Bård Tufte Johansen:

Bård Tufte Johansens vits ble for drøy for «Nytt på nytt»

- Det er jo noen grenser man ikke tråkker over.

KOMIKER: Bård Tufte Johansen legger ikke skjul på at det finnes enkelte ting man ikke skal tulle med. Her avbildet under premieren på det tidligere showet sitt «Mann (44)» på Latter i Oslo i 2014. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
KOMIKER: Bård Tufte Johansen legger ikke skjul på at det finnes enkelte ting man ikke skal tulle med. Her avbildet under premieren på det tidligere showet sitt «Mann (44)» på Latter i Oslo i 2014. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

(Se og Hør): Vi husker ham gjennom utallige karakterer i humorprogrammer som «Lillelørdag», «Åpen post», «Uti vår hage» og «Team Antonsen», og ikke minst fra hans kyllingstunt på direktesendt TV i 2002.

Bård Tufte Johansen (48) har markert seg som komiker og tv-profil i mer enn 20 år, og har det siste året vært opptatt i rollen som Jon Almaas' (49) arvtaker i «Nytt på nytt».

Skiensmannen er utvilsomt kjapp i replikken, og er kjent for å adressere de fleste tabubelagte emner i samfunnet. Likevel forklarer «Nytt på nytt»-programlederen til Se og Hør at også han har sine grenser, og at det ikke er noe mål i seg selv å gå for langt.

- Det er det jo noen grenser man ikke tråkker over, men man må jo gjøre det av og til.

- Fordelen er at det blir klippet bort i «Nytt på nytt»

Da Se og Hør møtte komikeren på premieren av Hege Schøyen (60), Linn Skåber (47) og Cecilie Steinmann Neess' (30) nye komishow - «Tre elefanter i rommet», la ikke Bård skjul på at han håpet på at «noen vaser ville bli veltet» i løpet av showet.

- Hvis elefantene i rommet ikke knuser eller velter noen vaser her i kveld, så vil jeg ha pengene mine tilbake. Eller - nå har jeg jo ikke betalt noe for dette da, flirte Bård, og la til:

- Men Hege Schøyen er jo veldig konfliktsky. Så hvis hun for eksempel sier: «Jeg er ikke helt sikker på om Gud finnes», så er det for henne velting. Men bortsett fra veltingen, så er det jo tre ekstremt morsomme damer.

TOK OVER FOR EKS-KOLLEGAEN: Bård Tufte Johansen tok over som programleder i «Nytt på nytt» etter Jon Almaas. Her er de sammen i år 2000, da de begge var programledere Spellemannpris-utdelingen. Foto: Scanpix
TOK OVER FOR EKS-KOLLEGAEN: Bård Tufte Johansen tok over som programleder i «Nytt på nytt» etter Jon Almaas. Her er de sammen i år 2000, da de begge var programledere Spellemannpris-utdelingen. Foto: Scanpix Vis mer

- Må tråkke over noen grenser

Som programleder i det satiriske humorprogrammet «Nytt på nytt», skulle det bare mangle om man var redd for å tråkke på noen tær, eller «velte noen vaser», som Bård selv sier. Og 48-åringen er klar på at man skal gjøre det noen ganger.

- Man skal ikke velte for mye, men sånn at noen må kaste seg ned og redde vasen er vel ideelt, sa han til Se og Hør.

- Har du en episode hvor du har gått over streken og det har blitt veldig kleint?

- Ja, det skjer hele tiden. Men fordelen er at det blir klippet bort i «Nytt på Nytt». Sist gang, da Carl I. Hagen var der, spurte han om det ikke var #MeToo i NRK også. Og da sa jeg at «vi har statue av Erik Bye på utsiden, så det snakker vi ikke så mye om». Da var det helt stille i studio.

- Men det ble altså klippet bort? Du blir sensurert?

- Nei, altså, det er sånn det skal være. Jeg har folk som beskytter meg.

Og det er tilsynelatende noen ting som er klart verre å tulle med enn andre, skal vi tro Bård:

- Det er jo de opplagte tingene, altså ting som er vanskelig. Sykdom og ulykker. Alle de tingene som folk har mye følelser rundt. Og det er jo ikke alt som trengs å tulles med heller, men man kan jo prøve. Publikum er ofte mye mer følsomme enn det man skal tro. Så hvis det er temaer som er vanskelige, så er det ofte veldig vanskelig å tulle med det også, og sånn skal det jo være.

Saken fortsetter nedenfor.

dATOEN: I en av episodene av NRK-programmet «Datoen» fortalte Bård Tufte Johansen om en uforglemmelig hendelse fra året han jobbet som støvsugerselger. Foto: NRKVis mer Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

Sønnen kom med alvorsord

I 2016 kunne Se og Hør avsløre at Jon Almaas skulle gi seg i «Nytt på nytt» etter hele 17 år i programlederstolen, og det var ingen ringere en Bård som skulle få æren av å bringe stafettpinnen videre.

Nyheten delte Bård på Facebook hvor han skrev om den nye jobben. Han fortalte at sønnen Zacharias (15) nærmest reagerte med vantro da han fikk høre nyheten.

Saken fortsetter nedenfor.

FAR OG SØNN: Bård Tufte Johansen (t.h.) ankommer Norges- og festpremiere på filmen "Skyggejegerne: Demonenes by" i Fredrikstad i 2013 sammen med sønnen Zacharias Tufte Halkjelsvik Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
FAR OG SØNN: Bård Tufte Johansen (t.h.) ankommer Norges- og festpremiere på filmen "Skyggejegerne: Demonenes by" i Fredrikstad i 2013 sammen med sønnen Zacharias Tufte Halkjelsvik Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Da Zacharias fikk høre jeg skulle lede «Nytt på Nytt» ble han først litt stolt, så stille og alvorlig før han sa: «Jon er veldig flink da, pappa», skrev Bård på sin egen Facebook-side.

Komikeren påpekte at sønnen hadde rett i sin sak, men skrev at han heldigvis skulle få råd fra «Nytt på nytt»-sjefen.

Helsemessige utfordringer

Dessverre har voksenlivet også ført med seg helsemessige utfordringer for den populære komikeren.

Som liten ble Bård operert for tarmslyng, men i voksen alder har problemene, hvor tarmene roterer så kraftig at blodforsyningen hindres, kommet tilbake. Dette gir store smerter og kan føre til livstruende situasjoner.

– Magen er min akilleshæl. Når jeg går ut av sykehuset, vet jeg at det ikke er for siste gang, har Bård tidligere sagt til VG om lidelsen.

Tre ganger har tarmene knytt seg de seks siste årene. Første gang han fikk tarmslyng som voksen, var etter å ha løpt halvmaraton som ledsager for en blind.

– Den blinde ble sliten og brukte lang tid, falt nesten sammen og måtte få vann. Jeg tenkte ikke nok på mitt eget vanninntak. Da slo jo tarmene seg helt vrange. Jeg kollapset på legevakten, før jeg ble lagt inn på sykehus i tre dager. Dette er jo forferdelig smertefullt, sa han til avisen.

LES OGSÅ: Bård er en vegg i huset mitt​​