Tatum O'Neal:

Barnestjernens tragiske liv

Stjernen er åpen om sin vonde barndom. Trebarnsmoren har slitt med rus og traumer - helt til nå.

TØFFE TIDER: Hollywood-stjernen Tatum O'Neal har opplevd mange tøffe og tragiske ting gjennom livet sitt. Her avbildet som ung kvinne. Foto: NTB scanpix/ Rex Features
TØFFE TIDER: Hollywood-stjernen Tatum O'Neal har opplevd mange tøffe og tragiske ting gjennom livet sitt. Her avbildet som ung kvinne. Foto: NTB scanpix/ Rex Features Vis mer
Publisert

At det ikke er lett å vokse opp som barn av superstjerner, vet Tatum O'Neal (54) alt om.

Hun er datter av de berømte skuespillerne Ryan O'Neal (77) og Joanna Moore (1934 - 1997), som hadde mer enn nok med å takle sine egne liv.

Da Tatum vant Oscar som 10-åring, for innsatsen i filmen «Paper Moon», ble hun kastet inn i en voksenverden som hun ikke var i stand til å takle.

Og der foreldrene skulle passet på henne, var de i stedet opptatt av å ruse seg.

BLE HISTORISK: Tatum O'Neal var bare ti år da hun vant Oscar for beste kvinnelige birolle i «Paper Moon». Hun er fortsatt den yngste i historien som har vunnet Oscar. Foto: AP/ NTB scanpix
BLE HISTORISK: Tatum O'Neal var bare ti år da hun vant Oscar for beste kvinnelige birolle i «Paper Moon». Hun er fortsatt den yngste i historien som har vunnet Oscar. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

Affære som 14-åring

Foreldrene til Tatum skilte seg i 1967, før hun hadde rukket å fylle fire år. Deretter bodde Tatum sammen med moren og sin yngre bror, Griffin (53), på Joannas nedslitte ranch.

Mens Tatum bodde der, skal hun både ha blitt slått av morens nye kjæreste og utsatt for seksuelle overgrep, ifølge Los Angeles Times.

Åtte år gammel flyttet hun og lillebroren til skuespillerfaren, som Tatum spilte mot i «Paper Moon» (1973). Faren Ryan hadde imidlertid et voldsomt temperament og var ikke helt enkel å leve med.

Artikkelen fortsetter under bildene.

VALGTE RUSEN:
Tatums far Ryan O’Neal var mer opptatt av å ruse seg enn av å være en god pappa. Foto: Rex Features
VALGTE RUSEN: Tatums far Ryan O’Neal var mer opptatt av å ruse seg enn av å være en god pappa. Foto: Rex Features Vis mer
TRØBLETE: Også Tatums yngre bror Griffin (t.h.) har hatt trøbbel i livet. Her med pappa Ryan O'Neal i 1982. Foto: AP/ NTB scanpix
TRØBLETE: Også Tatums yngre bror Griffin (t.h.) har hatt trøbbel i livet. Her med pappa Ryan O'Neal i 1982. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

14 år gammel ble Tatum dessuten involvert med en gift stuntmann, på innspillingssettet til filmen «International Velvet».

Og da Tatum og broren var tenåringer, lot faren dem i stikken da han innledet et forhold til «Charlie's Angels»-stjernen Farrah Fawcett og flyttet inn sammen med henne. De to fikk deretter et barn sammen.

- Utsatt for overgrep

Nylig valgte Tatum O'Neal å åpne opp om sin tøffe barndom i et svært ærlig Instagram-innlegg. Der skrev hun blant annet om hvordan hun skal ha blitt utsatt for en rekke overgrep i oppveksten.

- Jeg ble utsatt for seksuelle overgrep mer enn én gang. Det var ikke min feil. Jeg var fem, seks, tolv, 13 og 15 år, og hver gang var det eldre menn jeg i utgangspunktet skulle føle meg trygg med, skrev hun på Instagram nylig.

FAR OG DATTER: Tatum og Ryan O'Neal sammen i 1979. Foto: NTB scanpix
FAR OG DATTER: Tatum og Ryan O'Neal sammen i 1979. Foto: NTB scanpix Vis mer
FLYTTET SAMMEN: Ryan O'Neal ble samboer med Farrah Fawcett mens Tatum og Griffin var tenåringer. Foto: NTB scanpix
FLYTTET SAMMEN: Ryan O'Neal ble samboer med Farrah Fawcett mens Tatum og Griffin var tenåringer. Foto: NTB scanpix Vis mer

Stjernen fortalte også at hun fremdeles husker alt fra de forferdelige opplevelsene hun skal ha blitt utsatt for.

- Jeg var egentlig aldri trygg, og følte at jeg alltid ble klandret for overgrepene. Jeg var søkende og gjorde mye ut av meg, og det har tatt meg nesten et liv før jeg ble i stand til å sette ord på det som hendte, hevdet hun videre.

Før hun klarte å ta tak i traumene sine, døyvet hun dem med rus - og det endte naturlig nok ikke særlig bra.

Fratatt barna

Tatum O'Neal giftet seg med tennisesset John McENroe (59) i 1986, og paret fikk tre barn sammen - Kevin (32), Sean (31) og Emily (27).

De skilte seg i 1994, to år etter separasjonen, med delt foreldrerett. Men Tatum ruset seg stadig mer, på stadig sterkere stoffer. Etter hvert ble hun avhengig av heroin.

Artikkelen fortsetter under bildene.

GIFTET SEG: Tennisstjernen John McEnroe og Tatum O'Neal etter vielsen i Oyster Bay, New York i august 1986. Foto: AP/ NTB scanpix
GIFTET SEG: Tennisstjernen John McEnroe og Tatum O'Neal etter vielsen i Oyster Bay, New York i august 1986. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer
MED BARNA: Tatum O'Neal avbildet sammen med sine tre barn i 2003. Foto: Rex Features
MED BARNA: Tatum O'Neal avbildet sammen med sine tre barn i 2003. Foto: Rex Features Vis mer

I 1998 tok retten fra henne all omsorg for de tre barna som da var 12, 11 og 7 år gamle. På samme måte som rusen gjorde hennes foreldre utilgjengelige, gjorde hennes eget rusproblem at hun mistet mye av sine egne barns oppvekst.

Ble arrestert

I 2008 ble trebarnsmoren arrestert mens hun kjøpte crack-kokain i Los Angeles. Hun var helt på bunn - og det fikk henne til å ta grep om livet sitt.

Etter at hun ble rusfri i 2011, har Tatum jobbet knallhardt for å reparere forholdet til barna sine, som er blitt voksne.

- Det jeg angrer mest på her i livet, er at jeg prøvde heroin den første gangen. Det stjal så mye av livet mitt! Og det jeg er mest stolt av i livet, er de skjønne barna mine, sa hun til People for et par år siden.

TATUM OG EMILY: Tatum O'Neal på rød løper med datteren Emily tidligere i høst. Foto: NTB scanpix
TATUM OG EMILY: Tatum O'Neal på rød løper med datteren Emily tidligere i høst. Foto: NTB scanpix Vis mer

Nå ringer hun de tre barna nesten hver eneste dag, og datteren Emily, som jobber som modell, er gjerne med mamma på rød løper.

- Hun er den vakreste jenta i verden, sier Tatum stolt – godt fornøyd med at datteren ikke fulgte i hennes trøblete fotspor.

LES OGSÅ: Røper hemmelighet etter 24 år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer