Bading i Baltikum

Hvis været holder, er de lange sandstrendene i Baltikum minst like deilige som i Danmark og Sør-Sverige. Og mye billigere.

BALTISK RIVIERA: Hotellene og bebyggelsen ligger i strandkanten på deler av den 32,8 kilometer lange sandstranden i Jurmala. Lokalt kalles stranden Den Baltiske Riviera. Foto: Odd Helge Brugrand/Se og Hør
BALTISK RIVIERA: Hotellene og bebyggelsen ligger i strandkanten på deler av den 32,8 kilometer lange sandstranden i Jurmala. Lokalt kalles stranden Den Baltiske Riviera. Foto: Odd Helge Brugrand/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Neste gang du ønsker å reise på dyre strandferier i Danmark eller Sverige, bør du først vurdere Baltikum.

Området ligger bare en times flytur unna Norge, og prisnivået er fra en tredjedel til halvparten av norsk nivå. Flyturen koster nesten ingenting, og strendene er rene og grunne – perfekte for barnefamilier.

De fleste baltiske byene som ligger mot Østersjøen har kilometerlange sandstrender. Bakom strendene er shoppingmuligheter, spatilbud og uteliv, mens sanddynene ligger og venter, praktisk talt urørt av masseturisme. Byene Tallinn og Pärnu i Estland, Riga og Liepaja i Latvia og Klaipeda og Palanga i Litauen er meget konkurransedyktige rivaler til de vanlige stranddestinasjonene i Skandinavia. Til Riga kommer nordmenn stort sett på shopping- og storbyferie, men like utenfor byen ligger badeparadiset Jurmala med hvite sanddyner som strekker seg nesten 33 kilometer! Her finner du det meste: Fra støyende partysoner med barer, konserthall og unge mennesker, til rolige områder der familier kan kose seg og barna trygt kan bade i det grunne vannet. Her finnes også egen nudiststrand, og til og med eget område for homofile. - Jurmala er den mest besøkte stranden i Baltikum, blant annet fordi vi har 60 hoteller, spasentre og wellness-sentre i byen bak, forteller Ilze Kozlovska ved Jurmala turistkontor. Konserthallen på stranden holder 100 arrangementer gjennom sommeren. Etter konsertene pleier folk å samles på en balkong ved stranden og titte på solnedgangen. Restaurantene og kafeene er åpne til klokka 22.00, eller om det har vært konsert, til sistemann går. Prisene er adskillig lavere enn tilsvarende skandinaviske steder. Overnatting ligger på 400 kroner natten og oppover. Øl koster 20-25 kroner og middag rundt 60-70 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer