I april 2018 ble den svenske DJ-en Tim Bergling funnet død på et hotellrom i byen Muscat i Oman, og få dager senere ble det kjent at han selv hadde tatt sitt eget liv.
Bergling ble bare 28 år gammel.
Hans foreldre Klas Bergling (73) og Anki Lidén (72) opprettet i april fjor, ett år etter sønnens død, en stiftelse som jobber for å motarbeide mental sykdom og selvmord. Stiftelsen, som har navnet Tim Bergling Foundation, ble opprettet for å «hedre hans minne og virke i hans ånd», da Bergling som kjent slet med psykiske problemer.

- Selvmordet kom som et sjokk
Bedøvet av sjokk
Foreldrene har vært åpenhjertige om sorgen og savnet etter sønnen. Søndag stiller moren Anki Lidén opp i et større intervju med Aftonbladet.
- Tim er fortsatt hos meg, og sorgen og savnet er tungt og bære. Det var et liv før og etter Tim. To år er gått uten, sier hun i det sterke intervjuet.
Familien fortalte tidlig offentligheten at Bergling hadde tatt sitt eget liv. Moren forteller nå mer om den avgjørelsen.
- Det var traumatisk, og jeg var bedøvet av sjokk. Samtidig var det fantastisk å se alle om deltok i sorgen. Det var ikke mulig for oss å holde tilbake sannheten om hva som hadde skjedd. Selvfølgelig skulle vi fortelle. Det var mange som ikke visste om Tims problemer, sier hun.
Klarer ikke høre sønnens musikk
Moren forteller videre at det har vært svært viktig for henne å ha nær familie og venner rundt seg, og at hun opplever at nesten hele verden sto med familien i sorgen.
Hun forteller også at hun elsket sønnens musikk.
- Jeg hørte ofte på det og kunne danse til det i smågatene, men det kan jeg ikke ennå. Jeg kan ikke.

Nye detaljer om Aviciis siste måneder
- Du klarer ikke høre på musikken hans?
- Nei, ikke ennå. Da bare gråter jeg, sier hun til Aftonbladet.
Har slitt med angst selv
Foreldrene har tidligere fortalt at de for første gang så tegn til at sønnen slet med angst da han var midt i tenårene.
- Når du har et barn som ikke føler seg bra, gjør du alt for å gjøre situasjonen bra igjen. Og du prøver å forstå hva som foregår. Så vi dro til en psykolog. Jeg tror han var 14 eller 15 år gammel, og det roet Tim ned, fortalte far Klaus Bergling i fjor.
Da DJ-karrieren til Avicii begynte å ta av, holdt faren seg i nærheten. Til «CBS This Morning» forteller Bergling at sønnen elsket jobben sin, men at jobben også ble til en byrde.

- Ja, hun er Aviciis eks
Far og sønn hadde et nært bånd, og snakket ofte sammen om både hverdagen og om vanskeligere ting.
- Vi snakket mye om dype ting, sier han, og legger til at sønnen også fortalte ham om angstproblemene.
For Bergling har selv opplevd å ha angst. I ungdommen slet han med mye av det samme som sønnen, og han visste derfor at det fantes ting han kunne gjøre for å balansere det.

Arver 222 millioner etter sønnens død
- Et sjokk for oss alle
I 2016 sluttet Avicii å reise på turné, og fokuserte heller på å lage musikk.
Ifølge faren ble han da mye sunnere, og livet så ut til å gå oppover. Men mindre enn to år senere døde DJ-en Tim Bergling.
Faren så ikke dødsfallet komme.
- Selvmordet kom som et sjokk på oss alle. Vi trodde han virkelig var på et bedre sted før det, forteller han.
Til «CBS This Morning» erkjenner Klas Bergstrøm at hverdagen i dag har sine opp- og nedturer. Han beskriver det som «et liv før, og et liv etter». Men til tross for at sønnen nå er borte, holder de liv i minnet hans.
trenger du noen å snakke med?
Akutt selvmordsfare: 113
Legevakt: 116 117
Mental helses hjelpetelefon: 116 123, sidetmedord.no
Kirkens SOS Telefon: 22400040, kirkens-sos.no
Kors på halsen (Røde kors): 800 33 321, https://korspaahalsen.rodekors.no/
Landsforeningen for forebygging av selvskading og selvmord: 955 20 848
Fastlegen din
Mer informasjon om krisetelefoner og nettsteder finnes på Nasjonalt senter for selvmordsforskning og -forebygging sine informasjonssider: nssfinfo.no
Det gjør de både gjennom stiftelsen i hans navn, men også gjennom musikken. Foreldrene har blant annet gitt ut tre Avicii-album med musikk som sønnen hadde jobbet med før han døde. Inntektene de får fra albumet går direkte til stiftelsen.
- Uutholdelig at Tim er borte
I april i fjor snakket moren hans for første gang om savnet etter sønnen.
- Jeg gjør ikke intervjuer, det klarer jeg ikke. Noen dager er helt ok, andre er verre enn tidligere. Det er uutholdelig at Tim er borte for alltid. Det har gått opp for meg nå, og det er forferdelig å leve med sorgen, skrev Lidén i en SMS til Aftonbladet.

Tok ut en kvart milliard året før han døde
Også Klas Bergling, som ved flere anledninger har snakket om sønnens bortgang, lot seg intervjue i april i fjor. Til den svenske avisen Dagens Nyheter fortalte han at sønnen tilsynelatende hadde det bedre med seg selv før han døde.
- Anki og jeg har lært oss at mange som begår selvmord, kan ha vært veldig lykkelige før de gjorde det. Jeg kan forstå det, fortalte han til avisen.
Da Klas Bergling i sommer gjestet tv-programmet «CNN Talk», fortalte han også at sønnen hadde virket å være i godt humør og ved godt mot i tiden før han gikk bort.
- Men hvis du er ekstremt glad, så er det ikke lange veien til å være ekstremt nede. Jeg tror det var det som skjedde. Jeg tror ikke han planla selvmordet, det var mer som en trafikkulykke. Mange ting skjedde samtidig, fortalte faren, og la til:
- Han var glad i musikken, og han var glad før dette skjedde.
LES OGSÅ: Slik er Aviciis «ukjente» fortid
