Jon Almaas:

- Begynner å bli latterlig

Tålmodigheten er i ferd med å ta slutt for TV-profil Jon Almaas. Nå går han hardt ut mot Kragerø kommunes byggesaksavdeling.

FRUSTRERT: Jon Almaas mener byggesøknaden hans knyttet til et uthus ved fritidsboligen i Kragerø har tatt for lang tid å behandle. Nå etterlyser TV-profilen raskere svar. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
FRUSTRERT: Jon Almaas mener byggesøknaden hans knyttet til et uthus ved fritidsboligen i Kragerø har tatt for lang tid å behandle. Nå etterlyser TV-profilen raskere svar. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren 2020 ble det kjent at programleder Jon Almaas (56) og kona hadde oppgradert til en større ferieperle på Bærø i Kragerø.

Tomten, som rommer 17,5 mål, har en hovedhytte, et innredet eldhus og et båthus. Eiendommen er videre utstyrt med egen brygge og privat strandlinje. Det betalte paret 13,2 millioner kroner for.

Etter at kjøpekontrakten ble signert, har Almaas gjort en rekke oppgraderinger på selve hytta. Et falleferdig uthus på eiendommen har imidlertid blitt en torn i siden på TV-profilen.

Før Jon Almaas ble TV-tryne, prøvde han lykken som skuespiller i USA. Det gikk sånn passe. Video: Rød Løper Vis mer

Krever svar

I januar i fjor ble det kjent at Almaas ønsket å erstatte uthuset med et nytt og søkte dermed om grønt lys hos kommunen.

Almaas opplever imidlertid at behandlingsprosessen går for sakte, og har nå sendt en krass purring til kommunens byggesaksavdeling.

Det var Kragerø Blad Vestmar som først omtalte saken.

«Det begynner å nærme seg to år siden denne søknaden ble sendt inn. Uthuset forfaller ytterligere for hver dag som går og jeg er usikker på om det tåler en vinter til. Jeg vil gjerne ha noe info fra dere. Et svar. I det minste et tegn på at søknaden ligger i en bunke til behandling», skriver Almaas innledningsvis i brevet som Børsen har fått innsyn i.

Er Jon Almaas i ferd med å rebrande seg selv? Video: Rød Løper/NRK/Discovery+ Vis mer

- Primitivt

Almaas har tidligere opplyst at det nye uthuset skal brukes til verksted og oppbevaring av utstyr. Arealet vil også være mindre enn dagens bebyggelse.

TV-profilen anser dermed at søknaden burde være uproblematisk å behandle.

«Jeg har valgt å ikke mase før da jeg ikke tror at systemet er så primitivt at den som maser blir behandlet først? Men dette begynner å bli latterlig. Det er et uthus som forfaller. Det er fare for liv og helse når man går inn i bygget. Jeg ønsker å erstatte det med et som er mindre i areal og med en fasade som gir mindre eksponering mot allmennheten. Da jeg sendte inn søknaden ble jeg forespeilet at det kunne ta ni måneder til ett år. Nå er det snart to år. Søknaden ble innsendt januar 2022.»

Jon Almaas har foreløpig ikke besvart Børsens henvendelse tirsdag formiddag.

UHØFLIG: Det kokte greit på rød løper før Gullruten skulle deles ut. Det fikk reporter Jonas til å miste konsentrasjonen - og intervjuobjekt Jon Almaas til å reagere. Video: Rød Løper Vis mer

- Stort etterslep

Overfor Kragerø Blad Vestmar opplyser konstituert plan- og bygningssjef Joacim Myra Larsen at kommunens byggesaksavdeling har slitt med store saksmengder og få ressurser over flere år.

Han fremholder at situasjonen fortsatt er krevende og at avdelingen befinner seg i en oppbyggingsfase.

- Vår første prioritering er å få på plass flere ansatte til å behandle sakene. Vi har to nyutdannede som er under opplæring, og flere folk er på vei inn. Men vi har fortsatt et stort etterslep, så behandlingstida vil variere.

Han opplyser at Almaas' søknad har fått tildelt saksbehandler.

GÅR GALT: Tarjei Svalastog kastet prisen i bakken da han skulle dele ut pris under Reality Awards. Video: Reality Awards. Vis mer

- Vi har over 400 ufordelte saker, så da er søknaden hans i alle fall i en prosess og ganske langt frem i løypa sammenliknet med andre som ikke engang har fått tildelt saksbehandler ennå.

Denne saken ble først publisert på Børsen.no

LES OGSÅ: Dette skal han gjøre nå

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer