DEBATT: Kronprinsparet har tatt barna ut av skolen i to måneder, for å ta dem med på en mye omtalt dannelsesreise. 48 prosent av det norske folket, mener at dette var en feil beslutning. Foto: Scanpix
DEBATT: Kronprinsparet har tatt barna ut av skolen i to måneder, for å ta dem med på en mye omtalt dannelsesreise. 48 prosent av det norske folket, mener at dette var en feil beslutning. Foto: Scanpix Vis mer

- Barna kan miste skoleplassen

Dannelsesreisen skaper problemer for prinsesse Ingrid Alexandra og Marius.

Publisert
SEHER.NO: Den norske kronprinsfamilien befinner seg for tiden i India. Haakon og Mette-Marit har tatt barna ut av skolen i to måneder, for å vise dem verden, på en såkalt «dannelsesreise».

Både prinsesse Ingrid Alexandra (6) og Mette-Marits sønn Marius Borg Høiby (13) går til daglig på skole – ved henholdsvis Jansløkka skole og Solvang ungdomsskole i Asker.

- Dersom elever tas ut for en lengre periode, må de skrives ut fra skolen, og de mister dermed skoleplassen. Det har kronprinsparet gjort med sine barn. Dersom skolen er full når de kommer tilbake, risikerer de å måtte begynne på en ny skole. Regelverket er klart, forteller oppvekstsjef Jo Fiske i Asker kommune, til Se og Hør.

En fersk meningsmåling utarbeidet av analysebyrået YouGov på oppdrag for Se og Hør, viser at det norske folk er splittet i synet på hvorvidt det er riktig av kronprinsparet å ta med barna på en reise i to måneder. 48 prosent av de spurte synes det er feil å ta barna ut av skolen for å reise på ferie, mens 44 prosent støtter beslutningen.

Kronprinsparet innrømmer at det har vært et vanskelig valg å ta.

– For oss har dette vært en helhetsvurdering, men vi har tenkt mye over det, uttalte kronprinsesse Mette-Marit til NRK.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Her er kronprinsfamiliens julekort fra India

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer