Skattelister 2022:

Barnestjerne ble steinrik

Nikolai Djupesland gjør debut på rikingliste.

RIK NÅ: Nikolai Djupesland i «Johnny & Johanna». Skjermdump: NRK
RIK NÅ: Nikolai Djupesland i «Johnny & Johanna». Skjermdump: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag morgen var likningstallene for 2022 klare. De fleste rikingene har stått på listen tidligere, men noen nye navn er kommet til, samtidig som andre har gått ut.

På lista over Norges rikeste under 35 år dukker Nikolai Djupesland opp for første gang. 33-åringen er med en inntekt på 117 millioner kroner nummer to på listen. For hele landet sikrer han seg 21. plass på inntekt. Året før var inntekten på rett over 8 millioner.

Djupesland hadde 71 millioner i formue, og betalte 47 millioner i skatt.

INNTEKTSHOPP: Melina Johnsen, Sandra Fjeldberg og Johanne Nordeng har alle tjent fett i 2022. Thea Hope forklarer oss hvordan. Vis mer

Det har ikke lykkes Børsen å få en kommentar fra listedebutanten.

Selv om Djupesland neppe er et kjent navn for de fleste, har han tidligere vært i offentligheten. I første sesong av serien «Johnny & Johanna», som gikk i 2004, var han hovedrolleinnehaver.

33-åringen hadde også karriere som fotballspiller for Strømmen, Lyn og Skeid på andre og tredje nivå, ifølge Finansavisen.

Tidligere i år skrev samme avis at Djupesland hadde kjøpt en murvilla, som tidligere huset Pakistans ambassade, på Frogner til 64 millioner kroner.

GJENFORENT: Michael Hansson og Maiken Riskild ble store stjerner etter at de spilte hovedrollene i NRK-serien «Johnny og Johanna». Video: Ingebjørg Iversen. Reporter: Martine Johansen. Programledere: Kine Falch og Jonas Hammer. Vis mer

Djupsland har ifølge Kapital en bachelor i business fra Handelshøyskolen BI og master i jus fra Universitetet i Oslo. Han startet karrieren som deltidsansatt i forsikringsagenten RiskPoint, og har jobbet seg opp til å bli partner i selskapet.

Denne saken ble først publisert på Børsen.no

LES OGSÅ: Hemmelig formue