Bærer pappa med seg overalt

Etter Harald Heide-Steens død overtok sønnen Frikk hans kostbare samling av armbåndsur.

PASSER TIDEN: Frikk Heide-Steen er glad i de flotte armbåndsurene han arvet etter sin klokkesamlende far Harald Heide-Steen jr., som gikk bort i 2008. Foto: Tor Lindseth/ NTB Scanpix
PASSER TIDEN: Frikk Heide-Steen er glad i de flotte armbåndsurene han arvet etter sin klokkesamlende far Harald Heide-Steen jr., som gikk bort i 2008. Foto: Tor Lindseth/ NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Til sommeren er det åtte år siden Harald Heide-Steen jr. gikk bort.

Den folkekjære skuespillerens sønn, Frikk Heide-Steen (27), har fulgt i sin fars fotspor og stått på scenen som artist og entertainer.

Frikk har alltid en oppsiktsvekkende flott klokke på armen. De har han arvet etter sin pappa.

Harald, som mange husker som «Dynamitt-Harry» fra Olsenbanden-filmene, var nemlig en lidenskapelig samler av eksklusive klokker.

– Jeg arvet pappas klokkesamling. De betyr mye for meg, og jeg bruker én av dem hver eneste dag. Men han hadde en dyr hobby, så jeg har foreløpig ikke hatt råd til å utvide samlingen, sier Frikk til Se og Hør.

Saken fortsetter under bildet.

MUSIKALSK ARV: Harald Heide-Steen jr. var en allsidig artist, utdannet ved Musikkonservatoriet. Sønnen Frikk var med i Sølvguttene, hvor han i dag er dirigent. Her er Frikk og pappa for 14 år siden. Foto: Se og Hør
MUSIKALSK ARV: Harald Heide-Steen jr. var en allsidig artist, utdannet ved Musikkonservatoriet. Sønnen Frikk var med i Sølvguttene, hvor han i dag er dirigent. Her er Frikk og pappa for 14 år siden. Foto: Se og Hør Vis mer

Synger Sinatra

27-åringen har sunget siden han var åtte år, og er særlig fascinert av Frank Sinatra. Etter en hektisk og vellykket turne med forestillingen «Sinatras Jul» planlegges nå nye opptredener med «The Evening Band», hvor Magnus Dobbedal (28) er kapellmester.

KJÆRESTER: Frikk og Magnus Dobbedal har vært samboere og kjærester i fem år. Nå planlegger de nye Sinatra-turneer med «The Evening Band». Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
KJÆRESTER: Frikk og Magnus Dobbedal har vært samboere og kjærester i fem år. Nå planlegger de nye Sinatra-turneer med «The Evening Band». Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer

Magnus og Frikk har vært kjærester og samboere i fem år, og trives godt med å dele hjem og scene.

– Magnus og jeg har en del diskusjoner på hjemmebane om repertoaret. Men som frontfigur er det alltid jeg som får det siste ordet, sier entertaineren med et smil.

Kongelig statsbesøk

Frikk var også involvert i forbindelse med kongeparets nylige statsbesøk i Italia. Her sto han på scenen sammen med Sølvguttene, og med Sølvguttenes ungdomsgruppe «VoiceOver», som han leder.

– Det var noen begivenhetsrike dager, minnes Frikk overfor Se og Hør.

Sluttet å drikke for barna

Frikk var kun 20 år da hans berømte far gikk bort, og i 2014 innrømmet han til Dagbladet at han synes det var vanskelig å takle alle skriveriene om hans avdøde far. 

- Jeg har hørt mye rart om ham fra før jeg ble født. Han hadde veldig forskjellige liv i løpet av de ulike tiåra. Men de 20 åra jeg levde sammen med ham, var han veldig annerledes enn det han var da han var på fylla. Han var superkjent på 70- og 80-tallet, da er det vanskelig å holde beina på jorda. Og så kom han nedpå igjen da vi ble født, søsteren min og jeg. Vi har bare fine minner, sa han til avisen.

27-åringen syntes faren ofte ble fremstilt som en egoist og understreket at han sluttet å drikke etter at han ble pappa.

- Jeg tror ikke det har ødelagt noe av hans ettermæle, men det er ikke vits i år mase om ting som skjedde for over 30 år siden. Han var avholds i mer enn 20 år på grunn av oss, det var det ingen som skrev om, sa artisten i 2014. 

LES OGSÅ: - Han spurte pappa om lov til å fri

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer