«Funkygine»:

- Barna mine får aldri en småbrisen feriemamma

Treningsprofilen med sterk oppfordring til foreldre som drikker i samvær med barn.

FUNKYGINE: Jørgine Massa Vasstrand er en av Norges mest kjente blogg- og reality-profiler. Her med ektemannen Morten Sundli i forbindelse med TV 2-programmet «Funkyfam» i 2019. Foto: Espen Solli / TV2
FUNKYGINE: Jørgine Massa Vasstrand er en av Norges mest kjente blogg- og reality-profiler. Her med ektemannen Morten Sundli i forbindelse med TV 2-programmet «Funkyfam» i 2019. Foto: Espen Solli / TV2 Vis mer
Publisert

Den profilerte treningsprofilen Jørgine Massa Vasstrand (31), bedre kjent som «Funkygine», kom nylig med en sterk oppfordring til foreldre som drikker i samvær med barna sine på bloggen sin.

Hun innleder med å beskrive moren Trude Vasstrand (56) som en mor som har vist datteren og sønnene et helt spekter av følelser - men aldri påvirket av alkohol.

«Gjennom oppveksten har gutta og jeg sett mamma eitrenes sint, helt i ekstase, kjempefortvilet, drittlei, veldig stolt, fryktelig skuffet, bekymret, lettet, ja hele følelsesskalaen faktisk … men vi har aldri sett mamma full, brisen eller på en snurr. Aldri. Vi har aldri sett mamma endre atferd eller bli annerledes».

STRAFF: Jørgine Vasstrand får en uheldig straff av ektemannen Morten da hun taper en «stein, saks, papir» konkurranse. Vis mer

Kunne ønske at barn slapp unna fulle foreldre

Selv er Jørgine mor til tre, og i blogginnlegget viser hun til en undersøkelse utført av alkovettorganisasjonen Av-og-til, der det kommer frem at 7 av 10 foreldre sier at de drikker foran barna når de er på sommerferie.

«Tenk hvordan det er for barn, da. En mamma eller en pappa som snakker høyere enn normalt, ler mer intenst, blir sintere, eller mer kjærlig enn vanlig, går ustødig, gir annerledes klemmer, er utilgjengelig eller rar i blikket. Ikke er seg selv rett og slett».

«Jeg skulle ønske barn slapp å oppleve slike uforståelige adferdsendringer hos foreldrene sine. Det er som sagt vanskelig nok som voksen».

MOR OG DATTER: Treningsprofil Jørgine Vasstrand og moren Trude Vasstrand er begge blitt kjent gjennom TV2-programmet Funkyfam. Foto: Espen Solli // TV 2
MOR OG DATTER: Treningsprofil Jørgine Vasstrand og moren Trude Vasstrand er begge blitt kjent gjennom TV2-programmet Funkyfam. Foto: Espen Solli // TV 2 Vis mer

Så mye synes barna at foreldre kan drikke

I undersøkelsen til alkoholvettorganisasjonen Av-og-til kommer det frem at mange barn synes det er ekkelt og ubehagelig at foreldre drikker, og at de synes det er vanskelig å forholde seg til den voksne når personen er påvirket av alkohol.

Fakta fra undersøkelsen

  • En undersøkelse Av-og-til har gjort blant barn og unge viser at ett av fem barn har synes det ble «ekkelt» fordi de voksne drakk. Like mange har ønsket at foreldrene drakk mindre øl, vin eller brennevin.
  • Når barna blir spurt hvor mye alkohol de synes foreldre kan drikke sammen med barn, svarer de fleste som nevnt null, ett eller to glass. Svært få barn synes det er greit at foreldrene drikker mer enn tre glass, viser undersøkelser fra Av-og-til.
  • Barn vil at voksne skal være voksne, at de skal lytte og oppføre seg slik de pleier å gjøre.

Kilde: Av-og-til

Jørgine er åpen om at hun har arvet følelsesspekteret av sin mor Trude, og at barna hennes «vokser opp med en mamma som er høyt og lavt, en mamma med masse følelser, og det kan sikkert være travelt til tider», men at de aldri trenger å bekymre seg for å skulle være i samvær med en mor som er påvirket av alkohol - enten på ferie eller hjemme.

«De får aldri en småbrisen feriemamma med røde kinn og blanke øyne. Det skal de få slippe… og det er jeg takknemlig for at jeg aldri måtte forholde meg til da jeg var barn».

Jørgine er kjent fra TV2-serien «Funkyfam» og ledet også «Norges tøffeste» på NRK denne våren.

Denne saken ble først publisert på KK.no

KK har sendt en forespørsel til Jørgine for en kommentar, men har foreløpig ikke fått svar.

LØGNDETEKTOR: Jørgine Vasstrand innrømmer at hun ble revet med da hun arrangerte løgndetektortest for familien sin under innspillingen av «Funkyfam». Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg har en lang vei å gå

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer