- Barnet ditt er ikke opptatt av om du har flat mage

Marianne Aulie poserer mens hun ammer sin 2,5 år gamle datter for å ta et oppgjør med «den perfekte» mammakroppen.

STOLT AV KROPPEN SIN: Marianne Aulie viser seg nok en gang stolt fram lettkledd. Her er hun avbildet under lansering av «Skal vi danse» i 2012. Foto: Morten Eik/Se og Hør
STOLT AV KROPPEN SIN: Marianne Aulie viser seg nok en gang stolt fram lettkledd. Her er hun avbildet under lansering av «Skal vi danse» i 2012. Foto: Morten Eik/Se og Hør Vis mer

SEOGHØR.NO: Hollywoods flotte kjendisdamer er ikke redde for å vise seg fram, og heller ikke etter at de er blitt mødre. Stadig flere legger ut ammebilder på sosiale medier, eller blir fotografert i offentlige sammenhenger hvor de mater sine små.

Sist ut er skuespiller Olivia Wilde (30), som ble mamma til lille Otis Alexander Sudeikis i april. Hun har nemlig latt seg avbilde i det amerikanske magasinet Glamour, mens hun ammer lille Otis. Også norske kjendiser har villig delt sine ammebilder, som Seoghør.no skrev om tidligere denne uken.

Nå har også kunstner Marianne Aulie (42) kastet seg på trenden. I fredagens VG poserer hun i bare boksershortsen, mens hun ammer sin 2 og et halvt år gamle datter Aella Malove Bluebell Marie Ingeborg Hjørdis.

- Overraskende blikk

– Jeg merker at noen ser på meg med litt overraskende blikk når jeg begynner å amme henne. Men få har kommet med negative kommentarer. Norge er jo helt fokus når det kommer til ammekultur. Sånn er det ikke i USA. Der kutter de ofte ammingen når barnet er tre-fire måneder. Jeg vil helst amme «lillemor» til hun er tre år, sier Aulie til VG.

Det var også grunnen til at hun høsten 2012 trakk seg fra «Skal vi danse», av hensyn til den da seks måneder gamle dattere.

STOLTE MØDRE: Supermodell Miranda Kerr, popstjerne Pink og modell Doutzen Kroes har alle tre lagt ut såkalte ammebilder på sosiale medier.  Foto: All Over Press / Twitter / Instagram
STOLTE MØDRE: Supermodell Miranda Kerr, popstjerne Pink og modell Doutzen Kroes har alle tre lagt ut såkalte ammebilder på sosiale medier. Foto: All Over Press / Twitter / Instagram Vis mer

- Hovedgrunnen til at jeg trekker meg nå, er fordi jeg er redd jeg skal miste brystmelken. Jeg begynte å merke det på meg i forrige uke, og da var valget enkelt. Malove er førsteprioriteten i livet mitt, uttalte hun den gang.Aulie, som fra før har datteren Alba på 15 år, sier hun er lei av bilder av «perfekte» mamma-kropper som legges ut på sosiale medier like etter fødselen.

La på seg 17 kg

Hun forteller i intervjuet med VG at hun la på seg 17 kilo da hun var gravid, og at hun ikke har hastverk med å kvitte seg med dem.

– Barnet du får, er i alle fall ikke opptatt av at du har flat mage. Å stresse med det, tar også vekk fokuset fra den nyfødte. Det blir rett og slett feil å tenke på sin egen kropp i småbarnsperioden, sier Aulie.

Hun presiserer at hun stiller på bildene nettopp for å vise hvor stolt hun er av kroppen sin. Det er det ikke første gang hun gjør. For fire år siden la hun også ut et nakenbilde av seg selv på Twitter for å «inspirere» andre kvinner. Og hun har tidligere også kopiert lettkleddbildene Demi Moore (47) og Lisa Rinna (47) tok av seg selv på badet med mobiltelefon, og i 2007 poserte hun lettkledd for FHM. Etter FHM-bildene avslørte hun til Seoghør.no for sju år siden hvorfor hun stilte opp.

- For det første er det å være naken det naturligste i verden. For det andre har jeg alltid vært misfornøyd med kroppen min. Nå er jeg 37 år, og det å tørre å være en sterk kvinne og stå frem naken synes jeg er flott, sa hun til Seoghør.no den gangen.

LES OGSÅ: Kom truseløs på Senkveld