- Bare innrøm det, du hatet meg…

100 kg etter krangelen møtes Jørgen Foss og Kari Jaquesson til matduell. Se video.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Flere ganger har treningsekspert Kari Jaquesson (51) og politiker Jørgen Foss (24) møtt hverandre i heftige debatter. De to her vært i tottene på hverandre og Jaquesson fikk mye oppmerksomhet etter at hun omtalte Foss' overvekt på sin blogg.

Nå møtes de to nok en gang til duell - på kjøkkenet. Kari og Jørgen er to av deltagerne i «Masterchef» som mandag har premiere på TV 3.

- Jeg har skrevet en del om overvekt og brukt Jørgen som eksempel, og det likte han ikke. Men vi er ikke uvenner og vi er ikke så uenige, bare litt tøffe i tonen, sier Jaquesson til Seoghør.no.

Felles mål

Det er en vennskapelig tone mellom Kari og Jørgen når Seoghør.no møter dem under «Masterchef»-lansering i mathallen. Selv om de har vært mye uenige forteller Foss at de jobber mot et felles mål.

- Den gangen var vi uenige, men vi har et felles mål.  Vi ønsker å forebygge når det gjelder overvekt, men vi er litt uenige om hvordan det skal gjøres. Det er ikke noe vits i å krangle, det viktigste er å jobbe for det vi brenner for.

- Bare innrøm det, du hatet meg…skyter Kari spøkefullt inn.

VENNER IGJEN: - Du hatet meg, sier Kari spøkefullt til Jørgen om fjorårets heftige fedmedebatt.  Foto: Seoghør.no
VENNER IGJEN: - Du hatet meg, sier Kari spøkefullt til Jørgen om fjorårets heftige fedmedebatt. Foto: Seoghør.no Vis mer

Matmisbruk

I fjor gikk fitness-dronning Kari Jaquesson sterkt ut mot det hun kalte «matmisbruk» og mente mange overvektige mennesker fraskrev seg ansvaret for sin egen fedme og istedet la skylden på helsevesenet.

Hun brukte blant annet skuespiller og politiker Jørgen Foss skrev på sin blogg at «Fordi han er tjukk tør ingen å si ham rett i mot» og «Grunnen til at ble så svær, Jørgen, er ikke fordi du ikke forstår kostråd, det er fordi du av grunner bare du kjenner har gjemt bort ditt egentlige jeg i et lass av fett».

- Fornektelse lever i beste velgående blant mange som overspiser. Jeg sier ting såpass direkte at man treffer noe som allerede er sårt, men det er ikke meningen å såre, sier Jaquesson.

FIKK HJELP: Eyvind Hellstrøm hjalp Jørgen Foss å forbedre kostholdet etter slankeoperasjonen.  Foto: TV3
FIKK HJELP: Eyvind Hellstrøm hjalp Jørgen Foss å forbedre kostholdet etter slankeoperasjonen. Foto: TV3 Vis mer

Fedmeoperasjon

Onsdag blir TV-seere litt bedre kjent med Jørgen i «Dokument 2», der han snakker om fedmeoperasjonen og grunnen til at han ble overvektig.

- I dokumentaren er jeg 100 prosent Jørgen og 100 prosent ærlig og snakker om det som gjorde at jeg ble overvektig. Du går ned med en fedmeoperasjon, men man må finne nøkkelen til hvorfor man ble overvektig. Der er jeg enig med Kari, man må ha en nøkkel for å åpne opp boksen der grunnlaget ligger, sier han. Etter operasjonen gikk han ned 100 kg.

LES OGSÅ: Dette synes Eli om Siv-kjolen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer