«Grenseløs kjærlighet»

- Begge løy om alderen

Alicia Aisien (60) falt for nigerianske Nosa (28).

GRENSELØS KJÆRLIGHET: Alicia og Nosa fant tonen på nett og ble raskt forelsket. Aldersforskjellen på 32 år bryr de seg ikke om. Foto: Ida Bergersen
GRENSELØS KJÆRLIGHET: Alicia og Nosa fant tonen på nett og ble raskt forelsket. Aldersforskjellen på 32 år bryr de seg ikke om. Foto: Ida Bergersen Vis mer
Publisert

Sesong to av «Grenseløs kjærlighet» er godt i gang, og to nye fjes man blir kjent med i serien, er Alicia Aisien (60) fra Kristiansand, og Nosa (28) fra Nigeria.

Alicia og Nosa ble kjent på en internasjonal nettside, som Alicia har brukt siden 2009. Hun holdt kontakt med både familie og venner på nettsiden, i tillegg til å skaffe seg nye bekjentskaper rundt omkring i hele verden.

- Jeg er veldig glad i å prate, sier Alicia, og ler godt, før hun legger til:

- Jeg hadde ingen planer om å søke etter kjæreste der, kun chattevenner. Men da jeg begynte å chatte med Nosa følte jeg umiddelbart en kjemi. Både han og jeg følte det på samme måte - jeg klarer ikke å forklare det.

Begge løy om alderen

Alicia forteller at de chattet sammen hver dag, før de omsider møttes i Gambia etter to år og syv måneder.

- Vi ble bare forelsket. Det var kjærlighet ved første chat, sier hun med et smil.

I starten, da Alicia og Nosa begynte å snakke sammen, løy begge to om alderen, innrømmer Alicia. Hun sa først at hun var 38, deretter 45, før hun til slutt innrømmet å være 57. Nosa løy på seg å være mye eldre enn han er.

- Da jeg sa hvor gammel jeg er, trodde ikke Nosa på meg. Han trodde jeg kanskje var 32 år, fordi han mente at jeg ikke så så gammel ut – og det tar jeg som et kompliment! Men alder er ikke viktig for oss, så vi fortsatte å prate som vanlig. Dessuten er vi ikke helt sikre på alderen til Nosa, fordi ikke alle barn som blir født i Nigeria registreres. Han ble registrert i senere alder. Så han kan være eldre enn 28 år.

USIKKER PÅ ALDER: Ingen vet eksakt hvor gammel Nosa er. Foto: Privat
USIKKER PÅ ALDER: Ingen vet eksakt hvor gammel Nosa er. Foto: Privat Vis mer

En drøm som ble til virkelighet

- Hvordan var det å møte Nosa for første gang?

- Det var helt uvirkelig! Begge to ristet. Det var så mye følelser – det var som en drøm som ble til virkelighet.

Både Alicia og Nosa var nervøse før de skulle møtes i det virkelige liv for første gang, i september i fjor. De var redde for at kjemien de hadde følt over nett, ikke skulle stemme i virkeligheten.

- Jeg var jo litt redd for at han ikke skulle like meg. Men vi møttes, og da vi kysset ble følelsene bare enda sterkere.

GRENSELØS KJÆRLIGHET: Her er de første bildene fra Discovery+-serien «Grenseløst forelsket» som har premiere 23. mars 2022. Video: Discovery+ Vis mer

Ifølge Alicia har den tøffe oppveksten til Nosa bidratt til at han måtte bli voksen fort.

- Han er en veldig moden mann. Jeg har sett hvordan forholdene er i landet han har vokst opp i, og det er veldig, veldig tøft. Han måtte klare seg selv, fra dag til dag. De har ingen ferie, ingen fridager, og ingen pensjon. Det er mye kaos, og jeg har selv fått erfare hvor korrupt landet er.

Tanker om aldersforskjellen

- Har aldersforskjellen noen gang vært et problem?

- Nei, det har aldri vært et problem – jeg føler ikke at det er så stor aldersforskjell mellom oss, fordi vi har så mange felles interesser. Begge kan sy klær, vi elsker musikk, dans og trening, og å lage mat sammen. Og så liker vi å fiske og se på fotball.

Alicia har fire barn fra tidligere forhold, på 19, 28, 29 og 30 år. Hun sier at hun og Nosa ikke har snakket så mye om barn.

- Hvis det er Guds vilje så skjer det, men vi føler ikke på et press, sier hun.

IKKE UTELUKKET BARN: Skjer det så skjer det, sier paret. Foto: Privat
IKKE UTELUKKET BARN: Skjer det så skjer det, sier paret. Foto: Privat Vis mer

Støttende familie

Da Alicia og Nosa begynte å snakke mye sammen, fortalte hun familien om relasjonen. Nosa snakket med familien til Alicia via videosamtaler, og overraskelsen var derfor ikke stor da Alicia sa at hun skulle møte Nosa i Gambia.

- Familien min har vært veldig støttende, og de har truffet Nosa flere ganger når han har vært på besøk hos meg i Norge. De har blitt veldig glad i ham, sier Alicia.

Før Alicia møtte Nosa, hadde hun vært singel i mange år. Hun forteller at hun har vært opptatt med å jobbe, og ta vare på barna sine.

- Jeg har alltid vært aktiv, og jobbet mye, men jeg ble ufør på grunn av en feiloperasjon i hånden min, som skapte flere komplikasjoner. Da kunne jeg ikke jobbe lenger, sier hun.

Positive reaksjoner

Etter at Alicia og Nosa ble kjente fjes på TV-skjermen, har de blitt stoppet på gaten flere ganger. Alicia hevder at folk er veldig snille, og at de kun har fått positive reaksjoner.

- Mange forteller oss at dersom kjærligheten mellom oss er sterk, har ikke alder noe å si. Her om dagen møtte vi en dame på over 80 år, og hun sa at hun heiet på oss, og at vi hadde inspirert henne til å finne en yngre mann – helst en mann på 50 år. Hun var så søt, sier Alicia, med en latter.

PREMIERE: Discovery+ er i full gang med den nye serien «Grenseløst forelsket». Vi har tatt en prat med AnneMa (62), som er gift med den 33 år yngre Dundar fra Tyrkia, og hun svarer på spørsmålet «alle» spør seg. Video: Andreas Hara Fadum/Discovery+. Reporter: Luna Lea. Vis mer

- Hva tenker du om folk som tror at Nosa kun er sammen med deg, for å kunne flytte til Norge?

- Det bryr vi oss ikke noe om. Nosa og jeg har en ganske lik barndom: Begge har hatt det tøft, noe som har gjort oss til sterke mennesker. Vi tåler mobbing og motgang. Om noen sier noe negativt til oss, svarer vi ikke med negativitet. Folk får tro hva de vil, men kjærligheten mellom oss er ekte.

Det er ingen enkel prosess å få Nosa til å flytte til Norge. Alicia forteller at utfordringene er mange.

- Vi har vært igjennom så mange runder for å få visum til Nosa, det er så mye dokumentasjon som må innhentes, og mye stress. Det har blitt dårlig med søvn i det siste. Men Nosa bor hos meg akkurat nå, sier hun.

LIK BARNDOM: Alicia forteller at begge to har hatt en tøff oppvekst. Foto: Privat
LIK BARNDOM: Alicia forteller at begge to har hatt en tøff oppvekst. Foto: Privat Vis mer

- Føler meg hjemme

Når Alicia får spørsmål om hva hun falt for ved Nosa, har hun ikke vanskeligheter med å svare:

- Jeg falt for personligheten hans – han er utrolig snill, og når jeg er med ham, føler jeg meg hjemme. Han behandler meg så fint, og jeg kan være meg selv. Det er også positivt at vi har så mange felles interesser, og ikke minst at begge er kristne. En mann som er like nær Gud som meg, er en velsignelse. Vi går ofte i kirken sammen. Like barn leker best.

- Hva er det fineste Nosa har gjort for deg?

- Han har sydd mye fint til meg, og han hjelper til med alt i huset som jeg ikke klarer på grunn av skaden i hånden min. Og så er han veldig god til å lage mat – nigeriansk mat er veldig godt, sier Alicia entusiastisk.

Hun forklarer at de har hatt noen diskusjoner så langt i forholdet, men at det bare er bagateller, og at de stort sett samarbeider godt.

- Ingen av oss ønsker noe drama, og vi har det veldig harmonisk sammen. Vi er åpne med hverandre, og forteller hva vi liker, og ikke liker. Nå drømmer vi om å kunne leve av å jobbe sammen, med å sy og designe klær. I tillegg til å kose oss sammen, og oppleve nye ting.

HARMONI: Alicia forteller at forholdet deres stort sett er veldig harmonisk og fritt for drama. Foto: Privat
HARMONI: Alicia forteller at forholdet deres stort sett er veldig harmonisk og fritt for drama. Foto: Privat Vis mer

Sjelevenn

- Nosa: Hvorfor falt du for Alicia?

- Jeg ble forelsket i sjelen hennes da vi snakket sammen, men da jeg så henne for første gang i Gambia, vokste kjærligheten. Jeg innså at hun ikke bare er vakker på innsiden, men på utsiden også, sier Nosa.

Han forteller at det føles ut som at de har kjent hverandre i mange år.

- Alicia er min sjelevenn. Vi respekterer hverandre mye. Hun har så god energi, og jeg liker humoren hennes. Vi har også masse til felles, sier han.

FANT KJÆRLIGHETEN: Tore Lyngbø er hodestups forelsket i den 27 år yngre alenemoren Richiel Samilan Sablas fra Filippinene. Nå er planen å få henne til Norge, og den reisen får man se i «Grenseløst forelsket» på Discovery+. Reporter: Luna Lea. Video: Andreas Fadum / Discovery+ Vis mer

Tenk likt for begge kjønn

Anders Lindskog, psykolog og spesialist i klinisk sexologi ved Villa Frisk, forteller hva det er viktig å tenke på når det er snakk om et par med stor aldersforskjell:

- Hva enn man velger å tenke om det: Tenk likt uavhengig av kjønn, og hvorvidt man er rik eller fattig, sier han, før han utdyper noen tanker om situasjonen til Alicia og Nosa:

- Dette er jo veldig vanlig om man snur på kjønnsrollene: Det finnes mange menn som gifter seg med yngre kvinner. Menn i middelklassen som gifter seg med kvinner fra for eksempel Filippinene eller Thailand, blir ofte kalt griser. Mens rike, norske menn, som gifter seg med unge kvinner, enten norske eller utenlandske, ikke blir sett på som griser – generelt sett. Da kritiserer vi istedenfor jentene, fordi de gifter seg kun for penger, forklarer han.

Lindskog mener at det er en god start å tenke positivt om folk – og rett og slett la folk få gjøre som de vil.

- Om du selv hadde bodd i et fattig land, og forelsket deg i noen fra Norge, hvor du kan se en bedre fremtid, og synes det er greit, bør det være greit at andre også gjør det.

Mange søker, og tenner på, trygghet

Lindskog påpeker også at hva vi faller for, og tenner på, er svært individuelt. Ifølge statistikken, kan unge kvinner forelske seg i eldre menn, uten at det er pengene som er avgjørende.

«GRENSELØST FORELSKET»: Den store aldersforskjellen mellom Nosak og Alicia setter ingen grenser for kjærligheten de føler for hverandre. Video: Discovery+. Reporter: Luna Lea. Vis mer

- En klassisk ting som går igjen, er trygghet, og trygghet defineres ulikt. Noen definerer en trygg partner som en som ligner på sin egen far, eller en som er stor og sterk og kan banke folk, mens en del tenker på trygghet i form av stabil økonomi.

Generelt ser man at kvinner har mer fokus på trygghet, mens menn har et større fokus på skjønnhet, og felles interesser. Grunnen til at en yngre person faller for en eldre person, kan være flere:

- Noen ønsker en person med mye livserfaring, som er trygg på seg selv, og har stabil økonomi, noe som matcher godt med folk litt oppi årene. Den seksuelle tenningen kan da være grått hår, og noen ekstra kilo, som da blir et symbol på den tryggheten. En annen ting er at man får en slags forsikring om at partneren ikke får noe bedre enn deg, noe som skaper enda mer trygghet, forklarer Lindskog.

Utfordringer

- Hva kan være problematisk med så stor aldersforskjell?

- Aldersforskjell trenger ikke å være et problem i det hele tatt – oftest fungerer det veldig bra. Det som kan være problematisk, er om man er i ulike faser i livet. Men de som skaffer seg en yngre partner, sier gjerne at de opplever seg selv som yngre, da de blir mer aktive. Og en yngre person som får en eldre partner, får ta del i livserfaringen til partneren, sier Lindskog.

- Finnes det noe statistikk på hvordan det går med disse parene?

«GRENSELØST FORELSKET»: Vi blir nok en gang kjent med nordmenn som har funnet kjærligheten på tvers av landegrensene. Video: Discovery+ Vis mer

- Det finnes noe statistikk, som tyder på at det går litt bedre for par med stor aldersforskjell. Noe som ikke er så rart, for dersom du er over 50-60 år, er risikoen mindre for at man skal ønske å bytte partner igjen – spesielt om man føler at man har skutt gullfuglen.

- Men hva med den yngre parten?

- De som går for en eldre partner, går imot normen, og da er det ofte mer gjennomtenkt, og et mer bevisst valg enn dersom man faller for en person på sin egen alder. Personlighetsmatchen er ofte veldig god, og man får stabilitet fra partneren sin.

Denne saken ble først publisert på KK.no

LES OGSÅ: Ole Einar Bjørndalen i sorg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer