Ivanka Trump:

Barndomsvenninnen bryter tausheten

Ivanka Trumps bestevenninne fra oppveksten gir presidentdatteren det glatte lag.

FÅR HØRE DET: I mange år var Ivanka Trump bestevenninne med journalisten Lysandra Ohrstrom. Nå skriver hun om forholdet deres i et essay i Vanity Fair. Foto: Ross D. Franklin / AP
FÅR HØRE DET: I mange år var Ivanka Trump bestevenninne med journalisten Lysandra Ohrstrom. Nå skriver hun om forholdet deres i et essay i Vanity Fair. Foto: Ross D. Franklin / AP Vis mer
Publisert

Ivanka Trump (39) har stått fjellstøtt ved sin fars side under hans mildt sagt kontroversielle og bråkete presidentperiode.

Nå som Donald Trumps (74) presidentskap går mot slutten som følge av Joe Bidens (77) valgseier, er også 39-åringens jobb som rådgiver for den omstridte faren snart historie.

Det har vært skrevet mye om Trump-klanen siden Donald Trump inntok Det ovale kontor i januar 2017, og det er ikke akkurat forventet at skriveriene blir færre nå som familien er på vei ut av politikken.

I et essay i Vanity Fair er det Ivanka Trumps fortid som nå settes under lupen. Essayet er forfattet av ingen ringere enn presidentdatterens tidligere bestevenninne, frilansjournalisten Lysandra Ohrstrom.

De møttes første gang da de begge gikk på en prestisjeskole for barn på Upper East Side på Manhattan på 1990-tallet - og var uatskillelige i hele ti år.

«Ivanka Trump var min beste venn da jeg vokste opp» er tekstens første setning, før Ohrstrom beskriver veien frem til vennskapet gikk opp i røyk på grunn av de store forskjellene mellom dem.

STJERNEMØTE: Kathrine Sørland møtte president Donald Trump da hun konkurrerte om å bli Miss Universe i 2004. Slik var det. Video: Nina Hansen. Reporter: Ruben Pedersen. Foto: Geir Hamnes. Faksimile: Se og Hør. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Uatskillelige

I starten hang de to jentene med hverandre fra tid til en annen, men etter en invitasjon til Ivanka Trumps 13-årsbursdag i 1994, fikk de stadig bedre kontakt, skriver Ohrstrom.

Etter en tur til Paris noen år seinere, ble de uatskillelige.

- Vi forble bestevenner i over et ti år, og nesten mer søstre enn bestevenner. Selvsagt elsket hun å snakke om seg selv, og hun var skamløst forfengelig, men hun var også morsom, lojal, og la oss innse det: Ganske spennende, skriver hun om sin tidligere bestevenninne.

De holdt kontakten i tjueåra, men livene deres tok to vidt forskjellige retninger etter at de gikk på universitetet.

Likevel var de nære i flere år til.

- Så, i 2009, kort tid etter at jeg var en av brudepikene i Ivankas bryllup, falt vennskapet vårt sammen under vekten av forskjellene mellom oss, skriver Ohrstrom om vendepunktet.

Hun skriver videre at hun trodde Ivanka Trump ville bidra til å jekke faren ned da hun ble en del av presidentens team da han vant valget. Ohrstrom mener Ivanka snarere har gjort det motsatte.

VENNER: Suzann Pettersen har i flere år hatt et nært vennskap til Donald Trump. Dette snakket hun om da hun gjestet Lindmo på NRK. Video: Lindmo, NRK Vis mer

Offentligheten har fått høre få historier fra personer som sto Ivanka Trump nær da hun var yngre. I essayet innrømmer frilansjournalisten at hun var i tvil om hun skulle publisere essayet.

Ohrstrom ramser også opp flere oppsiktsvekkende situasjoner fra vennskapet deres. En gang ga hun bestevenninnen ei bok om fattigdom, og da skal hun ha fått dette svaret tilbake:

«Hvorfor vil du at jeg skal lese ei bok om «fuckings» fattige mennesker?».

Ivanka Trump skal også ved en anledning ha nektet å snakke med venninnen om boligpolitikk og kalt henne «marxist», skriver Ohrstrom.

På vei ut

Både Ivanka Trump og ektemannen Jared Kushner (39) må finne seg nye jobber nå som Donald Trumps presidentskap går mot slutten. Det er knyttet stor spenning til hva USAs førstedatter skal ta seg til i tiden fremover.

The Guardian skrev nylig at det er sannsynlig at Ivanka vil returnere til Trump Organization. Det skal likevel nevnes at dette trolig ikke blir den mest stabile arbeidsplassen i verden når faren går av som president.

DEBATT: Denne videoen av førstedame Melania Trump (50) og ektemannen blir hyppig delt på Twitter. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Distriktsadvokatkontoret på Manhattan vil nemlig ha kloa i Trumps selvangivelse, som inngår i det som omtales som en kompleks etterforskning av presidentens økonomi. Det hevdes at det er blitt utført økonomisk kriminalitet i Trump Organization i en årrekke.

Dette har den nå fengslede Michael Cohen selv fortalt, fordi det skulle gi Donald Trump mer gunstige lån og forsikringsavtaler.

Dersom det skulle vise seg å stemme, er det tvilsomt her Ivanka Trump vil være ansatt.

Den britiske avisa skrev også at et comeback i moteverden virker lite sannsynlig. Ivankas klesmerke eksisterer nemlig ikke lenger. Flere store kjeder bestemte seg for at de skulle slutte å føre presidentdatterens klær for noen år siden, og skyldte på dårlige salgstall.

LES OGSÅ: Om hetsen: - De er redde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer