Macaulay Culkin:

Barnestjernen hevder at faren var voldelig

«Alene hjemme»-stjernen går hardt ut mot sine foreldre.

VERDENSKJENT: Macaulay Culkin tok verden med storm i rollen som Kevin i «Hjemme Alene»-filmene. Privat har derimot livet bydd på enkelte utfordringer. Nå hevder han at faren misbrukte han både fysisk og psykisk. Foto: NTB scanpix
VERDENSKJENT: Macaulay Culkin tok verden med storm i rollen som Kevin i «Hjemme Alene»-filmene. Privat har derimot livet bydd på enkelte utfordringer. Nå hevder han at faren misbrukte han både fysisk og psykisk. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): For en knapp måned siden ble det feiret jul i de tusen hjem rundt om, og den amerikanske barnestjernen Macaulay Culkin (37) har på mange måter blitt en del av folks tradisjoner. Han spiller nemlig hovedrollen i «Alene hjemme»-filmene.

Livet hans etter suksessfilmene har derimot ikke vært noen dans på roser. Skuespilleren har slitt med rusproblemer, kjærlighetstrøbbel og et brutalt imageproblem, men har de siste årene forsøkt å komme seg på beina igjen.

I et nytt intervju i den verdenskjente podkasten «WTF» snakker 37-åringen blant annet ut om barndommen og trøbbelet det å være barnestjerne medførte. Privat var det også vanskelig. Culkin hevder nemlig at faren mishandlet ham.

Påstand om vold

- Han sa: «Vær snill, ellers slår jeg deg», hevder Culkin i podkasten, ifølge The Blast.

Foreldrene til skuespilleren er tidligere teaterskuespiller Christopher «Kit» Culkin og Patricia Brentrup. Foreldrene giftet seg aldri, og gikk fra hverandre i 1995.

Som 15-åring tok barnestjernen som kjent foreldrene sine til retten, for å sørge for at ingen av dem kunne kontrollere hans enorme formue. Dette etter at innspillingen av filmen «Richie Rich» var over. En av grunnene skal også ha vært farens voldelige temperament.

Kit skal ha mishandlet sønnen både fysisk og psykisk, og det skal ha skjedd ofte. Macaulay tror at faren var sjalu på ham, som allerede som tiåring hadde fått til flere store bragder i livet. Dette ledet opp til bruddet med foreldrene.

Saken fortsetter under bildet.

SØTNOS: Macaulay Culkin var ikke store gutten da han ble verdenskjent for sin rolle i «Hjemme Alene»-filmene. Bak fasaden foregikk det derimot et trøblete forhold med familien, hevder skuespilleren i dag. Foto: NTB scanpix
SØTNOS: Macaulay Culkin var ikke store gutten da han ble verdenskjent for sin rolle i «Hjemme Alene»-filmene. Bak fasaden foregikk det derimot et trøblete forhold med familien, hevder skuespilleren i dag. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg ville ta en pause i en stund, og til slutt ble jeg helt sånn: «Jeg er ferdig, dere. Jeg håper alle har penger, for dere får ikke mer fra meg», hevder skuespilleren i podkasten.

Foreløpig har ikke Culkins far kommentert de seneste påstandene fra sønnen.

Den 15 år gamle barnestjernen hadde en formue på hele 133 millioner kroner, så det er ikke rart at han ønsket å beskytte den. Ifølge Celebrity Net Worth er formuen hans fortsatt høy den dag i dag, på nærmere 118 millioner kroner.

- JEG HAR FORTSATT MARERITT OM HAN SKALLA FYREN: I den første episoden av en ny web-TV-serie, produsert av Jack Dishel, er Culkin tilbake i rollen som Kevin Mc Callister fra «Alene hjemme»-filmene. Video: Jack Dishel Vis mer Vis mer Vis mer

Ikke kontakt med faren

Dette er ikke første gang det anstrengte forholdet mellom far og sønn skaper overskrifter.

Kit har tidligere uttalt at han var bekymret for sønnen han ikke har hatt kontakt med på over 15 år. Barnestjernefarens nye kone Jeanette uttalte følgende i 2012:

- Han ser bare Mack (Macaulay Culkin, red.anm.) når han er på TV. Men jeg vet at han fortsatt er stolt av Mack og de andre barna. Jeg håper det finnes en lykkelig slutt på dette, fortalte hun til The Sun.

Macaulay slo igjennom allerede 10 år gammel, og kuttet kontakten med faren etter anklager om at han stjal av sønnens penger. For snart ti år siden døde Macaulays søster Dakota i en tragisk bilulykke, noe som gjør Kit ekstra redd for sønnen sin.

- Han vil ikke miste sønnen før de har fått en sjanse til å reparere forholdet, fortalte en kilde til InTouch Weekly.

Bekymret for helsa

Selv om familieforholdet til 37-åringen har vært noe ambivalent, har han tidvis hatt hell i kjærligheten. I 2013 fant «My Girl»-stjernen lykken med New York-jenta Jordan Lane Price, tre år etter bruddet med skuespiller Mila Kunis.

I 2012 var derimot både familie og fans bekymret for Culkins helse.

Saken fortsetter under bildet.

UGJENKJENNELIG: 37-åringen har fått flere kommentarer på utseendet de siste årene. Dette bildet er fra 2016. Foto: NTB scanpix
UGJENKJENNELIG: 37-åringen har fått flere kommentarer på utseendet de siste årene. Dette bildet er fra 2016. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Han har vært avhengig i halvannet år nå, og bruker enten oxycodone eller heroin. Han omgir seg bare med narkomane. Det er en virkelig stor tragedie. Dette dreper ham, hevdet en kilde om stjernens angivelige rusproblemer den gang.

I et intervju med The Guardian i 2016 understreket derimot Macaulay Culkin at folk ikke «nødvendigvis» hadde hatt noe å bekymre seg for.

- Selvsagt, når dumme ting foregår, men nei, jeg brukte ikke seks tusen på heroin hver måned eller noe sånt. Det som plaget meg var at tabloidavisene pakket alt inn i en rar bekymringsforkleining, sa han den gang.

Sommeren 2017 var det derimot flere som jublet på Culkins vegne. Etter at nye bilder dukket opp, var det nemlig flere som påpekte at han virket frisk og rask.

LES OGSÅ: - Han ser dødssyk ut

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer