Anders Holch Povlsen:

Barna til Danmarks rikeste mann drept

Tre av Anders Holch Povlsens fire barn mistet livet på Sri Lanka.

TRAGEDIE: Danmarks rikeste mann, Anders Holch Povlsen, mistet tre av sine fire barn i terroren på Sri Lanka. Her er han fotografert sammen med kona Anne i fjor. Foto: NTB scanpix
TRAGEDIE: Danmarks rikeste mann, Anders Holch Povlsen, mistet tre av sine fire barn i terroren på Sri Lanka. Her er han fotografert sammen med kona Anne i fjor. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Totalt er 290 mennesker bekreftet drept etter terrorangrepene på Sri Lanka, mens det meldes om rundt 500 skadde. Hvorvidt skandinaviske borgere var blant de drepte ble tidlig diskutert, og Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen bestemte seg i går for å avbryte sin ferie.

Mandag morgen ble det bekreftet at tre danske statsborgere var blant de drepte, og overfor Ekstra Bladet bekreftes identiteten deres. De tre drepte var barn av Danmarks rikeste mann, Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen.

Sammen med kona Anne Holch Povlsen hadde de fire barn, men tre av dem mistet altså livet i terrorangrepet. Det bekrefter kommunikasjonssjef i Bestseller.

Idyllen brutt

- Det kan vi dessverre bekrefte. Vi ber om at privatlivets fred nå respekteres, og har derfor ingen ytterligere kommentar.

TRAGEDIE: Tre av barna til Danmarks rikeste mann ble drept i terroren på Sri Lanka. Her er Anders Holch Polvsen og hans kone Anne fotografert i 2011. Foto: Alex Tran / Aller Media
TRAGEDIE: Tre av barna til Danmarks rikeste mann ble drept i terroren på Sri Lanka. Her er Anders Holch Polvsen og hans kone Anne fotografert i 2011. Foto: Alex Tran / Aller Media Vis mer

Paret hadde de fire barna Alma, Astrid, Agnes og Alfred. For bare få dager siden la et av parets barn ut et bilde på Instagram av det som skulle være en idyllisk påskeferie på Sri Lanka.

Paret har ikke selv kommentert den forferdelige nyheten. Overfor BBC har et øyevitne, som så den grufulle situasjonen, beskrevet det som angivelig var Anne Holch Povlsen kort tid etter angrepet.

- En dansk familie med tre barn. Foreldrene overlevde. Tre barn omkom tilsynelatende. Jeg har selv barn og vet akkurat hva de føler nå, sa vitnet.

Dette vet vi

Bestseller-milliardæren er kjent som Danmarks rikeste mann, og han er også veldig mediesky. Ifølge Bloomberg har han en formue på 53,4 milliarder kroner, som han har tjent i selskapet som hans foreldre grunnla på 1970-tallet.

Bestseller eier blant annet klesbedrifter som Vero Moda, Only og Jack&Jones, som har filialer i flere skandinaviske land. De har omtrent 2780 butikker i mer enn 70 land, og omsatte i fjor for 23 milliarder danske kroner.

I tillegg eier dansken aksjer i blant annet Zalando, Asos og Numis, som også har gjort ham svært rik.

KJENT: Familien eier godset Constantinsborg, som ligger like ved Århus. Her er godset malt i 1861 av F. Richardt. Foto: Ferdinand Richardt
KJENT: Familien eier godset Constantinsborg, som ligger like ved Århus. Her er godset malt i 1861 av F. Richardt. Foto: Ferdinand Richardt Vis mer

Familien holder til på godset Constantinsborg i nærheten av Aarhus, og eier dessuten flere tomter verden over.

Forbes har hevdet at han er en av dem som eier mest private tomter verden over, spesielt fordi han eier såpass mye skotsk jord. Ifølge en tidligere artikkel fra Daily Mail, er det Povlsens kone som i stor grad har jobbet med disse eiendommene. Paret eier flere slott og historiske bygninger i Skottland, som Anne skal ha pusset opp.

Han eier også et område i Romania, der planen har vært å lage et naturreservat.

I oktober i fjor ble det kjent at Anders Holch Povlsen ønsker å bygge en 2100 kvadratmeter stor underjordisk bygning ved sitt gods, Constantinsborg i Aarhus. Ifølge Finans så har bygget fått navnet «Earthroom». Dette fikk store mengder oppmerksomhet i Danmark.

Ble truet

I 2016 var han involvert i en annen kontrovers, da han ble tatt kjørende i en hastighet på 212 kilometer i timen på en vei der fartsgrensen var 130 kilometer i timen. Han risikerte å miste førerkortet, ifølge danske BT. Den gang var det en Tesla han kjørte, men Daily Mail har tidligere skrevet at Povlsen var kjent i lokalsamfunnet for å kjøre rundt i en gammel Golf.

Han er sjelden i rampelyset, og foretrekker en privat tilværelse. Det finnes blant annet ingen offisielle pressebilder av hele familien sammen.

På grunn av sin enorme formue, har han og familien flere ganger opp gjennom årene vært truet av kidnappere og andre. I 1998 truet en dansk mann med å ta liv av flere familiemedlemmer om han ikke mottok nærmere 12 millioner danske kroner. Mannen sendte truende brev, lagde riper i lakken på familiens biler og brøt seg inn i huset deres.

Han ble etter hvert arrestert, og det kan ha vært i grevens tid. Politiet fant nemlig både håndjern, en pistol og forkledninger i den mistenktes besittelse.

I 2003 var familien i nok en forferdelig situasjon, da de noen trodde var et familiemedlem ble kidnappet i India. Dette resulterte i en biljakt, og kidnapperne ble arrestert. Familien skal angivelig nå ha hatt beskyttelse 24 timer i døgnet ved sine eiendommer.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer