Frank Løke:

- Bare å be til høyere makter

Skal bestige verdens nest høyeste fjell.

PÅ TUR: Frank Løke er i ferd med å, forhåpentligvis, bestige verdens nest høyeste fjell, K2 i Asia. Foto: Privat / Instagram
PÅ TUR: Frank Løke er i ferd med å, forhåpentligvis, bestige verdens nest høyeste fjell, K2 i Asia. Foto: Privat / Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor gikk den tidligere håndballspilleren Frank Løke (42) opp verdens høyeste fjell, Mount Everest. I disse dager er han også på vei opp verdens nest høyeste fjell, K2, i Asia.

Turen er både farlig og krevende, men Løke er fast bestemt på å nå toppen i løpet av neste uke.

De seineste dagene har han ventet på et værvindu, slik at han og resten av gjengen kan bevege seg til camp 1.

Over satelittelefon forteller 42-åringen via sin pressekontakt Torkjel Haabeth at turen er svært farlig.

Ikke ideelt

Løke skal etter planen bevege seg oppover fjellet via tre ulike camper. I en pressemelding kommer det imidlertid fram at turen kan bli enda farligere enn først antatt, ettersom de er nødt til å legge seg 300 meter fra den opprinnelige camp 3.

«Dette er ikke ideelt da det er stor fare for ras i området, men dette er eneste mulighet til å forsøke et summit push. I 2016 rev et ras med seg hele camp 3, så området er svært utsatt».

Hvis alt går etter planen vil gjengen gå direkte fra camp 3 til toppen på torsdag. Camp 4 dropper de som følge av dårlig vær, som er meldt fra fredag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer