I RETTEN: Jackson-familien saksøker nå konsertarrangøren AEG Live for nærmere 230 millioner kroner. Foto: All Over Press
I RETTEN: Jackson-familien saksøker nå konsertarrangøren AEG Live for nærmere 230 millioner kroner. Foto: All Over PressVis mer

- Barna fant Michael Jackson livløs

Åtte år før dødsulykken holdt Michael Jackson på å dø i Disney World, ifølge livvakten.

SEOGHØR.NO: Rettsaken mellom Michael Jackson sin familie og konsertarrangøren AEG Live er i full gang, og i den forbindelse kommer det frem nye historier om popkongen. 

Ifølge Jacksons livvakt, Michael La Perruque, skal artistens barn ha funnet faren i gangen på et hotellrom i 2001. Familien skal da ha vært på ferie i Florida og besøkt Walt Disney World. Hendelsen skjedde hele åtte år før Jackson gikk bort.

- Barna gråt og gråt. De sa de ikke fikk vekket pappa, sa La Perruque ifølge avisen Daily Mirror.

Sikkerhetsvakten forteller videre at han aldri fant noe narkotika eller medisiner på Michaels soverom, men at det alltid var tomme spritflasker liggende rundt i rommet. La Peruque forteller at han fryktet at popstjernen til slutt ville dø av en overdose.

- Stemmen hans var veldig snøvlete. Det ville være mye mumling og jeg kunne ikke alltid forstå alt hva han sa, sier livvakten om en av mange telefonsamtaler sent på natten.

- Jeg tror han bare var ensom og ville ha noen å snakke med. 

Fra før har det under rettsaken kommet frem ny informasjon omkring Jacksons helsetilstand. Ifølge ekspertvitne Charles Czeisler var det en risiko at Michael ville ha dødd i løpet av kort tid uansett, da popstjernen slet fordi han ikke fikk nok søvn. Medisinene Jackson fikk av Conrad Murray skal ikke ha hjulpet han nok, ifølge Czeisler.

- Symptomene som Jackson viste var de samme som du kan forvente å se hos noen som har hatt store søvnproblemer over en lengre periode, sier Czeisler ifølge Female First.

Czeisler sammenlignet så Jackson med forsøk han har gjort på rotter. Der kommer det frem at hvis de blir utsatt for samme type søvnmangel som popkongen, dør de i løpet av fem uker.

Påstandene har ikke overraskende falt Michaels etterlatte tungt for brystet, men Czeisler hadde enda mer hjertet.

Han legger også til at mengden med medisiner Murray gav Jackson ikke hadde noen effekt på artistens søvn.

- Det er som å spise cellulosetabletter i stedet for middag. Magen din er full og du skal ikke være sulten, men du får i deg null kalorier og ingen næringsbehov blir tilfredsstilt, forteller Czeisler.

- Søvn er det som gjenoppretter og tar vare på hjernecellene.

AEG Live hevder på sin side at det var Michael Jackson selv som ansatte Murray som lege. 

Rettssaken er satt til å vare i tre måneder, og familien Jackson kan ifølge TMZ få så mye som 231 millioner kroner i skadeerstatning.

LES OGSÅ:  Eks-kona stempler Jackson som narkoman