Frank Løke:

- Bare å be til høyere makter

Skal bestige verdens nest høyeste fjell.

PÅ TUR: Frank Løke er i ferd med å, forhåpentligvis, bestige verdens nest høyeste fjell, K2 i Asia. Foto: Privat / Instagram
PÅ TUR: Frank Løke er i ferd med å, forhåpentligvis, bestige verdens nest høyeste fjell, K2 i Asia. Foto: Privat / Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor gikk den tidligere håndballspilleren Frank Løke (42) opp verdens høyeste fjell, Mount Everest. I disse dager er han også på vei opp verdens nest høyeste fjell, K2, i Asia.

Turen er både farlig og krevende, men Løke er fast bestemt på å nå toppen i løpet av neste uke.

De seineste dagene har han ventet på et værvindu, slik at han og resten av gjengen kan bevege seg til camp 1.

Over satelittelefon forteller 42-åringen via sin pressekontakt Torkjel Haabeth at turen er svært farlig.

NÅR TOPPEN: Frank Løke (41) har nådd toppen av Mount Everest. Video: @tpemba_sherpa Vis mer

Ikke ideelt

Løke skal etter planen bevege seg oppover fjellet via tre ulike camper. I en pressemelding kommer det imidlertid fram at turen kan bli enda farligere enn først antatt, ettersom de er nødt til å legge seg 300 meter fra den opprinnelige camp 3.

«Dette er ikke ideelt da det er stor fare for ras i området, men dette er eneste mulighet til å forsøke et summit push. I 2016 rev et ras med seg hele camp 3, så området er svært utsatt».

Hvis alt går etter planen vil gjengen gå direkte fra camp 3 til toppen på torsdag. Camp 4 dropper de som følge av dårlig vær, som er meldt fra fredag.

«Frank føler at kroppen er bra, men frykter flygende steiner og rasfare, siden det har snødd mye de siste dagene», heter det videre.

KONTROVERSIELL: Fargeklatten Frank Løke markerer seg på den populære appen TikTok - i kjent Løke-stil. Video: Rød Løper Vis mer

- Nå det gjelder

Det er mange folk på fjellet i disse dager, noe som kan by på problemer for Løkes følge. Det kan oppstå både venting og kø, noe man ikke har tid til med det begrensede værvinduet.

«Frank melder at om de blir værende i fjellet etter 22. juli, så har de et stort problem, og at det bare er å begynne og be til høyere makter».

I dag har den tidligere håndballspilleren besøkt K2 Memorial Place for fjerde gang, et sted for falne fjellklatrere. Det beskriver han som et svært spesielt sted, som har gitt ham energi til å gjennomføre ekspedisjonen.

- De har liksom tråkket vei for oss som kommer nå. Dyp respekt for disse menneskene og dette stedet.

- Det eneste som gjelder nå er å hvile, spise, sove og drikke de neste timene, fram mot avreise i natt. Det er nå det gjelder, sier Løke i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Havnet på akutten etter stringtruse-veddemål

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer