Amanda Bynes:

- Barnestjernen tilbake på rehab

Skal være innlagt til behandling for rusavhengighet og sin mentale helse.

REHAB: Amanda Bynes skal være innlagt på rehab igjen. Foto: NTB Scanpix
REHAB: Amanda Bynes skal være innlagt på rehab igjen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På 90-tallet var Amanda Bynes (32) en av de mest lovende stjernene i Hollywood, etter å ha skapt seg et navn gjennom TV-serier som «All That» og «What I Like About You».

Skuespilleren gikk deretter videre til det store filmlerretet, og gjorde seg bemerket i filmer som «Hairspray», «She's the Man» og «Easy A».

De siste årene har hun imidlertid heller skapt overskrifter for sin utsvevende livsstil, inkludert fyllekjøring, påkjørsler, narkotika, arrestasjoner og depresjon.

Etter å ha holdt seg borte fra rampelyset i en lengre periode, for å tilsynelatende stable seg på beina igjen, brøt Bynes før jul tausheten om hvorfor det hadde gått så galt. Det gjorde hun i et intervju med Paper Magazine.

Vis mer

Samtidig avslørte 32-åringen at hun på daværende tidspunkt hadde holdt seg unna både rusmidler og alkohol i nesten fire år. Hun rettet en spesiell takk til foreldrene sine for å ha hjulpet henne tilbake på rett kjøl.

Nå skal hun derimot ha hatt et tilbakefall, melder TMZ fredag.

Saken fortsetter nedenfor.

- Amanda sjekket inn på rehab i Los Angeles i januar som resultat av et tilbakefall som startet måneder tidligere, skriver nettstedet - som skal ha snakket med venner nær familien hennes.

- For mye, for tidlig

Ifølge TMZ blir Bynes behandlet for narkotika-avhengighet og sin mentale helse. Foreldrene skal fremdeles stå støtt ved hennes side og hjelpe henne gjennom den tunge perioden.

- Vi har blitt fortalt at det var presset om å være tilbake i rampelyset igjen, i tillegg til å gå på auditions i Hollywood, ble for mye, for tidlig for Amanda, skriver nettstedet videre.

Us Weekly omtaler også innleggelsen, og hevder Bynes, som tidligere har blitt tvangsinnlagt flere ganger, selv vet at rehab er det beste for henne denne gangen.

- Hun responderer veldig bra på behandlingen og teamet hennes er ekstremt optimistiske når det gjelder fremtiden hennes, sier en kilde til nettstedet.

Saken fortsetter under.

«Flink pike»

I Intervjuet med Paper Magazine i november, fortalte Bynes at hun som liten ble oppfattet som «en typisk flink pike», en som aldri gjorde noe galt. Hun dro sjelden ut, startet ikke å drikke alkohol før hun var 25 år, og var en generelt pliktoppfyllende jente.

Likevel var det andre ting som gjorde at hun, allerede i en alder av 16 år, begynte å teste ut ulike ting som hun senere i livet skulle få svi for.

Vis mer

- Det startet med at jeg begynte å røyke marihuana. Jeg ble ikke avhengig på det tidspunktet, og jeg misbrukte det heller ikke. Jeg dro ikke ut på byen eller gjorde meg selv til skamme ... ennå, sa hun den gang.

I takt med tiden ble imidlertid bruken av marihuana en døråpner til andre, tyngre rusmidler. Bynes forteller at hun etter hvert gikk over til blant annet ecstasy.

Hun testet også kokain, men det likte hun ikke. Det nervestimulerende rusmiddelet adderall ble derimot en favoritt, og ble et stoff hun begynte å ta regelmessig.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

I RETTEN: 32-åringen har møtt i retten flere ganger, ofte ikledd parykk og store solbriller. Her er hun i mai 2013, tiltalt for besittelse av marihuana. Foto: REUTERS/Reuters-TV, NTB Scanpix
I RETTEN: 32-åringen har møtt i retten flere ganger, ofte ikledd parykk og store solbriller. Her er hun i mai 2013, tiltalt for besittelse av marihuana. Foto: REUTERS/Reuters-TV, NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Bynes var det under innspillingen av filmen «Hairspray» i 2007, der hun spilte hovedrollen som Penny Pingleton, at ting begynte å rakne.

Hun hadde sett en artikkel som omtalte adderall som «den nye slankepillen», og ble raskt avhengig. Avhengigheten varte over flere år.

LES OGSÅ: Amanda Bynes kastes i fengsel igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer