Jahn Teigen:

Begraves ikke på statens regning

Teigen gikk bort mandag.

GIKK BORT: Tirsdag ble det kjent at den folkekjære artisten Jahn Teigen hadde gått bort, 70 år gammel. Nå kommer det frem at han ikke vil få begravelse på statens regning. Foto: NTB Scanpix
GIKK BORT: Tirsdag ble det kjent at den folkekjære artisten Jahn Teigen hadde gått bort, 70 år gammel. Nå kommer det frem at han ikke vil få begravelse på statens regning. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag kom nyheten om at Jahn Teigen hadde gått bort, 70 år gammel. Det opplyste hans manager, Trond Lie, til NTB. Teigen sovnet stille inn på Ystad sykehus i Sverige mandag.

Siden dødsfallet ble kjent, har det strømmet på med hyllester til den avdøde 70-åringen, som stod bak en rekke store norske poplåter, som «Mil etter Mil» og «Optimist». Blant andre hans ekskone Anita Skorgan (61) hyllet poplegenden med et dikt på sin egen Facebook-profil.

Det har foreløpig ikke kommet noen opplysninger om hvordan 70-åringens begravelse vil bli, men nå skriver VG at han ikke blir begravet på statens regning.

- Ikke naturlig

Det opplyser seniorrådgiver Ida Nilssen ved Statsministerens kontor i en e-post til avisen.

- Jahn Teigen var en folkekjær artist som har betydd mye for norsk kulturliv. Slik ordningen med begravelse på statens bekostning nå praktiseres, er det imidlertid ikke naturlig i dette tilfellet. Regjeringen vil hedre Teigen ved å være representert ved begravelsen, dersom det er i tråd med familiens ønsker, heter det i uttalelsen.

Begravelse på statens bekostning er en æresbevisning som vanligvis gis til ledende statsmenn, politikere og i noen sjeldne tilfeller forfattere, skuespillere og andre kulturarbeidere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer