David Beckham til Ole Gunnar Solskjær:

Beckham med hyllest til nordmannen

David Beckham var raskt ute med lykkeønskninger til Ole Gunnar Solskjær.

NÆRT VENNSKAP: David Beckham og Ole Gunnar Solskjær fikk et nært vennskap da de begge spilte i Manchester United. Nå sender Beckham sine lykkeønskninger til nordmannen. Her sammen i 2003. Foto: NTB Scanpix
NÆRT VENNSKAP: David Beckham og Ole Gunnar Solskjær fikk et nært vennskap da de begge spilte i Manchester United. Nå sender Beckham sine lykkeønskninger til nordmannen. Her sammen i 2003. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag morgen kom nyheten om at den norske fotballegenden Ole Gunnar Solskjær (45) blir ny manager for topplaget Manchester United frem til sommeren.

Solskjær har selv vært viktig i klubben som fotballspiller i mange år tidligere, og gjorde seg godt bemerket. Kjent er nordmannen også for vennskapet han fikk med den britiske stjernen David Beckham (43).

David Beckham og Ole Gunnar Solskjær spilte side om side i til sammen seks sesonger for den britiske toppklubben på 90- og 2000-tallet og i lys av nyheten onsdag, var ikke Beckham sen med å sende sine lykkeønskninger til sin tidligere kollega.

- Lykke til, Ole, skriver Beckham til et bilde av Solskjær på sin Instagram-story.

- LYKKE TIL: David Beckham var raskt ute med hilsen til Ole Gunnar. Foto: Skjermdump Instagram
- LYKKE TIL: David Beckham var raskt ute med hilsen til Ole Gunnar. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer

Så suksess i nordmannen

På slutten av 90-tallet var Ole Gunnar Solskjær en av de dyktigste spillerne i Europa, og briljerte både på det norske landslaget og under Sir Alex Fergusons (76) styre i den britiske topp-klubben Manchester United. Han spilte blant annet på lag med David Beckham.

I 2007 ble det kjent at Solskjær la opp som fotballspiller på grunn av en kneskade, og i august året etter spilte Kristiansund-mannen sin siste kamp for storlaget. Beckham skrøt hemningsløst av sin gode kollega i forbindelse med avslutningskampen.

- Jeg husker første gang jeg møtte ham og at jeg tenkte på hvor ung han så ut. Han hadde et skikkelig «babyface». Med én gang han startet å trene kunne man se at han hadde det som skulle til for å bli en Manchester United-spiller. En stor United-spiller, faktisk. Selv i så ung alder, sa Beckham på Manchester Uniteds egen tv-kanal, skrev VG.

Nå returnerer altså den norske fotballstjernen til Manchester United - denne gangen i det mange beskriver som drømmejobben.

UNGT TALENT: Ole Gunnar Solskjær sammen med David Beckham og Phillip Neville etter seieren i Premier League i 1997. Foto: Pa Photos/ NTB scanpix
UNGT TALENT: Ole Gunnar Solskjær sammen med David Beckham og Phillip Neville etter seieren i Premier League i 1997. Foto: Pa Photos/ NTB scanpix Vis mer

Tirsdag formiddag kunngjorde Manchester United at José Mourinho er ferdig som klubbens manager, og ikke lenge etter begynte ryktene å florere om hvem som skulle bli hans etterfølger.

At Solskjær nå lånes ut av Molde FK til storklubben frem til sommeren, ser 45-åringen selv frem til.

- Jeg har Manchester United i hjertet mitt og det er briljant å komme tilbake. Jeg ser virkelig fram til å jobbe med så talentfulle spillere, støtteapparat og alle andre i klubben, sier Solskjær ifølge Dagbladet.

SUPERDUO: Ole Gunnar og David spilte sammen i hele seks sesonger i den røde drakta. Foto: NTB Scanpix
SUPERDUO: Ole Gunnar og David spilte sammen i hele seks sesonger i den røde drakta. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Suksess

Også klubbdirektør Ed Woodward er glad for å kunne ønske Solskjær tilbake til Old Trafford.

- Ole er en legende i klubben og har stor erfaring både på banen og som trener. Historien hans i klubben betyr at han lever og ånder for kulturen her og alle i klubben er henrykt over å ha ham og Mike Phelan tilbake. Vi er sikker på at de vil forene spillerne og fansen når vi tar fatt på den andre halvdelen av sesongen, sier klubbdirektør Ed Woodward til klubbens hjemmesider.

Nordmannen huskes best for sin avgjørende scoring i Champions League-finalen i 1999, da United slo Bayern München 2-1 takket være Solskjærs målteft.

45-åringen ble i sin aktive karriere kjent som «The Babyfaced Assassin» og som en superinnbytter med en nese for mål. Solskjær ble høyt elsket for sin upåklagelige innstilling, hvor han gang på gang kom inn fra benken og avgjorde kampen i de rødes favør.

Han vant også Premier League seks ganger og FA-cupen to ganger i den røde drakta, skriver Dagbladet.

Deler av denne saken ble først publisert på Dagbladet.

LES OGSÅ: - Vi hadde sex i reklame-pausene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer