KJEMPET MOT KREFT: Den populære tegneserieskaperen Michael Turner er død etter å ha slitt med benkreft i åtte år. Foto: aspencomics.com
KJEMPET MOT KREFT: Den populære tegneserieskaperen Michael Turner er død etter å ha slitt med benkreft i åtte år. Foto: aspencomics.comVis mer

Batman-tegner døde av kreft

Tegneseriverdenen er i sorg.

SEHER.NO: Den amerikanske tegneserieskaperen, Michael Turner, er død, 37 år gammel, melder azcentral.com.

Artisten har i åtte år slitt med å bekjempe benkreft, men måtte gi tapt forrige uke.

- Turner døde 27. juni på sykehuset i Santa Monica av komplikasjoner i forbindelse med kreften, forteller Vince Fernandez, redaktør for Aspen MLT, forlaget Turner grunnla i 2003.

Tegneren er kjent for å  ha skapt forsider for berømte serier som "Superman/Batman", "The Flash" og "Civil War".

I tillegg lagde han tegninger på nett for den prisbelønte NBC-serien "Heroes".

Ledet an
- Han var definitivt en av de mest populære og innflytelsesrike tegneserieartistene akkurat nå, sier Andrew Farago, kurator på San Francisco's Cartoon Art Museum.

- Han var svært synlig i spissen som forsidetegner på høyprofilerte prosjekter, legger han til.

Ryan Liebowitz, avdelingssjef for butikken Golden Apple Comics store i Los Angeles, sier at Turners navn er synonymt med spesialutgitte cover som ofte ble samleobjekter.

Michael Turner ble oppdaget og ansatt i 1994 av Top Cow productions etter at en utgiver oppdaget hans arbeid på en tegneseriemesse i San Diego.

Mens han jobbet der kom han opp med serien Witchblade, om en yppig kvinnelig detektiv som bekjemper ondskap etter at hun finner en magisk hanske.

Turners arbeid her satte standarden for hans fremtidige karriere, og han ble kjent for å skape kvinnelige seriefigurer som både vekket uskyld og sexappeal, i tillegg til å utstråle en voldsom energi.

Og hans egenskapte serie, Fathom, var intet unntak. Den verdensberømte serien handler om en kvinnelig superhelt som holder til langt nede i det mørke havet.

LES OGSÅ: Biel ny Wonder Woman?