Kobe Bryant:

Begravet i all hemmelighet

Fansen fikk ikke tatt et siste farvel med Kobe Bryant.

STEDT TIL HVILE: Kobe og Gianna Bryant ble gravlagt før helgen - i all hemmelighet. Foto: NTB scanpix
STEDT TIL HVILE: Kobe og Gianna Bryant ble gravlagt før helgen - i all hemmelighet. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

I slutten av januar ble en samlet idrettsverden sjokkert, da basketballikonet Kobe Bryant (41), hans datter Gianna (13) og syv andre personer omkom da helikopteret de var i havarerte like ved Calabasas i California.

Siden den gang er de døde, kanskje særlig Bryant, blitt hyllet av millioner. Fans over hele verden har sørget over den falne Lakers-spilleren, som ble hedret under både Oscar- og Grammy-utdelingen - for å nevne noe. De fikk derimot ikke tatt noe privat farvel med stjernen.

Flere amerikanske medier melder nemlig at Bryant og hans datter har blitt gravlagt i all hemmelighet før helgen, noe de ikke har gått offentlig med før nå.

Familien til stede

Begravelsen ble avholdt ved Pacific View Memorial Park i Corona Del Mar, California, to uker etter at han og datteren døde. Til stede var altså Vanessa, basketstjernens kone, og de tre barna de fikk sammen som fortsatt lever - Natalia (17), Bianka (3) og syv måneder gamle Capri.

- Vanessa og familien ville gjerne ha en privat seremoni for å sørge over sine tapte. Seremonien var ekstremt tøff for alle, fordi det fortsatt er vanskelig for dem å akseptere at disse to vakre sjelene er borte, sier en kilde til amerikanske Entertainment Tonight.

I SORG: Kobe Bryants kone, Vanessa, er i dyp sorg etter basketballikonets bortgang. Foto: NTB scanpix
I SORG: Kobe Bryants kone, Vanessa, er i dyp sorg etter basketballikonets bortgang. Foto: NTB scanpix Vis mer

Nettstedet The Blast har fått tak i dødsattesten til Kobe og Gianna, som bekrefter at de har blitt stedt til hvile. Selv om familien har fått tatt sine private farvel, betyr det ikke at sjansen er helt over for fansen og alle andre Bryant berørte med sin legendariske karriere.

Mandag 24. februar vil det nemlig bli arrangert en offentlig minneseremoni på Staples Center i Los Angeles, stadion Bryant og hans Lakers-lag spilte på så mange ganger opp gjennom de siste 20 årene. Det er ikke tilfeldig at det vil bli avholdt den mandagen. 24 var nemlig nummeret Bryant brukte på en av trøyene sine, i 2006-2007-sesongen.

KRASJET: Brannmenn fra LA County på krasjstedet hvor Kobe Bryants helikopter gikk ned. Foto: REUTERS/ Gene Blevins/ NTB scanpix
KRASJET: Brannmenn fra LA County på krasjstedet hvor Kobe Bryants helikopter gikk ned. Foto: REUTERS/ Gene Blevins/ NTB scanpix Vis mer

Vanessa har lagt ut et bilde på Instagram, som bekrefter minneseremonien. «En feiring av livet: Kobe og Gianna Bryant. 24.02.20», står det på bildet, hvor teksten er omsvermet av sommerfugler i gult og lilla - Lakers-fargene.

- Motvillig

I etterkant av dødsfallet har familien vært åpne om hvor tung den siste tiden har vært for dem.

Nylig la Vanessa ut en video av dattera Gianna og mannen Kobe, hvor hun også skriver en hjerteskjærende melding. Det har ikke helt gått opp for henne at de to er borte.

«Jeg har vært motvillig til å sette ord på følelsene mine. Hjernen min nekter å akseptere at både Kobe og Gigi er borte. Jeg klarer ikke å bearbeide begge på en gang. Det er som om jeg forsøker å bearbeide at Kobe er borte, men kroppen min nekter å akseptere at min Gigi aldri vil komme tilbake til meg», skriver Vanessa Bryant på Instagram.

Hun sitter også igjen med andre følelser, som sinne.

«Hvorfor skal jeg være i stand til å våkne opp til en ny dag når min lille jente ikke har den muligheten?! Jeg er så sint. Hun hadde så mye liv å leve. Så innser jeg at jeg må være sterk og være der for mine tre døtre. Jeg er sint for at jeg ikke er med Kobe og Gigi, men takknemlig for at jeg har Natalia, Bianka og Capri», skriver Vanessa Bryant.

Vanessa hadde fire barn med Kobe Bryant, og ønsker å dele sine tanker med omverden «dersom det er noen der ute som har opplevd et lignende tap», som hun skriver. Hun kommer også med sin støtte til de øvrige pårørende etter helikopterulykken.

Årsak ikke kjent

Årsaken til ulykken er fortsatt ikke kjent, men en ny rapport utelukker motorfeil. Det opplyser USAs nasjonale transportsikkerhetsbyrå (NTSB).

Byrået opplyser videre at de fortsatt ikke kan utelukke mekaniske feil. Undersøkelsene av de brannskadde delene av motoren er fortsatt ikke avsluttet.

Det er ventet at det vil gå minst ett år før den endelige rapporten fra NTSB er klar, skriver NTB.

LES OGSÅ: - Dette løy de om i universitets­skandalen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer