«Leaving Neverland»

Barbra Streisand beklager sjokkuttalelser

- Jeg er utrolig lei meg.

BEKLAGER: Barbra Streisand, her avbildet med Michael Jackson i 1986, beklager uttalelser hun nylig kom med i et intervju, der hun antydet at de to mennene som hevder Michael Jackson foregrep seg mot dem, ikke hadde tatt skade av de påståtte overgrepene, Foto: AP Photo / Mark Avery / NTB scanpix
BEKLAGER: Barbra Streisand, her avbildet med Michael Jackson i 1986, beklager uttalelser hun nylig kom med i et intervju, der hun antydet at de to mennene som hevder Michael Jackson foregrep seg mot dem, ikke hadde tatt skade av de påståtte overgrepene, Foto: AP Photo / Mark Avery / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Dokumentaren «Leaving Neverland» har fått voldsom omtale siden den ble sluppet tidligere denne måneden.

I dokumentaren møter vi Wade Robson (36) og James Safechuck (41), som begge hevder popkongen begikk overgrep mot dem da de var barn.

Michael Jacksons familie benekter de to mennenes anklager, og har gått til frontalangrep mot HBO i forbindelse med dokumentaren.

Sjokkuttalelser

En av dem som sikret seg overskrifter i kjølvannet av dokumentaren var Hollywood-ikonet Barbra Streisand, som måtte tåle kraftig kritikk for kommentarer hun kom med i et intervju med The Times.

- Hans (Michael Jacksons, journ.anm.) seksuelle behov var hans seksuelle behov, noe som kommer fra hva slags oppvekst han hadde eller hva slags DNA han hadde. Du kan si «overgrep», men barna, som du hørte dem si, de var begeistret over å være der. Begge har giftet seg og fått barn, så det tok ikke livet av dem, sier Streisand.

«Det tok ikke livet av dem. @BarbaraStreisand sa du virkelig det?», tvitrer regissøren for den mye omtalte dokumentaren, Dan Reed.

Hun sa også at hun la skylden på foreldrene, «som lot barna sine sove med ham».

LEAVING NEVERLAND: I mars har den omstridte dokumentar-serien «Leaving Neverland» premiere på HBO. Dokumentaren har mottatt en del kritikk fra Michael Jacksons familie, men HBO velger å ikke trekke den. Nå står flere av de angivelige ofrene frem, og snakker om livet på Neverland. Video: HBO Vis mer Vis mer

Legger seg paddeflat

Etter å ha fått massiv kritikk, både av nevnte regissør, samt en rekke personer i sosiale medier, la Hollywood-stjerna seg paddeflat lørdag.

«Jeg er utrolig lei meg for den smerten eller misforståelsen jeg forårsaket ved å ikke velge ordene mine bedre når jeg snakket om Michael Jackson og hans ofre, fordi de ordene som ble trykket reflekterer ikke det jeg føler», skriver Streisand på Instagram.

«Jeg mente ikke å avvise traumene disse guttene har opplevd på noen måte. Som alle overlevere av seksuelle overgrep må de bære med seg dette resten av livet. Jeg angrer virkelig og håper at James og Wade vet at jeg respekterer dem og beundrer dem for å fortelle sannheten».

Det skal også anføres at Streisand i intervjuet med den britiske avisa sa at hun trodde på de to mennenes historie.

Når det gjelder anklagene mot foreldrene har Streisand gått tilbake på dem også, og sier at hun mener foreldrene til de to mennene «ble ofre for, og forført, av berømmelse og fantasi», ifølge BBC.

Nektet for overgrep i 2005

Robson og Safechucks hevder i dokumentaren at Jackson utsatte dem for seksuelle overgrep over flere år. Det skal ha startet da de var henholdsvis sju og elleve år gamle, og påstandene deres blir støttet av familiene deres.

I 2004 måtte Jackson møte i retten etter anklager om seksuelle overgrep mot barn. Han ble frikjent, men ryktene fortsatte å gå helt frem til hans død i 2009.

Begge de to mennene nektet for å ha blitt utsatt for overgrep under en rettssak i 2005. I en årrekke holdt de fast ved dette. Helt til de selv ble fedre.

Flere har ifølge Oxygen spekulert på om Robson gikk til sak mot Jackson-familien i desperasjon etter penger, som følge av at et show han jobbet med gikk i vasken. Dette har han avvist overfor Vanity Fair.

- Det er helt feil. Jeg var midt i et nervøst sammenbrudd. Jeg falt sammen, og trakk meg fra prosjektet. De anklagene er helt feil, hevdet han nylig.

Robson jobber nå som danser, koreograf, produsent og låtskriver, og har blant andre jobbet med Britney Spears.

Safechuck lever, i motsetning til Robson, et liv utenfor rampelyset, og jobber med IT. Han er gift og har to barn, noe som skal ha påvirket valget om å stå frem.

I rettsdokumenter fra 2014 står det at Safechucks refleksjoner rundt sine erfaringer med Jackson, samt å se sine egne barn, fikk ham til å innse at det Jackson gjorde mot ham var «sykt».

LES OGSÅ: Tragediene og skandalene som rammet «American Idol»-stjernene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer