Barnevernet ville ta fra dem datteren

- Du kan trygt si at scientologi sørget for at vi ikke mistet datteren vår, sier Hans-Erik Dyvik Husby.

NY BOK: Den dramatiske historien kommer fram i den nye boken «Hank». Foto: NTB scanpix
NY BOK: Den dramatiske historien kommer fram i den nye boken «Hank». Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Hans-Erik Dyvik Husby (40) og kona Gro ble i 2008 foreldre til datteren Else Victoria (3).

I Dyvik Husbys nye bok «Hank» forteller paret om kampen for å beholde datteren. På grunn av Hans-Erik og Gros narkotikaproblemer, ville barnevernet ta fra dem datteren.

- Da jeg først hadde bestemt meg, var det overraskende lett å slutte. Jeg kuttet ut kokain fra den ene dagen til den andre. Det som var vanskelig, var å ta inn over seg hvor kaotisk livet var blitt bare på noen måneder. Rett utenfor døra sto sosialkontoret, med barnevernet klart til å ta over så snart barnet var født, forteller Gro.

FÅ MED DEG SEOGHØR.NO WEEKEND TV HER

Hans-Erik brukte selv det lovlige heroinsubstituttet Subutex på den tiden. Han takker scientologien for at de fikk beholde datteren.

- Du kan trygt si at scientologi sørget for at vi ikke mistet datteren vår, sier han.

Gro og Hans-Erik møtte hverandre for første gang på et utested i Oslo, og kun få måneder senere ventet de Else Victoria.

- Jeg visste at det ville koste å slippe Hans-Erik inn i livet mitt. Men jeg var ikke redd. Jeg hadde soleklar tro på at han kom til å bli rusfri, har hun tidligere uttalt.

Etter at datteren ble født, reiste den tidligere Turboneger-vokalisten til Sverige, der han skrev seg inn på en rehabiliteringsklinikk, som heter Narconon. Klinikken har vært omstridt, men sørget for at 40-åringen ble rusfri.

- Jeg har angret på alt. Når man sitter og ser på barne-TV på formiddagen før man skal ned på metadonsenteret, har man det ikke bra. Men selv de mørkeste stunder har gitt meg mye lærdom. Jeg har kunnskap og erfaringer som jeg aldri ville ha byttet bort. Samtidig er jeg den eneste i vennegjengen som fortsatt er i live. Det er merkelig å tenke på, har Dyvik Husby tidligere sagt til Dagbladet.

Les flere utdrag fra boken i tirsdagens Se og Hør, som er i salg nå!
 
Bli fan av Seoghør.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.
 
LES OGSÅ: Får en halv million for å gå ned i vekt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer