Amanda Bynes:

Barnestjernen fyllekjørte, ble arrestert og innlagt. Nå bryter hun stillheten

Amanda Bynes' trøblete liv har skapt overskrifter i flere år. 

TRØBLETE: Amanda Bynes var en av USAs største barnestjerner, med roller i flere serier og filmer. Det gikk derimot nedover med årene, og flere problemer med loven sørget for at hun distanserte seg fra rampelyset.  Til venstre er hun fotografert i 2005, mens bildet til høyre er tatt i retten i 2013 - da hun var tiltalt for å ha kjørt i påvirket tilstand. Foto: NTB scanpix
TRØBLETE: Amanda Bynes var en av USAs største barnestjerner, med roller i flere serier og filmer. Det gikk derimot nedover med årene, og flere problemer med loven sørget for at hun distanserte seg fra rampelyset. Til venstre er hun fotografert i 2005, mens bildet til høyre er tatt i retten i 2013 - da hun var tiltalt for å ha kjørt i påvirket tilstand. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske barnestjernen Amanda Bynes (31) gjorde det stort på midten av 1990-tallet, og hadde blant annet sin egen tv-serie fra 1999 til 2002.

Hun gikk deretter videre til det store filmlerretet, og spilte i filmer som «Hairspray» og «Easy A». Sistnevnte spilte hun i for sju år siden, i 2010. Det er per nå hennes siste rolle. I 2012 annonserte hun nemlig at hun nå hadde lagt skuespillerkarrieren på hylla.

Samtidig ble hun stadig mer omtalt for sine mange skandaler, inkludert fyllekjøring, påkjørsler og narkotikaarrestasjoner. Hun har selv holdt tett om mange av hendelsene, men i et nytt intervju bryter Bynes stillheten.

Store skandaler

For å forstå hvordan de siste åra har vært for Bynes, er det lurt å ta et tilbakeblikk. Etter å ha vinket farvel til livet som skuespiller, gikk livet nedover for barnestjernen - som før den tid ofte var å se på rød løper og i ruta. I mars 2012 fikk hun bot for å snakke i telefonen mens hun kjørte bil. En måned senere ble hun arrestert for å fyllekjøre.

PRISBELØNT: Bynes vant flere priser i sin storhetstid, deriblant flere Kids' Choice Awards. Foto: NTB scanpix
PRISBELØNT: Bynes vant flere priser i sin storhetstid, deriblant flere Kids' Choice Awards. Foto: NTB scanpix Vis mer

Bynes ble så tiltalt for å ha krasjet med noen og forlatt stedet, en sak som ifølge Los Angeles Times senere ble løst privat utenfor retten.

Flere andre bilrelaterte hendelser sørget for at hun ble fratatt førerkortet, noe som ikke stoppet henne fra å kjøre. I september 2012 ble bilen hennes inndratt som følge av dette, ifølge People.

Disse hendelsene er imidlertid ikke toppen av isfjellet når det kommer til 31-åringens trøbbel med loven. I mai 2013 ble stjernen arrestert i sitt eget hjem for besittelse av marihuana. Hun forsøkte å tukle med bevisene da politiet kom på døra, og kastet ifølge aktor en bong ut av vinduet sitt fra 36. etasje i New York, skrev NY Daily News.

I RETTEN: 31-åringen har møtt i retten flere ganger, ofte ikledd parykk og store solbriller. Her er hun i mai 2013, tiltalt for besittelse av marihuana. Foto: REUTERS/Reuters-TV, NTB scanpix
I RETTEN: 31-åringen har møtt i retten flere ganger, ofte ikledd parykk og store solbriller. Her er hun i mai 2013, tiltalt for besittelse av marihuana. Foto: REUTERS/Reuters-TV, NTB scanpix Vis mer

Bongen, et redskap som brukes til å røyke marihuana, hevdet hun selv at var en vase. Etter arrestasjonen sendt til psykisk evaluering, og har siden vært inne og ute av psykiatriske institusjoner. Foreldrene hennes har flere ganger skrevet henne ut og sendt henne tilbake.

Bynes har hele tiden vært aktiv på sosiale medier. spesielt Twitter, der hun har liret av seg det aller meste. Hun skapte blant annet overskrifter verden over da hun skrev at hun ville at Drake skulle «myrde vaginaen min».

Vender tilbake

ABC og Vanity Fair er blant mediene som nå omtaler Bynes første intervju på fire år, der hun forteller om hvordan tiden utenfor rampelyset har vært for henne. 31-åringen forklarer i intervjuet med Youtube-kanalen Hollyscoop at det har vært hektisk.

- Jeg har faktisk begynt på skolen siden siste, moteskolen F.I.D.M, og jeg elsker det, forklarer hun.

Hun har tidligere hatt sin egen motelinje, og er nå klar for å gjenoppta sying og produksjon av klær. Sett bort fra det har tilværelsen hennes vært relativt lik den alle hennes jevnaldrede lever i, med turer, spinning og veldedig arbeid.

31-åringen har også et ønske om å returnere til skjermen etter at hun er ferdig med utdannelsen.

- Jeg vil gjøre mer tv. Kanskje et par gjesteroller i serier som jeg liker, og kanskje et nytt program som handler om meg, forteller hun og understreker at hun mener planene er «veldig realistiske».

Bynes har nå vært edru i tre år, og virker ifølge intervjueren som hun har det mye bedre. Parykker i rettssalen, piercinger og store solbriller er nå byttet ut til fordel for den stjernen mange vokste opp med på Nickelodeon, med langt, blondt hår og et smil om munnen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer