Shaun Weiss:

Barnestjernen er ikke til å kjenne igjen

Det gikk ikke slik skuespiller Shaun Weiss hadde håpet.

TØFT LIV: Skuespiller Shaun Weiss var på 1990-tallet kjent over hele verden for sin rolle i «The Mighty Ducks»-trilogien. Siden den gang har livet vært alt annet enn noen dans på roser. Foto: Buena Vista Pictures/ Everett Collection, NTB scanpix, Yuba County Jail
TØFT LIV: Skuespiller Shaun Weiss var på 1990-tallet kjent over hele verden for sin rolle i «The Mighty Ducks»-trilogien. Siden den gang har livet vært alt annet enn noen dans på roser. Foto: Buena Vista Pictures/ Everett Collection, NTB scanpix, Yuba County Jail Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er noe spesielt med barnestjerner. De vokser opp i rampelyset og blir ofte svært folkekjære når de er aktuelle, men kan brått forsvinne igjen. Som barn vet man ofte ikke hva man vil, og enkelte velger derfor å gå andre karriereveier som voksen. De som blir i bransjen kan lykkes, men det finnes mang en historie om falne barnestjerner.

Noen får rusproblemer, mens andre går på store økonomiske smeller. Dødsfall har også forkommet. Denne gangen er det skuespiller Shaun Weiss (41) som vekker oppsikt internasjonalt.

Weiss gjorde seg bemerket i Disney-trilogien «The Mighty Ducks» på 1990-tallet. Blant ishockeyfansen har filmene nærmest kultstatus, og internasjonalt dro de inn mange millioner dollar. Det var her den unge amerikaneren først gjorde sitt inntog i offentligheten, i rollen som Greg Goldberg.

Arrestert

Det er imidlertid flere tiår siden, og mye har skjedd siden den gang. Han har bare spilt i et par mindre filmer og tv-serier, og nådde aldri opp til berømmelsesnivået han en gang var på. Han har i stedet valgt å gå i kriminelle baner, skriver People.

DEN GANG DA: Dette bildet ble tatt 1994, da skuespilleren var ung og lovende. En kan trygt si at det har skjedd mye i livet hans siden den gang. Foto: Buena Vista Pictures/ Everett Collection, NTB scanpix
DEN GANG DA: Dette bildet ble tatt 1994, da skuespilleren var ung og lovende. En kan trygt si at det har skjedd mye i livet hans siden den gang. Foto: Buena Vista Pictures/ Everett Collection, NTB scanpix Vis mer

Nå er han arrestert igjen. Forrige uke ble han i Marysville, like nord for Sacramento, arrestert nok en gang. Han skal ha kjørt rundt i en bil som han noen timer tidligere hadde stjålet fra en garasje. Han hadde knust ruta på bilen, som var grunnen til at han ble stoppet av politiet i utgangspunktet.

Utover å være mistenkt for innbrudd og tyveri, hadde han trolig metamfetamin i blodet da han kjørte. Arrestasjonsbildene av barnestjernen bidrar trolig til at saken får oppmerksomhet. Den noe lubne gutten som var filmstjerne på 1990-tallet er nå en mann preget av livets harde realiteter.

FORANDRING: Disse bildene ble frigitt av politiet etter arrestasjonen forrige uke. Det er tydelig at livet har hatt sin påvirkning på skuespilleren. Foto: Yuba County Jail
FORANDRING: Disse bildene ble frigitt av politiet etter arrestasjonen forrige uke. Det er tydelig at livet har hatt sin påvirkning på skuespilleren. Foto: Yuba County Jail Vis mer

Kausjonen er satt på rundt 450 000 kroner, så han kommer trolig ikke ut med det aller første. 41-åringens advokat vil ikke kommentere saken overfor People.

Skuespillerens venn Drew Gallagher forteller derimot til magasinet at han synes synd på kameraten. De to møtte hverandre for første gang for noen år siden, da de jobbet på samme innspilling.

BARNESTJERNER: Tidlig på 2000-tallet fikk flere barnestjerner sitt gjennombrudd. Nå har alle blitt voksne - kjenner du dem igjen? Musikk: Epidemic Sound. Bilder: NTB Scanpix / Instagram Vis mer

Vil få hjelp

- Shaun Weiss er ikke uten skyld, han skal selvfølgelig stå til ansvar for alt tullet han finner på. Men om du bruker tid på å være med ham ville du ha hatt en mye mer medmenneskelig forståelse av hvordan han er, sier vennen.

Gallagher mener at Weiss trenger oppfølging i form av både medisinsk og psykisk oppfølgning.

Grunnen til at han uttaler seg, er fordi han har laget en side der man kan donere penger som skal gå til kausjon og et opphold på rehab for skuespilleren. På siden skriver Gallagher at han har forsøkt å hjelpe kameraten i flere år.

VENN: Skuespillerens kompis Drew Gallagher vil gjerne hjelpe kameraten ut av de kriminelle baner. Foto: Gofundme
VENN: Skuespillerens kompis Drew Gallagher vil gjerne hjelpe kameraten ut av de kriminelle baner. Foto: Gofundme Vis mer

«At han mistet foreldrene sine sørget for at han ble deprimert og begynte med dop. Plutselig sov Shaun på sofaen min, og etter hvert også på gata - der han ble banket og fikk frastjålet eiendelene sine nesten daglig», skriver vennen.

Lang historie

Dette er ikke livet han ønsker for 41-åringen, og han håper derfor at folk kan åpne lommebøkene sine for å gi ham et bedre liv.

- Han er et av de varmeste, mykeste og snilleste menneskene jeg har møtt. Han er som en bror for meg. Jeg kommer ikke til å la ham i stikken, sier Gallagher.

Dette er ikke første gang skuespilleren havner i bråk. I 2017 ble han dømt til 150 dager i fengsel for tyveri. Han var der imidlertid bare i 12 dager, som følge av at fengselet var overfylt.

Seinsommeren 2018 ble han anholdt på mistanke om at han var ruspåvirket offentlig. Han ble derimot ikke siktet for noe. Tidligere det året ble han derimot tiltalt for besittelse av metamfetamin, og ble dømt til 90 dager i fengsel.

Hva som skjer nå, er uvisst. Blir han dømt for biltyveriet, kan han få nok en lang stund bak murene. Gallagher håper på sin side på at han kan få behandlingen han trenger for å bli en del av samfunnet igjen.

LES OGSÅ: Slik gikk det med «Johnny og Johanna»-skuespillerne

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer