<strong>BARBERTE HODET:</strong> Kathy Griffin har barbert av seg alt håret for å vise støtte overfor sin kreftsyke søster. I 2014 mistet hun broren til spiserørskreft. Foto: AP / NTB Scanpix
BARBERTE HODET: Kathy Griffin har barbert av seg alt håret for å vise støtte overfor sin kreftsyke søster. I 2014 mistet hun broren til spiserørskreft. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

Kathy Griffin:

Barberte av seg håret til støtte for sin kreftsyke søster

Først døde broren av kreft. Deretter ble søsteren syk. Nå roses Kathy Griffin etter gesten.

Publisert

(Seoghør.no): I slutten av mai stormet det rundt den amerikanske komikeren Kathy Griffin (56), etter at hun delte en video på Twitter der hun løftet opp det som lignet president Donald Trumps avkuttede hode.

Mange reagerte kraftig på Griffins Twitter-stunt. I ettertid angret 56-åringen seg og slettet Twitter-profilen sin. Hun har derimot publisert en video hvor hun beklager for at hun tråkket over streken.

Nå kan det imidlertid se ut til at komikeren, som har vært ute i hardt vær siden Trump-spøken, har sitt å stri med også på hjemmebane.

Hedrer søsteren og broren

Nylig har hun nemlig gjennomgått en drastisk forandring, og barbert av seg alt håret.

Den 56 år gamle komikerens søster kjemper nemlig for livet, og får for tiden cellegift mot sin kreftsykdom.

En rekke bilder av Kathy Griffins store forandring har sett dagens lys på sosiale medier og nå hylles hun. Dette skriver People.

Også hennes mor, Maggie Griffin, er rørt og overrasket over den overveldende gesten datteren har gjort for søsteren sin.

- Min datter Kathleen Mary er en fantastisk person, skriver moren i en melding på Twitter.

Saken fortsetter nedenfor Twitter-postene.

Mistet broren

Til tross for at det ikke er kjent hvilken krefttype søsteren kjemper mot, er det tydelig at sykdommen treffer et ømt punkt hos den kjente komikeren.

I 2014 døde nemlig hennes eldre bror, Gary Griffin, 63 år gammel etter å ha kjempet mot stadie fire av spiserørskreft i mer enn to år.

- I dag morges døde min modige bror Gary Griffin i palliativ omsorg etter en brutal kamp mot kreft, skrev Kathy Griffin på Instagram etter brorens bortgang.

A post shared by Kathy Griffin (@kathygriffin) on

- Og han var morsom som f***, fortsatte hun sammen med et bilde av Gary Griffin.

Mistet jobben

Det var i slutten av mai at Kathy Griffin fikk verdensdekkende medieoppslag etter at hun spøkte med den amerikanske presidenten. I beklagelsesvideoen la imidlertid komikeren seg flat.

- Jeg beklager. Jeg har akkurat sett tilbakemeldingen på bildene. Jeg er en komiker, jeg tråkker over streken. Jeg flyttet streken og så tråkket jeg over den. Jeg gikk altfor langt, sa Griffin.

- Bildet er for forstyrrende, og jeg forstår at det fornærmer folk. Det var ikke morsomt, fortalte Griffins.

Følgene av den drøye spøken har kostet karrieren til komikeren dyrt. Kathy Griffins leder hvert år CNNs nyttårsaften-feiring sammen med Anderson Cooper, men kanalen valgte å sparke henne etter hendelsen.

- CNN har avsluttet vår avtale med Kathy Griffin om å medvirke i vårt nyttårsprogram, skrev CNN på Twitter.

Saken fortsetter under videoen.

UNNSKYLD: Mange reagerte på videoen der Kathy Griffin dro opp et blodig Trump-hode. Senere beklager komikeren. VIDEO: CNN Vis mer Vis mer

Kalte inn til pressekonferanse

Mannen som leder showet sammen med Griffin, CNN-profilen Anderson Cooper, tok avstand fra stuntet.

«Så det er sagt, jeg er forferdet av fotograferingen Kathy Griffins var med på. Det er helt opplagt motbydelig og helt upassende», tvitret han.

Videoen gikk imidlertid ikke upåaktet hen i Det hvite hus, der både Donald Trump og hans kone Melania kom med hver sin offentlige uttalelse i etterkant.

Griffin valgte i ettertid å kalle inn til pressekonferanse, der målet var å oppklare bakgrunnen for stuntet, i tillegg til å svare på det hun mener er «mobbing» fra Trump-familiens side.

Ifølge New York Daily News ble pressekonferansen svært emosjonell for Griffin, som brøt ut i tårer underveis.

Saken fortsetter nedenfor.

BRØT SAMMEN: Det var en tydelig preget Kathy Griffin som møtte pressen etter bildeskandalen som kostet henne jobben i CNN. Komikeren poserte med et avkuttet Trump-hode. Hør beklagelsen her. Video. CNN Vis mer

Følte seg mobbet

- USAs sittende president, hans voksne barn og førstedamen prøver personlig, føler jeg, å ødelegge livet mitt for alltid. For alltid, sa Griffin.

For mens Donald Trump uttalte at stuntet gikk hardt inn på sønnen Barron (11), gikk Melania Trump langt i å antyde at Griffin muligens er psykisk ustabil.

Selv forklarer komikeren at det aldri har vært hennes intensjon å såre et barn, men at Trump i dette tilfellet har klart å «knekke» henne.

- Jeg tror ikke jeg kommer til å ha en karriere etter dette, sa hun gråtkvalt.

Griffin var imidlertid klar på at Trump-familiens uttalelser ikke skulle holde henne tilbake på noe vis, og at hun fortsatt vil dra vitser om presidenten på stand-up-scenen i framtiden.

- Denne mobberen, denne presidenten, skal, av alle mennesker, komme etter meg? Han har valgt feil rødtopp.

De kontroversielle bildene er tatt av kjendisfotograf Tyler Shields, og Griffin har i etterkant bedt ham om å fjerne alt av materiale fra fotoshooten som skulle befinne seg på nett.

LES OGSÅ: - Tok speed for å slanke seg

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer