Hugh Grant:

- Barna reddet meg

Hugh Grant har lagt ungkarslivet på hylla.

NYTT LIV: Den britiske skuespilleren Hugh Grant framstår kanskje som en gentleman av rang, men røper i et nytt intervju at han fort kunne ha blitt en stusselig ungkar. Her med Renée Zellweger og Geri Halliwell i år 2001. Foto: Richard Young/ REX/ NTB
NYTT LIV: Den britiske skuespilleren Hugh Grant framstår kanskje som en gentleman av rang, men røper i et nytt intervju at han fort kunne ha blitt en stusselig ungkar. Her med Renée Zellweger og Geri Halliwell i år 2001. Foto: Richard Young/ REX/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 9. september fylte Hugh Grant hele 60 år. Den britiske skuespilleren har med årene klart å bli en av verdens mest populære stjerner, og har med roller i filmer som «Notting Hill» og «Love Actually» nærmest blitt symbolet på en britisk gentleman.

Et 60 år langt liv har imidlertid bydd på mye rart, og han er ikke helt foruten sine skandaler. Tidligere i år uttalte stjernen til Dagbladet at han «drikker for mye», og at han egentlig er for gammel til å leve den livsstilen han gjør. Skuespilleren er gift med svenske Anna Eberstein, har fem barn, men har altså hatt en tendens til å leve som ham gjorde i 20-årene.

GODT GIFT: Hugh Grant er gift med svenske Anna Eberstein, som han har tre av sine fem barn med. Foto: NTB
GODT GIFT: Hugh Grant er gift med svenske Anna Eberstein, som han har tre av sine fem barn med. Foto: NTB Vis mer

I et nytt intervju med Daily Mail kan han derimot fortelle at han har lagt om livsstilen. Den æren gir han til sine fem barn, som han har fått i løpet av en periode på ni år.

- Glad

Til avisen sier han at det å være far reddet ham fra å bli «en skremmende og gammel golf-avhengig ungkar». Han tror at folk har et inntrykk av at han alltid har vært «Mr Nice Guy», men det dementerer han altså i intervjuet.

- Jeg holdt på å bli den ungkaren, og for å være helt ærlig så er jeg glad for at jeg ikke ble det, sier han i intervjuet.

DANSER JULA INN: Hugh Grant som dansende statsminister i «Love Actually». Reporter: Marte Nyløkken Helseth Vis mer

Hugh Grant har tre barn med sin nåværende kone, og to med sin tidligere partner Tinglan Hong. Han har levd et liv der festing og jobb har stått i fokus, men dette endret seg da barna kom til verden.

- Det er jo helt merkelig å forsøke å være en ung far i en gammel manns kropp. Jeg har funnet ut av at man som 60-åring med fem små barn i hus ikke han være fyllesyk, ler han i intervjuet, og fortsetter:

- Men det er absolutt verdt det. Folk sier til meg at jeg har blitt en bedre skuespiller de siste ti årene, og de lurer på hvorfor. Noen ganger tenker jeg at det er på grunn av barna mine, forklarer han.

Selv om mange har trodd Grant har vært en «Nice Guy», er det ikke til å stikke under stol at han har vært involvert i flere skandaler.

Arrestert

Året etter suksessen med «Fire bryllup og en gravferd», i 1995, ble Grant nemlig arrestert sammen med en kvinnelig prostituert av politiet i Los Angeles. Saken fikk enorm oppmerksomhet i media, særlig siden skuespilleren på daværende tidspunkt var kjæreste med modellen Elizabeth Hurley.

Det mye omtalte sexkjøpet endte med å koste Grant æren, 6600 kroner i bot - samt forholdet til Hurley.

Han har sjelden ønsket å uttale seg om episoden, men da han gjestet frokostprogrammet «CBS News Sunday Morning» i 2016, åpnet han opp om det mye omtalte sexkjøpet.

- Jeg var veldig uskikkelig. Og veldig full. Og, ja, jeg var en angrende synder, fortalte skuespilleren.

Han mente også at oppførselen ble oppfattet enda verre som følge av den store kontrasten til rollefiguren hans i «Fire bryllup og en gravferd», Charles, som folk flest assosierte ham med på daværende tidspunkt.

- Karakteren jeg spilte var så god og snill, og folk trodde sikkert at jeg var sånn i virkeligheten også. Kontrasten til hvordan jeg egentlig oppførte meg ble nok derfor stor, fortalte Grant, og la til at han forsto oppstyret i pressen.

Jevngamle barn med to kvinner

I 2011 skapte Grant igjen overskrifter som følge av en flyktig affære. Denne gangen førte affæren imidlertid til datteren Tiabitha, noe som gjorde at Grant ble pappa for første gang i en alder av 51 år.

Den gangen var ikke barnemorens identitet kjent, men det ble den seinere, da Grant i 2013 ventet nok et barn med samme kvinne, kinesiske Tinglan Hong.

Sønnen Felix Chang Hong Grant ble født i 2013, men året etter kunne mediene avsløre at Grant hadde fått nok et barn i mellomtiden.

HYLLEST: Reese Witherspoon la nylig ut bilde av dattera på Instagram. Det har fått kommentarfeltet til å renne over. Bilder: NTB Scanpix. Reporter: Celina Morken Vis mer

I 2012 hadde den svenske tv-produsenten Anna Elisabeth Eberstein, som i dag er Grants kone, fått sønnen John. Den britiske avisen Daily Mail hadde fått innsyn i det de mente var barnets fødselsattest. Mens farsfeltet lenge hadde stått blankt, hadde avisen i 2014 bitt seg merke i at feltet plutselig nå bar Grants navn.

Fødselsdatoene på barna tilsa at de to kvinnene hadde gått gravide samtidig i hele seks måneder.

Som i «Fire bryllup og en gravferd», har Grants kaotiske kjærlighetsliv likevel endt lykkelig. I dag lever han et langt roligere familieliv med Eberstein, som ble hans kone etter at paret ga hverandre sitt «ja» i Londons rådhus i mai 2018.

LES OGSÅ: Dette fikk du aldri se

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer