SUKSESSFULLE: Her er Vincent Dery og Nicolay Sereba på Spellemannsprisen 2011. Da vant de pris for beste musikkvideo.  Foto: Andreas Fadum
SUKSESSFULLE: Her er Vincent Dery og Nicolay Sereba på Spellemannsprisen 2011. Da vant de pris for beste musikkvideo. Foto: Andreas FadumVis mer

- Begge to stod i ekstase

Den norske duoen Nico & Vinz gjør amerikanerne ville med låta "Am I Wrong".

SEOGHØR.NO: Popduoen Nico & Vinz bestående av Nicolay Sereba (23) og Vincent Dery (23) har tatt helt av i USA med låten «Am I Wrong?», og havnet forrige uke på 17. plass på Billoard Hot 100, USAs offisielle hitliste. Låta ligger dessuten på tredjeplass på amerikanske iTunes.

Vinneren av amerikanske «The Voice», Josh Kaufman, sang guttenes låt i finalen av talentprogrammet tidligere i mai. Programmet ble sett av 11,5 millioner amerikanere

- Det morsomste er at låta ble spilt, selvfølgelig. Etter at han hadde spilt den heiet vi på ham. Men ikke bare spilte de låta, de filmet oss. Der stod begge i ekstase, sa Nico til VG den gang.

Flyttet til Los Angeles

Gruppa het tidligere «Envy», og fikk sitt store gjennombrudd med låta «One Song» i 2011. Osloguttene vant spellemannprisen for beste musikkvideo samme år. Nå er 23-åringene bosatt i Los Angeles og jobber heltid med musikken.

– Det er mye som er nytt og annerledes, men vi lever drømmen og koser oss. Fokuset nå er å sørge for at musikken er best mulig, så vi er for det meste i studio og jobber, sier guttene til NRK.

Nicos far er fra Elfenbenskysten og hans mor er fra Norge. Familien til Vinz er fra Ghana. I et intervju med «USA Today» forteller duoen at de alltid har drømt om internasjonal suksess.

- Vi brukte å høre på amerikansk rap, så det var det vi imiterte og det er det vi lærte fra. Vi følte at engelsken vår var god nok, så hvorfor ikke? Vi har alltid hatt en drøm om å bli store utenfor Norge, så det var en naturlig avgjørelse for oss å gjøre det på engelsk, så vi kunne nå ut til andre land.

Den eneste norske låta som har toppet Billboard-lista er A-has «Take On Me» i 1985.

– Målet har alltid vært å få den opp på førsteplassen. Vi føler at det er mulig å ta det hele veien opp, sier Nico & Vinz til NRK.

LES OGSÅ: Avslører Tupacs siste ord.