er veldig koselig å få mye tid sammen med Max, og det har gått veldig bra - selv om Lene er tilbake på jobb.

Garvik har skrevet en bok om skam rundt homofili, og lanseringsdato nærmer seg med stormskritt.

- Det føles fortsatt litt uvirkelig fordi jeg ikke har holdt boken fysisk i hendene selv. Det er nesten så jeg ikke klarer å forstå det - jeg har holdt på med boken i åtte år.

Nå er det dermed mye å se frem til fremover, med både bokslipp og familieforøkelse. Men først skal 32-åringen nyte litt kvalitetstid med sønnen Max.

FRIERI: Farmen-paret tok steget videre da Tonje Frøystad Garvik plutselig fridde til kjæresten Lene Sleperud på direkten. Vis mer

LES OGSÅ: Klinte til: - Brøt kongelig etikette

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer