PÅ SLEKTSJAKT: I søndagens episode av «Hvem tror du at du er?» på NRK er det artist Benedicte Adrians tur til å ta et dykk i slektshistorien sin. Her ser hun på bilder sammen med sin mor Liv Adrian, datteren Alexia og sønnen Victor.  Foto: Monster/NRK/Hvem tror du at du er? episode 3
PÅ SLEKTSJAKT: I søndagens episode av «Hvem tror du at du er?» på NRK er det artist Benedicte Adrians tur til å ta et dykk i slektshistorien sin. Her ser hun på bilder sammen med sin mor Liv Adrian, datteren Alexia og sønnen Victor. Foto: Monster/NRK/Hvem tror du at du er? episode 3 Vis mer

- Barna mine synes nordmenn er litt gærne

Benedicte Adrian innrømmer at hun har tenkt på å flytte hjem.

Publisert
SEHER.NO:  2. januar var det premiere på NRKs nye dokumentarserie «Hvem tror du at du er?»

I programmet får tv-seerne møte åtte ulike kjendiser som skal utforske sine forhistorier gjennom slektsgranskninger, og i de to episodene som hittil har blitt sendt har D.D.E-stjerne Bjarne Brøndbo og finansmann Christian Ringnes fått følge i sine foredres fotsport. 

Søndag er det artisten Benedicte Adrians (47) tur til å oppsøke slekta.

Til Seher.no forteller den folkekjære artisten og tidligere Dollie de Lux-profilen at hun ikke var i tvil om hva hun skulle svare da hun ble spurt om å være med på programmet. 
 
- For meg var det en ren gavepakning at noen gadd å gjøre alt det arbeidet. For det å finne frem sånt materiale tar utrolig lang tid. Og så var det gøy å kunne få et bilde av disse festlige gærningene i slekten min, humrer Adrian til Seher.no.

I programmet får Benedicte mulighet til å grave skikkelig i familiehistorien, som stammer fra Nord-Norge og Ryfylke. Og til Seher.no forteller 47-åringen at hun oppdaget en rekke ting hun ikke visste om slekten. Blant annet at polfarerne på farssiden var langt mer kjente enn hun først hadde trodd.  

- Jeg har funnet ut en del ting jeg ikke visste fra før. Blant annet at disse polfarene på farssiden var langt mer ansett enn jeg hadde trodd. Jeg fant blant annet ut at jeg har en onkel som er oppkalt etter Roald Amundsen fordi Amundsen faktisk var fadderen hans. Så det var ganske gøy, sier hun. 

- Satser du på å bli invitert på polartur nå da?

- Uff, nei, jeg håper egentlig ikke det. Jeg har nemlig arvet sjøsyke fra min mors side. Jeg er absolutt ikke sjøsterk og det er såvidt jeg kan opptre på båter. Da må det være skikkelig store båter, og jeg må spise tabletter først, sier hun.

Ifølge Adrian, som også var dommer for «Idol» i 2007, har deltagelsen i programmet medført en større forståelse for hvorfor hun er blitt som hun er blitt.  
 
- Man ser seg selv litt annerledes når man innser at man er genlaget av hendelser som har skjedd før, og at mennesker som har levd før er en del av den personen jeg er i dag. Jeg har ikke skapt meg selv. Du får en større følelse av tilhørighet gjennom en sånn reise, forteller hun. 

De siste årene har artisten bodd i Frankrike med ektemannen Gaythier Mouton, som hun giftet seg med i 1998. Sammen har de barna Victor (10) og Alexia Christine (8).

Men selv om hun har bodd i utlandet lenge, sier Benedicte at hun fortsatt føler seg hundre prosent norsk.  

- Jeg har alltid vært veldig knyttet til Norge, og nå har jeg bodd så lenge i utlandet, så jeg har etterhvert blitt veldig bevisst på at jeg ikke er fransk. Jeg kan aldri bli det, for jeg er veldig norsk. Jeg er resultat av mine forferdre, min oppvekst og våre verdier, og føler meg veldig sånn Ola Nordmann, sier hun.

Ifølge artisten har hun også vurdert å flytte hjem til Norge.  

- Jeg har tenkt på det i perioder, men jeg har jo også jobbet mye i Norge. Jeg har hatt lyst til å ha med ungene når jeg reiser, slik at de kan få oppleve noe av min norske barndom. Så i jula var de med meg her på romjulsfeiring. Og så gleder jeg meg til at de skal få se programmet, sier hun.

Barna Victor og Alexia har både fransk og norsk statsborgerskap, men selv om de er bosatt i Franrike og går på fransk skole, er de ifølge Benedicte svært bevisste på at de også er norske.

- De snakker flytende norsk og er veldig stolte av at de er norske. Sønnen min har vært mest Norge, og han sier at han er hundre prosent norsk og femti prosent fransk. De er enormt bevisste på at mor er norsk og at de også kommer fra Norge. Det har vært knallviktig for meg, for de er mine barn også. De er del av meg og min historie, sier hun. 
 
Episode 3 av «Hvem tror du at du er?» sendes på NRK1 søndag. kl. 20.15! Finn ditt favorittprogram i Seher.nos TV-guide her.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:   - Det ble mye grining


Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer