Bardot risikerer fengsel

Brigitte Bardot risikerer fengsel etter rasistiske ytringer.

FENGSEL?: Bardot risikerer to års fengsel etter å ha kommet med rasistisk ladede ytringer for fjerde gang. Foto: AP
FENGSEL?: Bardot risikerer to års fengsel etter å ha kommet med rasistisk ladede ytringer for fjerde gang. Foto: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Den legendariske franske skuespillerinnen og dyrevernsforkjemperen Brigitte Bardot (73), måtte møte i retten denne uken.

Bardot er siktet for å ha oppildnet til rasisme etter at hun kom med kontroversielle uttalelser om Islam. Uttalelsene kan vise seg å koste henne dyrt.

Det tidligere sexsymbolet risikerer en to månederes utvidet fengselsdom og en bot på 15.000 euro - om lag 120.000 norske kroner - dersom retten finner henne skyldig.

Bardot, som la filmkarrieren på hylla på 70-tallet for å fokusere på en karriere som dyrvernsaktivist, har hele fire ganger tidligere vært tiltalt for å ha oppildnet til rasisme.

Sist ut i rekken av tiltaler kom etter at Bardot offentliggjorde et brev hun hadde skrevet til den franske presidenten Nicolas Sarkozy i fjor. I brevet kom hun med kraftig kritikk av den muslimske, religiøse høytiden Eid al-Adha på grunn av dens tradisjonelle slakting av lam.

- Jeg er lei av å være kontrollert av denne befolkningen som ødelegger oss, ødelegger vårt land og påtvinger oss sine lover, skriver Bardot i det kontroversielle brevet.

Den første rasisme-tiltalen Bardot ble konfrontert med var i 1997. Da måtte hun betale 1500 euro  - om lag 12.000 kroner - for sine kommentarer. Sist gang hun sto overfor en slik tiltale, måtte hun betale 5.000 euro - ca. 40.000 norske kroner - for å ha ytret tilsvarende kontroversielle og rasistisk motiverte kommentarer.

Aktor Anne de Fonette sa til retten at hun kom til å be om en strengere dom enn tidligere og la til:

- Jeg er litt lei av å dømme Fru Bardot.


Hovedpersonen selv hevdet det var fysisk umulig for henne å stille i retten, og dukket derfor ikke opp.

Dom i saken er ventet å falle først om flere uker.

LES OGSÅ: Hva er det med pupper?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer