PREMIEREAKTUELL: Kari Simonsen har jobbet som skuespiller i snart 60 år. I kveld har hun premiere med «Fortrolige samtaler» på Nationaltheatret. Foto: Curt Hjertstedt
PREMIEREAKTUELL: Kari Simonsen har jobbet som skuespiller i snart 60 år. I kveld har hun premiere med «Fortrolige samtaler» på Nationaltheatret. Foto: Curt HjertstedtVis mer

- Barnebarna er hobbyen min

Selv om teateraktuelle Kari Simonsen for lengst har gått av med pensjon, er hun travel som få.

SEOGHØR.NO: For syv år siden gikk Kari Simonsen (77) av med pensjon ved Nationaltheatret, og skuespillerstjernen har for lengst gjort seg fortjent til å nyte livets høst i ro og mak. Men det frister ikke det folkekjære arbeidsjernet det grann.

– Nei, jeg koser meg med jobb. Jeg vet ennå ikke hva jeg skal gjøre når jeg blir ordentlig pensjonist. Men foreløpig har det gått bra, jeg håper jeg fortsetter å få så fine sjanser. At jeg ikke går helt ut på dato, smiler Simonsen til Seoghør.no.

Lørdag har hun premiere på Nationaltheatret i sin berømte venninne Liv Ullmanns (77) hjerteprosjekt, Ingmar Bergmans «Fortrolige samtaler». Det gleder hun seg veldig til.

– Det blir veldig spennende, forteller Kari, som kan se tilbake på et langt og spennende liv i både film og teater.

AKTUELL: Kari Simonsen er for tiden aktuell i stykket «Fortrolige samtaler» på Nationaltheateret i Oslo. Foto: Nationaltheateret
AKTUELL: Kari Simonsen er for tiden aktuell i stykket «Fortrolige samtaler» på Nationaltheateret i Oslo. Foto: Nationaltheateret Vis mer

– Jeg har vært med på så mye at jeg synes nesten det er merkelig, jeg. Fra prøvesendingen på fjernsynet og hele utviklingen der. Jeg debuterte vel i 1956, 1957 og gikk ut av Teaterhøgskolen to år senere, smiler Kari.

- Jeg har gjort fryktelig mye opp gjennom årene. Unger har jeg fått, ekteskap, og greier, så jeg har rukket en del, legger hun til.

Har ikke tid til hobbyer

Men noen hobby har hun ikke tid til.

– Jeg begynner med å prøve meg på et nytt tidsfordriv, så får jeg ikke tid, for plutselig er det noe jeg skal gjøre. Hobbyen min er vel stort sett barnebarn. Jeg synes jo det er forferdelig hyggelig. Og hjemmegreier, jeg elsker å se på TV, jeg elsker å lese. Jeg er ikke sånn som flyr på yogakurs, enda jeg burde. Eller så blir det tid til venner og familie og, som folk flest stort sett.

POPULÆR ROLLE : Kari Simonsen i «Jul i Blåfjell» på Oslo Nye i 2013.
POPULÆR ROLLE : Kari Simonsen i «Jul i Blåfjell» på Oslo Nye i 2013. Vis mer

LES OGSÅ: Besvimte da hun fødte tvillinger