ENGASJERT: Kari Jaquesson savner tydelige visjoner fra helseministeren. Foto: TV2
ENGASJERT: Kari Jaquesson savner tydelige visjoner fra helseministeren. Foto: TV2Vis mer

- Bare ring meg Sylvia!

TV 2s trimekspert Kari Jaquesson vil gjerne hjelpe helseminister Sylvia Brustad (41) med å legge om livsstilen.

SEHER.NO: - Hvorfor sitter helseminister Sylvia Brustad fremdeles?


Det er helsejournalist, aerobicinstruktør og "God Morgen, Norge"s trimekspert Kari Jaquesson (45) som stiller spørsmålet. Hun sier hun savner en helseminister med tydelige visjoner.


- Statsminister Jens Stoltenberg byttet nylig ut flere statsråder. Jeg synes han burde vurdere en helseminister med en mer moderne profil. Jeg lurer på hva Sylvia Brustad driver med. Hvor er visjonene? Hvor er de store forebyggende tiltakene? I forhold til publikum er det eneste synlige hun har bidratt med en kokebok som folk skulle få kjøpe billig, sier trimdronningen til Seher.


En Kari Jaquessons hjertesaker er forebyggende tiltak overfor barn og unge. Dagens livsstil fører til at også Norge får stadig flere overvektige barn og ungdom. Blant 9-15-åringer har vekten økt med tre kilo de siste 25 årene, og hver femte 8- og 12-åring i Oslo er overvektig viser tall fra Statistisk sentralbyrå.

For halvannet år siden var Kari Jaquesson en svært engasjert coach og trener for seks overvektige ungdommer som la om livsstilen sin og slanket seg på TVNorge, gjennom serien "Et lettere liv". Flere av disse ungdommene fikk et nytt liv takket være oppfølging og kunnskap om mat og trening.


- Det er latterlig at det nå skal brukes over 900 millioner på å pusse opp en hoppbakke i Oslo. Hvor mange er det som trenger en hoppbakke? Samtidig er det prekær mangel på idrettsbaner, flerbrukshaller og svømmehaller i mange deler av landet. I Oslo er svømmehallsituasjonen en skandale, sier Jaquesson.


Hun mener at enkle forebyggende tiltak kan forhindre en fedmeepidemi. Gjennom barnehage og skole kan omtrent alle unger i Norge nås med organiserte tilbud som minst halvannen time med fysisk aktivitet og ernæringsmessig riktige måltider. Helse- og trimeksperten synes politikerne har sviktet fullstendig.


- Hvis ikke myndighetene får ræva i gir er dette et tapt slag, sier hun og mener Sylvia Brustad (41) burde gå foran som et godt eksempel på at det går an å legge om livsstilen sin.


- "Walk the talk". Jeg hjelper henne gjerne jeg. Bare ring! avslutter en engasjert Kari Jaquesson.


Helseministeren ønsker ikke å kommentere oppfordringene fra Jaquesson.


LES OGSÅ: Slik gikk det med slankebarna