- Barna mine skal gå på lavkarbo

Fotballfruen Caroline Berg Eriksen har allerede planen klar den dagen hun blir mamma. Se video!

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Caroline Berg Eriksen (25) - som er blitt kjent for bloggen «Fotballfrue» - ble i fjor beskyldt for å oppfordre til usunn slanking, da hun la ut bikinibilder av seg selv på internettsiden sin.

Da hun tidligere i år lanserte boka «Fotballfrues dagbok - et år med Norges største blogger», med blant annet lavkarbo-oppskrifter og livsstiltips, sa hun til Dagbladet.no at barn gjerne kan følge dette kostholdet.

Nå vekker hun igjen oppsikt ved å avsløre at hun vil servere barna sine  lavkarbo-mat, dersom hun skulle bli mamma.

Tenker på blodsukkeret
Til TV 2-programmet «Ettermiddagen» onsdag, sier Caroline - som er gift med fotballspilleren Lars Kristian Eriksen (29) - at hun har tenkt nøye gjennom hva barna hennes skal spise.

- Unger er jo hyperaktive uansett, men tenk når de ikke er proppfulle av sukker. Hvis de ikke drikker juice, eller spiser corn flakesen som får blodsukkeret til å gå helt bananas, så får vi sikkert en veldig fin og fredelig unge. Så godt det går i hvert fall, sier hun og ler.

- Ingenting for barn
Leder for helsesøstrene i Sykepleierforbundet, Astrid Grydeland Ersvik, sa i juli til NRK at hun ikke vil anbefale lavkarbo for barn.

– Vårt råd er tydelig: lavkarbodiett er ingenting for barn. Barn er i utvikling og da trenger de også karbohydrater. Jeg frykter at de rett og slett får i seg for lite og feil sammensatt næring. Det ser vi at skjer med en del barn.

– Dessuten er det ikke alle som går over på lavkarbo som setter seg tilstrekkelig inn i teorien bak det, og de har ikke den kunnskapen som skal til for å bygge opp en riktig diett, sier Ersvik.

- Ukontroversielt

Caroline sier hun ikke vil nekte barna sine godteri helt, men tror mange flere foreldre vil bli åpne for hennes syn etter hvert. Hun er ikke redd for at andre foreldre skal se på forslaget som kontroversielt.

- Hvis de gjør det er det fordi de ikke er vant til det. Det er fordi det er nytt, nytenkende og annerledes. Jeg ser ikke hva som er galt i å gi et barn en lavkarbo-brødskive istedenfor en brødskive.

«Ettermiddagen» går på hverdager fra kl. 17.30 på TV 2. Finn dine favorittprogram i Seoghør.nos TV-guide«!


Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - TV 2 mente jeg var for tynn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer