FAMILIEN MINNES HAM: Robin Williams sammen med ekskona Marsha Garces, datteren Zelda og sønnene Cody og Zachary på Golden Globe-utdelingen i 2005.  Foto: insight media/All Over Press
FAMILIEN MINNES HAM: Robin Williams sammen med ekskona Marsha Garces, datteren Zelda og sønnene Cody og Zachary på Golden Globe-utdelingen i 2005. Foto: insight media/All Over PressVis mer

Barnas hjerteskjærende minner om Robin

- Jeg vil aldri, noen gang, forstå hvordan han kunne bli elsket så høyt og ikke finne i hjertet sitt å bli værende.

SEOGHØR.NO: Dødsfallet til Robin Williams blir tatt i mot med stor sorg av filmfans over hele verden, etter at han ble funnet livløs i sitt eget hjem mandag.

Skuespilleren rakk imidlertid å etterlate seg en stor mengde med svært minneverdige filmer, serier og TV-opptredener før han forlot verden, 63 år gammel. Mandag ble han minnet av filmstjerner over hele verden.

Williams har vært gift tre ganger og etterlater seg barna Zachary (31), Zelda (24) og Cody (22). Nå har også alle de skrevet minneord om faren.

ELDSTESØNNEN: Robin Williams med sønnen Zachary i 1995, som han har med ekskona Marsha Graces.  Foto: All Over Press
ELDSTESØNNEN: Robin Williams med sønnen Zachary i 1995, som han har med ekskona Marsha Graces. Foto: All Over Press Vis mer

- I går mistet jeg min far og beste venn, og verden ble litt gråere. Jeg vil bære hans hjerte med meg hver dag. Jeg vil be de som elsket ham å huske ham som en som ville være så forsiktig, snill og generøs som han ville være. Søk å bring glede til verden slik han søkte å gjøre det, skriver hans eldste sønn Zak ifølge People.

- Sorgen deles av millioner

Datteren Zelda takker for alle de varme tankene etter farens død, men har også et stikk til de som har vært negative til den store komikeren.

- Min familie har alltid vært privat når det kommer til tiden vi var sammen. Det var vår måte å beholde en ting som bare var vårt, med en mann vi delte med hele verden. Men nå er det borte, og jeg føler meg kledd naken. Min siste dag med ham var på hans bursdag, og jeg vil for alltid være takknemlig for at mine brødre og jeg fikk tilbringe den tiden alene med ham, utveksle gaver og latter. Han var alltid varm, selv på sine mørkeste dager, skriver datteren Zelda.

- Selv om jeg aldri, noen gang, vil forstå hvordan han kunne bli elsket så høyt og ikke finne i hjertet sitt å bli værende, er det en liten trøst i å vite at vår sorg og tap, på et vis blir delt av millioner. Det hjelper ikke på smerten, men om ikke annet er den en byrde utallige andre vet at vi bærer, og så mange har tilbudt seg å hjelpe til med å lette byrden. Takk til dere for det.

MED DATTEREN: Kona Susan Schneider, Robin Williams og datteren Zelda Williams på premieren av Happy Feet i 2011. Foto: insight media/All Over Press
MED DATTEREN: Kona Susan Schneider, Robin Williams og datteren Zelda Williams på premieren av Happy Feet i 2011. Foto: insight media/All Over Press Vis mer

Saken fortsetter under bildet.- Til de han rørte og som sender snille ord, vit at en av hans favoritt-ting i verden var å få dere alle til å le. Til de som sender negativitet, vit at noen små, knisende deler av ham sender en flokk duer til huset deres for å bæsje på bilen deres. Rett etter at den er vasket. For tross alt, han elsket å le han også.

MED YNGSTESØNNEN: Robin Williams tilbringer kvalitetstid med sønnen Cody i 2003.  Foto: Lawrence Schwartzwald/SplashNews/ All Over Press
MED YNGSTESØNNEN: Robin Williams tilbringer kvalitetstid med sønnen Cody i 2003. Foto: Lawrence Schwartzwald/SplashNews/ All Over Press Vis mer

- Verden er mørkere

- Pappa var, er og vil alltid være, en av de snilleste, mest generøse, snilleste sjelene jeg noen gang har kjent, og selv om det er få ting jeg vet sikkert akkurat nå, er en av dem at ikke bare min verden, men hele verden for alltid vil være litt mørkere, mindre fargerik og mindre full av latter når han er borte. Vi må bare jobbe dobbelt så hardt for å fylle det opp igjen, skriver hun vakkert.

Lengter etter å møtes igjen

Sønnen Cody finner styrke i sin tro på at han vil møte faren igjen i et annet liv.

- Det er ingen ord som er sterke nok til å beskrive kjærligheten og respekten jeg har for min far. Verden vil aldri bli den samme uten ham. Jeg vil savne ham og ta ham med meg uansett hvor jeg går resten av livet, og vil for alltid se fram til øyeblikket når jeg ser ham igjen.

Robin Williams var gift tre ganger. Han giftet seg med Susan Schneider i oktober 2011. Hans første ekteskap var med Valerie Velardi fra 1978 til 1988, og så med Marsha Garces fra 1989 til 2008.

LES OGSÅ: Disse Williams-øyeblikkene husker vi best