Halvor Bakke:

Bar på hemmelighet i over ti år: - Var redd

Delte sterkt innlegg på Instagram.

ÅPENHJERTIG: TV-profil og interiørekspert Halvor Bakke deler åpent om da han kom ut av skapet for familien sin. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
ÅPENHJERTIG: TV-profil og interiørekspert Halvor Bakke deler åpent om da han kom ut av skapet for familien sin. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert

Nylig delte TV-profil og interiørekspert Halvor Bakke (51) et sterkt innlegg på Instagram. Innlegget ser ut til å ha truffet en nerve ettersom det fikk enorm oppmerksomhet i kommentarfeltet. Innlegget har i skrivende stund nesten 60 000 likerklikk og over 3000 kommentarer.

«I dag er det nøyaktig 25 år siden jeg samlet familien min på Bakke gård og fortalte min hemmelighet. Den jeg hadde båret på i over ti år», åpnet Bakke innlegget med.

Videre skrev Bakke at han hadde ventet så lenge fordi han var redd for å miste sine nærmeste, og at kraften i hemmeligheten skulle ødelegge livet hans. I stedet ble det starten på livet han alltid drømte om.

MARKERING: Det er 25 år siden Halvor Bakke kom ut til sine nærmeste. Her avbildet sammen med moren Lise Bakke. Foto: Privat
MARKERING: Det er 25 år siden Halvor Bakke kom ut til sine nærmeste. Her avbildet sammen med moren Lise Bakke. Foto: Privat Vis mer

«Et ærlig liv. Som meg selv. For jeg ble møtt med kjærlighet. I år er det samtidig 50 år siden forbudet mot homofilt samliv ble opphevet. Det er en svært viktig markering. Fordi selv i 2022 er det unge mennesker som er livredde for å fortelle sin hemmelighet. Særlig de som vokser opp i konservative menigheter som jeg gjorde. Vit dette: Det går bra. Og det blir mye bedre», fortsatte han.

UT AV SKAPET: «Ungkar-stjernen» Colton Underwood kom ut som homofil i fjor. Nå får han en egen realityserie på Netflix. Video: Netflix Vis mer

Når Se og Hør slår på tråden kan Bakke fortelle at det er flere grunner til at han valgte å dele dette innlegget nå. Først og fremst var det en sterk dag for ham, ettersom det var nøyaktig 25 år siden han kom ut. Han ønsket også markere at det er 50 år siden avkriminaliseringen.

- Også jobber jeg med en selvbiografi, avslører han.

Boken han jobber med skal bli utgitt av Cappelen Damm til høsten, og tar for seg 51-åringens vei ut av skapet. Men den handler også om det han selv omtaler som den «vidunderlige veien og reisen» han har hatt etterpå.

VENTET: Halvor Bakke ventet i ti år før han fortalte hemmeligheten sin. Foto: Privat
VENTET: Halvor Bakke ventet i ti år før han fortalte hemmeligheten sin. Foto: Privat Vis mer

Rørt av responsen

- Du har fått enormt med respons på innlegget, hvordan føles det?

- Det er helt vilt! utbryter interiøreksperten, før han følger opp:

- Det føles utrolig fint og sterk, også blir man veldig rørt over at folk er engasjerte og bryr seg.

- PÅ GRUNN AV LEGNINGEN: På vei hjem ble Edvin konfrontert med en gruppe personer som ikke likte «sånne som ham». Edvin er homofil. Så slo de ham ned. Video: Langsem / Dorholt / Rydning Vis mer

Bakke legger til at det er lett å klikke seg videre på Instagram, uten å bruke tid på, eller bry seg om, de tingene man ser der.

- Men dette viser jo at folk faktisk har engasjement, at de er engasjert i det som foregår og bryr seg om at det er en sterk dag for meg. Jeg har grått flere ganger.

I utgangspunktet har ikke 51-åringen sett på seg selv som noen forkjemper for homofili.

SEG SELV: Halvor Bakke har fokus på å være seg selv, ikke på legningen. Foto: Se og Hør
SEG SELV: Halvor Bakke har fokus på å være seg selv, ikke på legningen. Foto: Se og Hør Vis mer

- Kan man ikke bare være seg selv og ikke måtte representere et miljø, har jeg tenkt, forklarer Bakke.

Han synes det er en veldig viktig sak, men selv har han ikke vært den som står på barrikadene.

- Fokuset bør være på hvem man er som person, ikke hvem man elsker eller hvordan man er skapt, påpeker 51-åringen.

- Men jeg er veldig glad for alle som har gjort det og fortsatt gjør det, legger han til, og sikter til de som kjemper og går foran i den viktige kampen.

- IDIOTER: Jan Thomas ble opprørt - og skamfull - da han hørte historien om Edvin som ble slått ned på bussen, angivelig fordi han er homofil. Video: Dorholt / Langsem / Rydning Vis mer

- Min oppgave er kanskje heller å bare være. Jeg har fått en rolle i Norge på en måte, med tanke på den jobben jeg har, sier han, og påpeker at fokuset ikke er legningen hans, men at det handler om å være den man er.

- Men det viser jo også at man kan få et godt liv, selv om man tror det er verdens undergang når man står der. Jeg husker det selv, som ung, hvor usikker man var på hvordan det ville bli, men det går fint. Det går bra. Folk takler det, sier Bakke.

- Og kanskje det kan være mitt fokus - at man kan få et godt liv. Kanskje det kan inspirere en eller to til å stå frem. Ved at jeg forteller min historie.

FORELSKET SEG PÅ TV: Den coronavennlige varianten av «Love Island», «The Cabins», ga single briter muligheten til å finne kjærligheten innesperret på en hytte. Bare ett par holder sammen i dag, og vi har snakket med dem. Video: Rød Løper /TV 2 Sumo Vis mer

Ventet ti år

Selv bar Halvor Bakke på hemmeligheten i så mye som ti år.

- Ti år er veldig lenge å gå rundt og være redd. Jeg ble møtt med masse kjærlighet og omsorg fra foreldre og mine nærmeste.

GIKK BRA: Da Halvor Bakke kom ut som homofil, ble han møtt av kjærlighet og omsorg fra sine nærmeste. Her avbildet sammen med moren og faren, Lise og Osvald Bakke. Foto: Privat
GIKK BRA: Da Halvor Bakke kom ut som homofil, ble han møtt av kjærlighet og omsorg fra sine nærmeste. Her avbildet sammen med moren og faren, Lise og Osvald Bakke. Foto: Privat Vis mer

- Angrer du på at du ikke gjorde det tidligere?

- Egentlig skulle jeg ønske at jeg ble spurt, da hadde jeg sagt ja. Men det var det ingen som gjorde. Jeg kan ikke skylde på noen andre enn meg selv, sier Bakke, og understreker at han ikke direkte angrer på at det ble som det ble.

SKEIV: Harry Styles hjelper fan komme ut av skapet til moren sin på konsert. Video: Twitter @intothexxlight Vis mer

Han tror bare tiden var inne da han til slutt gjorde det, at det var da det var riktig å fortelle om det han hadde båret på alle årene.

- Men oppfordringen min er ikke vent. Gjør det nå, ikke utsett det. Det er ikke verdens undergang, det blir så mye bedre.

- Det er ingen grunn til å vente, følger han opp.

LES OGSÅ: Halvor Bakke møtte veggen: - Har lært en del

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer