<strong>BEDRAGERI:</strong> Carl Aksel Jansen, kjent fra «Paradise Hotel», er siktet for flere forhold av grovt bedrageri, og erkjenner de fleste forholdene i siktelsen. Foto: Ida Nikolaisen
BEDRAGERI: Carl Aksel Jansen, kjent fra «Paradise Hotel», er siktet for flere forhold av grovt bedrageri, og erkjenner de fleste forholdene i siktelsen. Foto: Ida Nikolaisen Vis mer

Carl Aksel Jansen:

Bedragerisiktet: - Beklager

«Paradise Hotel»-profilen ble pågrepet i september.

Publisert

I slutten av september ble den tidligere «Paradise Hotel»-deltakeren Carl Aksel Jansen (24) pågrepet og siktet for flere forhold av grovt bedrageri.

- Han har erkjent de fleste forholdene i siktelsen, og beklager overfor de fornærmede. Han vil nå ta sin straff for det han har gjort, og jobber for å bekjempe sin rusavhengighet, sier 24-åringens forsvarer, Petter Bonde, i en uttalelse til Dagbladet.

Saken ble først omtalt av TV 2.

Jansen har tidligere snakket om at han sliter med alkohol- og rusmisbruk.

Tatt opp lån i andres navn

I første omgang ble Jansen fengslet i fire uker, to av dem med brev- og besøksforbud, og i slutten av oktober ble fengslet i ytterligere fire nye uker.

Politiet mener 24-åringen har brukt kjendisstatusen sin til å få betalingsopplysninger fra ofrene i saken, og disse skal han deretter ha brukt til å ta opp lån i deres navn.

<strong>REALITYKJENDIS:</strong> Carl Aksel Jansen ble kjent for det norske folk da han deltok i «Paradise Hotel» i 2016. Foto: TV3
REALITYKJENDIS: Carl Aksel Jansen ble kjent for det norske folk da han deltok i «Paradise Hotel» i 2016. Foto: TV3 Vis mer

Det skal dreie seg om et beløp på flere millioner kroner, han er nå siktet for grovt bedrageri mot fem personer, to menn og tre kvinner. Ved hjelp av BankID-opplysningene deres skal han ha tatt opp lån hos ulike finansinstitusjoner i ofrenes navn.

- Føler seg lurt

Mari Sveen og Jørn Mejdell Jakobsen, bistandsadvokatene til de tre fornærmede kvinnene, forteller til TV 2 at saken har vært en enorm belastning. Den første kvinnen anmeldte Jansen høsten 2018, men trakk seinere anmeldelsen. I vår gikk de to andre kvinnene til politiet, og da ble den første saken gjenopptatt.

- Det har preget både dem og familiene deres i stor grad. De er nedbrutt og føler seg lurt, og i tillegg er det en tung byrde økonomisk, sier Sveen til kanalen.

Alle tre har forklart at de hadde tillit til Jansen, og ikke visste noe om forbrukslånene som Jansen tok opp.

Dømt tidligere

Realityprofilen er tidligere straffedømt. I 2013 brukte han falsk ID og oppbevarte narkotika, og to år seinere ble han dømt for å kjøre bil i påvirka tilstand, i tillegg til at han var i besittelse av kokain og marihuana.

Det siste lovbruddet skjedde like før han sjekket inn på «Paradise Hotel».

BRYTER UT I LATTER: Den selverklærte kongen av «Paradise Hotel», Carl Aksel Jansen (22), er tilbake på TV-skjermen. Se og Hør og Dagbladet møtte 22-åringen i Mexico i forbindelse med innspillingen. Her ble han konfrontert med noen av uttalelsene hans fra forrige opphold på luksushotellet, da brøt han ut i latter. Video: Marie Røssland Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg spiste mat fra søppelbøtta

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer