Amanda Bynes:

Barnestjernen saksøkes etter rehab-opphold

Amanda Bynes skal ha latt regningene forfalle.

I GJELD: Amanda Bynes' rehab-opphold var en dyr affære. Såpass mye kostet de to dagene, at hun ennå ikke har betalt. Foto: NTB scanpix
I GJELD: Amanda Bynes' rehab-opphold var en dyr affære. Såpass mye kostet de to dagene, at hun ennå ikke har betalt. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det er noe unikt med tidligere barnestjerners posisjon i Hollywood. De blir enten suksessrike som voksne, forsvinner under jorda eller havner i en siste og mer dyster kategori. Enkelte havner nemlig på kjøret, trolig som en konsekvens av berømmelse i ung alder, mye penger og et sviktende apparat rundt seg.

Amanda Bynes (33) havner dessverre i denne kategorien. Barnestjernen var kjent som vertinne på Nickelodeon, og var å se i en rekke filmer på midten av 2000-tallet. For barn og unge i en viss alder var hun en av verdens største stjerner, rett og slett.

Helt til alt gikk rett vest. Bynes pådro seg store rusproblemer, og brukte mer penger enn det som kom inn. Hun ble ofte omtalt som skandaløs av kjendispressen, blant annet på grunn av sin utagerende livsførsel og problemer med lovens lange arm.

UGJENKJENNELIG: Amanda Bynes har forandret seg stort de siste årene. Bildet i midten er tatt fra tiden hun først ble kjent, mens de to andre er fra hennes mer skandaløse epoke. Foto: NTB Scanpix
UGJENKJENNELIG: Amanda Bynes har forandret seg stort de siste årene. Bildet i midten er tatt fra tiden hun først ble kjent, mens de to andre er fra hennes mer skandaløse epoke. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Stakk fra regningen

De siste årene har hun forsøkt å få livet på rett kjøl igjen, men ikke alt har gått etter planen. Nå saksøkes hun av en rehab-klinikk, som følge av at hun angivelig ikke har betalt regningene sine.

Page Six og New York Daily News skriver at 33-åringen saksøkes av Creative Care Inc., som er en privat behandlingsklinikk i California. Senteret sendte inn søksmålet allerede i april, men det er først blitt oppdaget nå. Bynes befant seg på klinikken i slutten av februar, noe som sørget for en regning på 2467 dollar - eller omtrent 21 400 norske kroner.

Vis mer

Det koster om lag 37 000 dollar, eller 321 000 kroner, i måneden å bo på det luksuriøse behandlingssenteret, og ifølge Page Six bodde hun der i to dager - den 21. og 22. februar. Det har hun altså ikke betalt for.

I søksmålet heter det at stjernen «var på vårt område i to dager mens hun mottok ambulant behandling». Dette har hun altså ikke betalt for. Hun kan, i verste fall, bli dømt til fengsel om hun ikke betaler.

Å forlate rehab uten å betale regningen passer ikke akkurat beskrivelsen hennes talsperson, Tamar Arminak, nylig kom med. Han har nemlig uttalt at stjernen har det «fantastisk bra» om dagen.

- Gitt forholdene går det flott med henne, uttalte talspersonen nylig.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Snakket ut

Etter å ha holdt seg borte fra rampelyset i en lengre periode, for å stable seg på beina igjen, brøt Bynes før jul tausheten om hvorfor det hadde gått så galt. Det gjorde hun i et intervju med Paper Magazine.

Samtidig avslørte 33-åringen at hun på daværende tidspunkt hadde holdt seg unna både rusmidler og alkohol i nesten fire år.

Hun rettet en spesiell takk til foreldrene sine for å ha hjulpet henne tilbake på rett kjøl. Bare måneder senere ble det kjent at hun hadde sjekket inn på rehab, som hun altså ikke har betalt for.

I Intervjuet med Paper Magazine i november, fortalte Bynes at hun som liten ble oppfattet som «en typisk flink pike», en som aldri gjorde noe galt. Hun dro sjelden ut, startet ikke å drikke alkohol før hun var 25 år, og var en generelt pliktoppfyllende jente.

I RETTEN: 33-åringen har møtt i retten flere ganger, ofte ikledd parykk og store solbriller. Her er hun i mai 2013, tiltalt for besittelse av marihuana. Foto: REUTERS/Reuters-TV, NTB Scanpix
I RETTEN: 33-åringen har møtt i retten flere ganger, ofte ikledd parykk og store solbriller. Her er hun i mai 2013, tiltalt for besittelse av marihuana. Foto: REUTERS/Reuters-TV, NTB Scanpix Vis mer

Rusmisbruk

Selv om hun unngikk alkoholen, var det verre med andre rusmidler. Allerede i en alder av 16 år begynte hun å teste ut ting som hun senere i livet skulle få svi for.

- Det startet med at jeg begynte å røyke marihuana. Jeg ble ikke avhengig på det tidspunktet, og jeg misbrukte det heller ikke. Jeg dro ikke ut på byen eller gjorde meg selv til skamme ... ennå, sa hun til Paper Magazine.

I takt med tiden ble imidlertid bruken av marihuana en døråpner til andre, tyngre rusmidler. Bynes forteller at hun etter hvert gikk over til blant annet ecstasy.

AMANDA BYNES: Den tidligere barnestjernen avbildet på rød løper i Los Angeles i april 2005. Foto: Jim Smeal/BEI/REX/ NTB scanpix
AMANDA BYNES: Den tidligere barnestjernen avbildet på rød løper i Los Angeles i april 2005. Foto: Jim Smeal/BEI/REX/ NTB scanpix Vis mer

Hun testet også kokain, men det likte hun ikke. Det nervestimulerende rusmiddelet adderall ble derimot en favoritt, og ble et stoff hun begynte å ta regelmessig.

Ifølge Bynes var det under innspillingen av filmen «Hairspray» i 2007, der hun spilte hovedrollen som Penny Pingleton, at ting begynte å rakne.

Hun hadde sett en artikkel som omtalte adderall som «den nye slankepillen», og ble raskt avhengig. Avhengigheten varte over flere år.

Vis mer

LES OGSÅ: Slettet bilde av eksen etter kjeft

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer