GIR BARNA SVAR: I USA er plastikkirurgi blitt så utbredt at det nå er kommet en barnebok som gir barna svar på hvorfor mamma blir operert. Foto: Big tent books
GIR BARNA SVAR: I USA er plastikkirurgi blitt så utbredt at det nå er kommet en barnebok som gir barna svar på hvorfor mamma blir operert. Foto: Big tent booksVis mer

Barnebok om plastisk kirurgi!

Ny bok hjelper barn å takle mammas skjønnhetsoperasjoner.

SEHER.NO: Det viktigste du kan gjøre for barna dine er å være ærlig, og nå har amerikanske mødre fått et nytt hjelpemiddel.

En plastikkirurg fra Florida har nemlig skrevet en barnebok kalt "My beautiful mom" som skal gis ut på morsdagen. Den forklarer barna hvorfor mamma legger seg under kniven av kosmetiske grunner.

- Barna sitter igjen med spørsmål, sier forfatteren Dr. Michael Salzhauer til Newsweek.

Boka handler om en mamma som strammer opp magen, legger inn brystimplantater og fikser på nesen.

"Du skjønner det at da mamma ble eldre ble kroppen min større og huden slappere og klærne mine passet meg ikke lenger. Dr Michael skal hjelpe meg og fikse det slik at jeg føler meg bedre," forklarer mammaen i boken.

Salzhauer sier at foreldre ofte fornekter overfor barna at det har skjedd noe og ignorerer spørsmålene deres. Dermed blir barna forvirret og bekymret.

Etter for eksempel en mageoppstramming, kan ikke kvinnen løfte noe og hun må holde sengen.

En mor som blir intervjuet av Newsweek tar imot denne boken med glede.

- Jeg ville ikke at sønnen min skulle tro at jeg var på sykehus fordi jeg var syk, men for at jeg skulle få det bedre, sier hun.

Barnepsykologen og forfatteren av boka "Raising Kids With Character" Elizabeth Berger sier at det er en god idé med en bok for barna.

- Hvis en mor har bestemt seg for å utføre kosmetisk kirurgi, så tror jeg det er uhyre viktig å snakke med barna om det, sier hun men påpeker at boka er ufullstendig. I boka kommer den fiktive moren hjem med større pupper uten at det blir forklart i teksten.

Psykologen ønsker heller at moren ville vært enda mer ærlig og sagt noe slikt som "Jeg vet at dette er dumt, men jeg vil gjøre det likevel."

- Det er mer ærlig og dermed mer riktig for barna, sier hun.

Berger påpeker at barnas reaksjoner og frykt er en bieffekt av inngrepene som mødrene kanskje ikke har tenkt godt nok igjennom.

- Kanskje dette kan inspirere dem til å utsette inngrepene til barna er blitt eldre, avslutter hun.

Jessica Valenti, redaktør av nettsiden www.feministing.com, sier ifølge nyhetsbyrået Reuters, at hun ikke ønsker å dømme de som legger seg under kniven, men reagerer likevel på budskapet.

- Trenger vi å lære barna våre at vi behøver kirurgi for "å føle oss bedre" og for å bli "vakre".

Den kosmetiske kirurgen Dr Stephen Greenberg fra New York sier til nyhetsbyrået at barn ikke bør eksponeres for plastisk kirurgi.

- La dem få føle at selvtillitt kommer innenfra og ikke nødvendigvis handler om utseendet, sier han.

I USA ble de utført nærmere 350 000 brystoperasjoner og 150 000 mageoppstrammere i 2007.

LES OGSÅ: Vil ikke at mamma skal operere mer

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.