Bjarte Myrhol:

- Barna er i tankene mine hele tiden

For håndballstjernen Bjarte Myrhol er familien en viktig nøkkelspiller for å prestere godt på banen.

STORT SAVN: Håndballspiller Bjarte Myrhol legger ikke skjul på at det er ekstra tøft å være borte fra familien under store mesterskap. I år er derimot Bjarte på «hjemmebane» og får muligheten til å se barna oftere. Foto: NTB Scanpix
STORT SAVN: Håndballspiller Bjarte Myrhol legger ikke skjul på at det er ekstra tøft å være borte fra familien under store mesterskap. I år er derimot Bjarte på «hjemmebane» og får muligheten til å se barna oftere. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Fredag kveld ble årets håndball-VM for det norske herrelandslaget kastet i gang, og gutta imponerte stort under åpningskampen mot Tunisia.

Seirende kunne de løpe av banen med en timålsseier.

I år arrangeres VM i Danmark. For de fleste håndballguttene på det norske herrelandslaget blir dette omtrent som å spille på hjemmebane. Flere av landslagsspillerne spiller nemlig håndball i danske klubber til daglig.

For Bjarte Myrhol (36) er dette ekstra stas. Dette gjør nemlig at kona Charlotte og deres to barn Rasmus (6) og Veslemøy (4), får muligheten til å følge pappa i mesterskapet tettere enn noen gang før.

- Jeg håper å få de små dryppene med familien, og bare få se ungene. Det gir slipp på tankene...Jeg håper det kan gi meg noe ekstra også for å prestere bedre på banen. Det betyr mye for meg, forteller håndballspilleren i et intervju med Dagbladet.

- JEG FØLER SJØL AT JEG ER LITT HANDY: Hva ville de gjort hvis de ikke spilte håndball? Reporter: Julie Solberg, Henriette Eilertsen og Martine Johansen, Foto: Henrik Vinje, Julie Solberg og Henriette Eilertsen, Klipp: Frida Andersen Vis mer Vis mer Vis mer

- Gir slipp på tankene

De siste mesterskapene, som i fjor ble arrangert i Kroatia, og Frankrike året før, har Bjarte kjent godt på kroppen. Da ble det liten tid til familien.

Overfor Dagbladet innrømmer håndballspilleren at savnet av familien har vært stort i de siste mesterskapene. Blant annet i fjor, under EM i Kroatia, tegnet sønnen en tegning til pappa Bjarte, som han hadde med seg under hele mesterskapet.

Tegningen viste håndballspilleren med en stor medalje rundt halsen.

- Det ble veldig følelsesmessig. Barna er i tankene mine hele tiden, men samtidig må jeg gjøre en jobb med laget. Vi har snakket mye om det hjemme, og ungene vet at pappa reiser bort i januar, sier han.

Heldigvis i år er ikke reiseveien så lang som den har vært årene før. Ifølge Dagbladet satt hele familien å fulgte spent med under åpningskampen mot Tunisia.

- JEG VIL IKKE AVSLØRE DET HER DA: Har håndballgutta noen guilty pleasures? Reporter: Julie Solberg, Henriette Eilertsen og Martine Johansen, Foto: Henrik Vinje, Julie Solberg og Henriette Eilertsen, Klipp: Frida Andersen Vis mer Vis mer

Ny familie

Bjarte Myrhol er imidlertid ikke den eneste spilleren på landslaget som trolig føler på savn etter familien under store mesterskap.

I juni kunne blant andre håndballstjernen Joakim Hykkerud (32), som for øvrig ikke en del av VM-troppen i år, avsløre at han hadde fått seg kjæreste. Landslagsspilleren, som også er tilknyttet Drammen håndballklubb, kunne bekrefte forholdet overfor Se og Hør.

- Vi ble kjærester for rundt tre måneder siden, fortalte telemarkingen, som opplyste at hans nye utkårede heter Camilla Groth, er 24 år gammel og jobber som politi.

32-åringen, som også var med til Kroatia under EM i januar i fjor, hadde vært singel de siste årene. Hykkerud fortalte den gang at sønnen, som han har fra et tidligere forhold, Noah (7), lenge har mast om at pappa bør få seg ny kjæreste.

Flyttet hjem for sønnen

At sønnen til Joakim betyr mye for ham, er det ingen tvil om. Joakim Hykkerud er kjent som en følelsesladd person som sprer godt humør i den norske leiren. På sosiale medier deler den sprudlende 31-åringen flere øyeblikk fra sin hverdag, og ofte sammen med sønnen.

Sommeren 2016 skrev Joakim ny toårskontrakt med bundesligaklubben TSV Hannover Burgdorf, men kontrakten ga ham mulighet til å bryte den, dersom det gjaldt familiære årsaker.

Etter å ha bodd i utlandet en lengre periode, og uten sønnen, valgte 31-åringen å benytte seg av muligheten.

- Hovedgrunnen er at jeg vil komme nærmere sønnen min. Han begynner på skolen fra høsten av og jeg vil tilbringe mer tid med han, sa Joakim Hykkerud til Dagsavisen Fremtiden i 2017.

LES OGSÅ: - Var redd for at et sjette barn skulle stresse meg enda mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer